Secondhandbutiken öppnar lagret i helgen – stor utförsäljning

Stor utförsäljning när butiken ska tömma lagret.

Redaktionen 24malmö.se

Kl.17:57, 25 augusti, 2017

Secondhandbutiken öppnar lagret i helgen – stor utförsäljning
Foto: Arkiv

Imorgon, lördag den 26 augusti slås Stadsmissionens dörrar upp på Stora Kvarngatan. Secondhandbutiken öppnar upp lagret och säljer ut möbler, kuriosa, skor och elektronik bland annat.

På Facebook skriver secondhandbutiken att delar av lagret kommer att säljas i mängd förpackat i bananlådor. En bananlåda med kuriosa och textil för 80 kronor till exempel.

Butiken öppnar 11:00 och stänger 15:00 och man är noga med att påpeka att specialpriserna endast gäller lagerförsäljningen. Butiken är öppen som vanligt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Beskedet: Modejätte öppnar outlet i Malmö

Behöver tömma sina stora lager. Öppnar på tre platser i Sverige.

Filip Beijer

Kl.13:40, 23 februari, 2018

Beskedet: Modejätte öppnar outlet i Malmö
Foto: Pixabay

Klädjätten H&M öppnar upp en Outlet i köpcentrumet Entré vid Värnhemstorget i Malmö. Anledningen? Företaget behöver bli av med sina stora lager efter ett tungt 2017 med både börsras och kritik mot VD:n Karl-Johan Persson.

Liknande outlets som den i Malmö öppnas även i Sollentuna och Norrköping i köpcentrum som haft problem med att hitta besökare.

– Det här är tre köpcentrum som i dag inte är tillräckligt starka för att dra till sig många kunder men vi tror att outletkonceptet kan ändra på det, säger Daniel Ervér, Sverigechef för H&M, till DN.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmös centrala klädesfabrik: ”Ensamma med det vi gör”

Tre killar hade en vision och en dröm. Nu är den här och om några veckor släpps den första kollektionen.

André Kvist

Kl.18:01, 22 februari, 2018

4 bilder
 • Från vänster Ernesto Prosperi, Adrian Roos och Warsame Jama ligger bakom Manér och klädesfabriken. Foto: André Kvist.
  Från vänster Ernesto Prosperi, Adrian Roos och Warsame Jama ligger bakom Manér och klädesfabriken. Foto: André Kvist.
 • Hyllorna är fyllda av rullar med den klassiska färgen. Foto: André Kvist.
  Hyllorna är fyllda av rullar med den klassiska färgen. Foto: André Kvist.
 • Foto: André Kvist.
  Foto: André Kvist.
 • På loftet kan man ana produktionen även från butiken. Foto: André Kvist.
  På loftet kan man ana produktionen även från butiken. Foto: André Kvist.

Det började som en storslagen vision några år tillbaka. Sedan dess har man sakta tagit stegen framåt för att förverkliga drömmen. I höstas drog produktionen av den första kollektionen Malmöjeans av Manér igång och inom kort lanseras de första paren.

Bakom Manér står tre Malmösöner med olika bakgrunder inom klädesvärlden men där samtliga har ett starkt intresse och mål med sitt arbete.

– För oss är det stort fokus på hållbarhet, miljö och att det är lokalt producerat så att människor får veta varifrån varorna kommer från, säger Ernesto Prosperi.

– Vi är väldigt ensamma med det vi gör. Det finns i princip ingen annan som gör så lokalproducerat som vi gör. Det finns inga andra butiker där du kan få träffa personen som sytt dina kläder, berättar Adrian Roos.

Adrian Roos i färd med att tillverka ett par jeans. Foto: André Kvist.

Adrian Roos i färd med att tillverka ett par jeans. Foto: André Kvist.

På Södra Förstadsgatan, mitt bland affärsinrättningarna, ligger Manér. Konceptbutiken som riktar sig mot män har dock mer än vad blotta ögat ser utifrån. En våning upp ligger studion och produktionen där man just nu tillverkar sina egna Malmöproducerande jeans.

– Det är ingen som förväntar sig en fabrik, man förstår inte att det finns här. Det är lite annorlunda att ha det på en gågata, säger Ernesto.

Det går även att få helt unika handgjorda (custom) Malmöjeans här redan. Mellan symaskinerna berättar killarna hur det går till väga med att mäta, välja material och ge kläderna sin egen personliga finess.

– Du får upplevelsen från början till slut och kan vara med när dina byxor blir till. Det är som att gå och köpa en Rolex, det är inte bara en produkt utan en upplevelse.

Foto: André Kvist.

Olika rullar med denim som man gör custom-jeans av. Foto: André Kvist.

Att använda sig av material som man vet kommer från bra producenter och är närproducerat är viktigt. I andra branscher har detta tankesätt kan redan fått fäste men möjligen är det klädesindustrin som står på tur.

– Man vill ha närodlat och ekologiskt när det gäller maten. Det känns som att det är dit den här industrin också är på väg. Kunderna vill ha transparens och veta var allt produceras och innehåller. Var bomullen kommer ifrån till exempel, det ligger i tiden, säger Adrian.

Är folk medvetna och vill köpa närproducerat även när det gäller kläder?

– Folk är medvetna om sin stil och kvalitén på varorna. Just den tanken vi har är vi lite i framkant. Folk kanske inte riktigt är där än men vi är på väg ditåt, vissa kunder är där redan, säger Ernesto.

– Vi är motsatsen till kedjorna. Massproduktion och slit-och-släng har en stor prislapp i slutändan. Om kläderna är billiga så ställ dig frågan varför de är så billiga, säger Warsame Jama. För oss är det självklart att tänka på vad vi stoppar i oss, vi vill ha närproducerat och ekologiskt. Det är ett naturligt steg att överföra det tänket till kläderna vi har på oss.

Foto André Kvist.

Jeans sys ihop mitt i centrala Malmö. Foto André Kvist.

Den 15 mars lanseras jeanskollektionen som är gjord på japansk denim. Därefter ska sortimentet utökas med bland annat skjortor, jackor och rockar. Allt material kommer då från Sverige och Europa.

De tre herrarna bakom Manér tror att framtiden ser ljus ut, att deras koncept är vad som kommer efterfrågas i framtiden.

– Vi tänker långsiktigt att våran kundkrets vill handla lokalt och välja hållbart. Gärna se vem det är som gör kläderna, säger Ernesto.

Vilken stil är det som passar just nu? 

– Stil är det du känner dig bekväm i, då är du snyggast, det ska kännas bra, säger Warsame Jama med ett leende.

Foto: André Kvist.

Ernesto och Warsame i bakgrunden, blivande jeans hänger på en stol. Foto: André Kvist.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Närmare 60 påverkas när matbutiken lägger ner

Butiken har gått med förlust under lång tid och nu tror man inte att trenden går att vända.

André Kvist

Kl.13:53, 21 februari, 2018

Närmare 60 påverkas när matbutiken lägger ner
Foto: Pixabay.

Coop Forum på Burlöv Center i Arlöv lägger ner verksamheten till sommaren. Efter att förhandlingar om att driva butiken på en mindre yta inte lyckades har man nu valt att inte förnya hyresavtalet som går ut den 30 juni.

Personalen informerade klockan 11.00 på onsdagen och en dialog med facket har inletts om vad som sker härnäst. Det är 29 heltidsanställda och 27 visstidsanställda som påverkas av nedläggningen.

– Bakgrunden till nedläggningen är att butiken under lång tid har gått med förlust och att denna negativa trend inte går att vända inom överskådlig tid, säger Patrik Levin, regionchef för Coop i Skåne och Halland i ett pressmeddelande.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. Vi har under åren jobbat både med att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen.

Personalens anställningar kommer inom kort att förhandlas. Om nedläggningen innebär uppsägningar återstår att se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Asiatisk restaurangkedja kommer till Malmö

Storsatsar de närmaste fem åren, ska bli en kedja på 25 restauranger.

André Kvist

Kl.10:22, 14 februari, 2018

EXTRA: Asiatisk restaurangkedja kommer till Malmö
Woki på Kalendergatan i Malmö, bilden är ett fotomontage. Foto: Moa Abrahamsson Byström.

I februaris klipptes invigningsbandet för landet första Woki i Nordstan i Göteborg. Nu kommer Sveriges nya asiatiska restaurangkedja till Malmö.

Enligt planen kommer man öppna på Kalendergatan 28 i centrum till sommaren, ett mer precist datum vill inte ägarna avslöja i nuläget.

Bakom idén och konceptet är paret Johan och Paula Röhss som berättar att de saknade alternativ till alla hamburgerrestauranger utmed landet vägar.

– Woki är inte snabbat, snarare god och prisvärd mat som serveras snabbt. Vi lägger stor vikt vid hållbarhet vilket för oss handlar om såväl matens ursprung som om att ta ansvar, uppföra sig väl och behandla alla med respekt, säger Paula Röhss och fortsätter:

– Vi ska bli en rikstäckande kedja på sikt. Vi hittade ett bra läge i Göteborg först och nu hittade vi Malmös bästa läge, vi vill vara där många passerar och jag tror verkligen det kommer gå bra.

Johan och Paula Röhss. Foto: Dennis Westberg.

Johan och Paula Röhss. Foto: Dennis Westberg.

På fem år ska kedjan växa till 25 Wokirestauranger i landet. För varje ny plats innebär det 25 nya arbetstillfällen, sammanlagt 600 på bara några år. Idén kom för drygt tre år sedan och det senaste 1,5 året har man jobbat intensivt med att sjösätta konceptet.

Hur sticker ni ut jämfört med det utbud som redan finns?

– Vi är helägda och försöker tänka i ett hållbarhetsperspektiv med till exempel svensk kyckling, noga utvalda grönsaker. Vi tänker på det men självklart är det viktigast med väldigt god mat, säger Paula Röhss.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är Malmöborna under 30 år som tjänar bäst

24Malmö.se har listan med de under 30 år som tjänar bäst.

Kim Ahlqvist

Kl.18:00, 13 februari, 2018

LISTA: Här är Malmöborna under 30 år som tjänar bäst
Foto: Arkiv

I veckan skrev 24Malmö om vilka yrken Arbetsförmedlingen trodde hade godast framtidsutsikter. Då visade det sig att det var brist på bland annat byggnadsarbetare, lärare och vårdpersonal. Men det finns ett yrke där det kommer vara stor brist på kompetens de kommande åren.

– På fem års sikt kommer it-utbildade att vara allra mest eftertraktade, säger Annelie Almérus, analytiker på AF till Dinapengar.se.

Om en IT-utbildning hjälper en till att tjäna stora pengar är oklart. Desto klarare är listan sajten Dinapengar.se presenterat. Här är de 10 personerna under 30 som tjänat bäst i Malmö.

Jason Grannum, 27 år.
Sammanräknad inkomst: 3 335 196

Ted Ovin, 28 år.
Sammanräknad inkomst: 2 498 501

Alexander Jeremejeff, 24 år.
Sammanräknad inkomst: 2 347 406

Briar Karim, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 896 948

Jo Inge Berget, 27 år.
Sammanräknad inkomst: 1 738 955

Magnus Wolff Eikrem, 27 år.
Sammanräknad inkomst: 1 672 465

Ziad Eid, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 648 471

Mikael Molander, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 545 416

Daniel Eklundh, 29 år.
Sammanräknad inkomst. 1 530 093

Oscar Lewicki, 25 år.
Sammanräknad inkomst: 1 471 517

Nichlas Hardt, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 377 920

Anna Danielsson, 25 år.
Sammanräknad inkomst. 1 348 799

Alex Hellström, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 332 305

Carina Hansson, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 276 895

Emil Hjalmarsson, 29 år.
Sammanräknad inkomst: 1 241 436

Oscar Olsson, 27 år.
Sammanräknad inkomst: 1 229 053

Franz Brorsson, 22 år.
Sammanräknad inkomst: 1 176 026

Dan Trulsson, 28 år.
Sammanräknad inkomst: 1 167 410

Anders Christiansen, 27 år.
Sammanräknad inkomst: 1 165 253

Filippa Asplund, 28 år.
Sammanräknad inkomst: 1 131 602

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng