Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

2011 var hon med i Big Brother – men sedan dess har det varit tyst. "Jag är tacksam över mitt liv i dag", säger Katerina Kazelis.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:37, 20 augusti, 2017

Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

Under 2011 var Malmöbon Katerina Kazelis med i Kanal 5:s skandalsåpa Big Brother. Där gjorde hon sig snabbt känd som den som packade väskan – och ville åka hem.

– Jag gick ut många gånger frivilligt och var expert på att packa mina väskor. Men varje gång kallade de på mig och sa: ditt kontrakt gäller inte om du går ut frivilligt, säger Katerina Kazelis med ett skratt och fortsätter:

– Folk trodde jag var schizofren när jag fick mina spel. Men det var en enorm belysning på och första gången jag var med i TV.

Hur kommer det sig att det blev Big Brother?
– Jag sökte faktiskt aldrig, utan skrev in mig på något som heter statist.se. Efter ett tag blev jag uppringd, men jag tackade nej säkert fem-sex gånger. Och det var verkligen ett stort fett nej. Men till slut tackade jag ja och såg det som ett stort experiment.

Katerina jobbade då som lärare, men sa upp sig strax innan hon skulle vara med i Big Brother. Något som hon vill poängtera.

– Det vill jag verkligen poängtera. Jag fick inte sparken. Jag valde att tacka nej till vikariatet med anledning att jag skulle vara med i Big Brother, säger hon.

Efter 78 dagar i huset åkte Katerina Kazelis slutligen ut. Därefter startade hon en karriär som sångare. Den karriären är dock över sedan länge.

– En jättekort sådan, men fan vad vi var i studion. Vi lyckades aldrig hitta någon bra producent, tyvärr. Jag tycker att jag kunde sjunga, men visst, jag är ingen Whitney Houston. Men jag har gjort flera låtar som aldrig kommit ut, säger hon.

I stället viger den numera 40-åriga Katerina sitt liv åt att vara lärare. Nu jobbar hon som förstelärare på Apelgårdsskolan på Rosengård. Ett jobb som hon älskar.

– Jag brinner mycket för mina ämnen, till exempel matematik. Det beror på att jag själv hade väldigt svårt för det som liten och fick jobba väldigt hårt för att ”knäcka koderna”. Jag trivs jättebra där jag jobbar nu, det är en mångkulturell skola, där man måste kämpa mycket med språket.

Du är väldigt aktiv på sociala medier, framför allt Facebook?
– Du vet, det är den här trenden. Bara för att man är lärare ska man se tråkig ut och vara på ett visst sätt. Man ska inte ha gjort skönhetsingrepp eller syssla med musik. Men jag har bevisat att man kan bli en framgångsrik lärare ändå. Det är för mycket jantelag i Sverige.

Katerina fortsätter:

– Jag gjorde mitt första skönhetsingrepp när jag var 35. Då kunde jag inte bli förstelärare på grund av det. Jag blev jättesårad av det. De frågade mig vilket budskap det sänder till mina elever. Men man måste se skillnad på privatliv och hur man är på jobbet.

Varför har du valt att göra skönhetsingrepp?
– Du vet, jag hade så fantastiskt snygga bröst till jag var 35, men sedan hände något. Men efter att jag gjort en hårförlängning och sedan fått mitt hår kapat blev jag tvungen att gå till läkaren. När jag satt där såg jag snygga bröst på någon affisch och tänkte: Ska jag inte ha något hår så ska jag fan ha mina bröst.

Du säger verkligen vad du tycker och tänker?
– Det gör jag alltid. Jag hade aldrig kunnat bli en Carolina Gynning, de vet vad man kan säga. Men jag har inget sådant filter. Även om jag filtrerar för barnen på jobbet.

Bortsett från läraryrket och barnen finns det en annan sak som är viktig för Katerina: religionen. Hon är grekisk ortodox sedan lång tid tillbaka.

– Jag tror på Gud till 100 procent och försöker vara en bra kristen. Jag är till och med ordförande i den grekisk ortodoxa kyrkan och ber på kvällarna.

Vad drömmer du i dag?
– Jag är tacksam över mitt liv i dag. Det har jag inte varit tidigare. Jag har ett bra jobb, lägenhet, två hundar och familj. I framtiden önskar jag att få barn. Jag har gjort allt jag velat, dansat galet och rest.

FaktaKaterina Kazelis
Ålder: 40.
Familj: Mamma, bror, kusin och hundarna Akilles och Zlatan.
Yrke: Förstelärare på Apelgårdsskolan.
Bästa med Malmö: Att det är väldigt mångkulturellt, närheten till Köpenhamn.
Sämsta med Malmö: Kriminaliteten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor filmfestival intar Malmö imorgon

Omfattande filmprogram tar plats i Malmö – många events gratis för allmänheten

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:00, 20 september, 2017

Stor filmfestival intar Malmö imorgon
Foto: Bildbyrån

Imorgon, torsdag, går startskottet av för årets Nordisk Panorama Filmfestival i Malmö. Upplagan är den 28:e i rad och tusentals besökare och filmarbetare väntas delta i festivalen för dokumentärer och kortfilmer.

Förutom mängder av filmvisningar kommer besökarna kunna delta i totalt 58 frågestunder med regissörer och filmskapare i anslutning till visningarna.

Årets tema är Finland och både Malmö konsthall och fem bibliotek i Malmö bjuder på gratis programpunkter i form av utställningar och filmvisningar.

Premiärfilm i år blir den finska dokumentärfilmen “Hobbyhorse Revolution” som följs av efterfest på Slagthuset.

Filmfestivalens direktör Sören Poulsen berättar om festivalen i ett pressmeddelande;

– Det är stor ära för mig att vi kan presentera alla de senaste och bästa nordiska kort- och dokumentärfilmerna och med så många filmskapare på plats under dessa sex dagar i Malmö. Filmerna från våra nordiska länder håller en mycket hög klass så många rörande reflektioner över den värld som vi lever i. Jag är övertygad om att våra besökare kommer att bli berörda av alla de fantastiska historier som kommer att visas på den vita duken under festivalen. Det är underbart att Malmö för femte året i rad står som värd för denna filmfest!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyllad Malmöregissör ska göra TV-serie för HBO

Spelas in i Sverige nästa år.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.12:52, 19 september, 2017

Hyllad Malmöregissör ska göra TV-serie för HBO
Foto: Commons/Pixabay

Med succéfilmer som Lilja 4-ever, Tillsammans och Mammut är Lukas Moodysson en av Sveriges absolut främsta filmregissörer. Nu tar han nästa kliv, och det blir internationellt.

Idag blev det nämligen klart att Moodysson fått i uppdrag att skriva och regissera en egen TV-serie för HBO Nordic.

– Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie. Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt, säger Lukas Moodysson i ett pressmeddelande

Serien har fått namnet ”Gösta” och kommer att handla om en 28-årig nyexaminerad barnpsykolog som får sitt första jobb och lämnar Stockholm för en liten stuga i skogen.

– Gösta är en insiktsfull, rolig, mångfacetterad och bitterljuv historia som har mycket att säga om den tid vi lever i, så som bara Lukas kan berätta den. Jag är oerhört glad att få välkomna Lukas och Lars till HBO Nordic, säger Hanne Palmquist, exekutiv producent på HBO Nordic, i ett pressmeddelande.

Inspelningsplats blir Smålands skogar och serien beräknas ha premiär 2019.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Internationell festival lockar världsstjärnor till Malmö

"Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform till en bredare publik".

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.11:55, 17 september, 2017

Internationell festival lockar världsstjärnor till Malmö
Foto: Arkiv

Den 14 oktober fylls Malmö Live Konserthus av den internationella dronefestivalen DREAM Music.

Frontfigurer för festivalen är Nathan Larsson, som bland annat har gjort musik till filmerna Boys Don’t Cry och Lilja 4-ever, och Melissa auf Der Maur, som tidigare spelat med The Smashing Pumpkins och Hole.

– Drone är en spännande musikgenre som inrymmer många olika musikstilar, och därför ger många möjligheter. Vi har försökt skapa en internationell unik festival tillsammans med den amerikanske artisten, kompositören och författaren Nathan Larson. DREAM Music undersöker relationen mellan en installation och rockkonsert, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus, i ett pressmeddelande.

Konserten kommer att pågå i tolv timmar och musiker från olika delar av världen kommer att framföra sin musik.

– Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform, framför allt livedelen av den, till en bredare publik på Malmö Live. Om lyssnarna är öppna för den så är de positiva effekterna många och bestående, säger Nathan Larson.

 

 

FaktaArtister och band på DREAM Music:

Nathan Larson (US)

Stephen O'Malley (US), Sunn O))))

Matti Bye (SE)

Julianna Barwick

Melissa Auf der Maur (US, Hole och The Smashing Pumpkins)

Noveller (US)

Julia Kent (US)

Robert Aki Aubrey Lowe 

Lau Nau (FIN)

Jessica Moss (CAN, The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra)

Christoffer Berg (Fever Ray)

Joachim Nordvall (The Skull Defekts)

Saturn and the Sun (SE)

The Dream Music Ensemble (SE, US)

Ectoplasm Girls (SE)

Jaen Haven (SE)

Vindla Quartet (SE)

Malmö Nya Dronesällskap (SE)

Vega choir (SE)

Angel Deradorian (ex-Dirty Projectors)

Marathon DJ set by Elin Unnes 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

20-årsjubileum för nattlig konstrunda

Den sista september är det dags för Malmös tjugonde gallerinatt.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.20:59, 16 september, 2017

20-årsjubileum för nattlig konstrunda
Foto: Pixabay

1997 startade Malmö Gallerinatt. Sedan dess har den nattliga konstrundan vuxit och enligt arrangörerna kommer årets gallerinatt bli den största hittills.

55 aktörer från Malmös konstliv kommer att öppna sina dörrar från klockan 18 på lördagen till midnatt och Konstfrämjandet Skåne räknar med mellan 35 000 och 40 000 besökare.

Guidade turer till fots, cykel eller med buss kommer att erbjudas på svenska, engelska, danska och arabiska.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Svenska filmklassiker ska förbättra integrationen i Skåne

Filmer som "Sällskapsresan" och "Grabben i graven bredvid" ska nu förbättra integrationen. Både vad gäller språk och kultur för nyanlända.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.20:05, 16 september, 2017

Svenska filmklassiker ska förbättra integrationen i Skåne
Sällskapsresan är en av de filmer som kommer ingå i "Filmintegration". Foto: C More

För att lättare kunna integrera asylsökande till det svenska samhället påbörjar nu SFI  och C More ett gemensamt projekt. Via svenska filmer ska det bli både lättare och roligare att lära sig svenska. Filmer som bland annat ”Sällskapsresan” och ”Grabben i graven bredvid” kommer att användas i språkundervisningen.

– C More har mest svenskt innehåll av alla streamingtjänster och letar alltid efter nya sätt att göra det relevant för fler. Vi är inte experter på integration eller pedagogik, men vi kan arbeta tillsammans med pedagoger för att ge svensk film en viktigare roll i att hjälpa nyanlända att förstå och bli en del av det svenska samhället, säger Manfred Aronsson, VD på C More.

Förutom språket ska filmerna hjälpa till att förstå den svenska kulturen och hur landets medborgare förhåller sig till så väl stora som små frågor.

– I filmerna får eleverna uppleva mer autentiskt språkbruk, med slang och uttryck som sällan finns i grammatikövningar men som finns i samhället. Dessutom hjälper filmerna oss att närma oss samtal i klassrummet som annars är svåra att komma åt – till exempel jämställdhet eller svenskars förhållande till allt från tvättstugan, alkohol eller vädret, säger SFI-läraren Anna-Lena Helgesson,

Projektet ”Filmintegration” startar den 13 september och kommer att finnas på SFI-skolor över hela landet.

FaktaFilmerna som ska användas i projektet "Filmintegration":

  • Sällskapsresan

  • Så som i himmelen

  • Mitt liv som hund

  • Adam & Eva

  • Black jack

  • Grabben i graven bredvid

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng