Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

2011 var hon med i Big Brother – men sedan dess har det varit tyst. "Jag är tacksam över mitt liv i dag", säger Katerina Kazelis.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:37, 20 augusti, 2017

Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

Under 2011 var Malmöbon Katerina Kazelis med i Kanal 5:s skandalsåpa Big Brother. Där gjorde hon sig snabbt känd som den som packade väskan – och ville åka hem.

– Jag gick ut många gånger frivilligt och var expert på att packa mina väskor. Men varje gång kallade de på mig och sa: ditt kontrakt gäller inte om du går ut frivilligt, säger Katerina Kazelis med ett skratt och fortsätter:

– Folk trodde jag var schizofren när jag fick mina spel. Men det var en enorm belysning på och första gången jag var med i TV.

Hur kommer det sig att det blev Big Brother?
– Jag sökte faktiskt aldrig, utan skrev in mig på något som heter statist.se. Efter ett tag blev jag uppringd, men jag tackade nej säkert fem-sex gånger. Och det var verkligen ett stort fett nej. Men till slut tackade jag ja och såg det som ett stort experiment.

Katerina jobbade då som lärare, men sa upp sig strax innan hon skulle vara med i Big Brother. Något som hon vill poängtera.

– Det vill jag verkligen poängtera. Jag fick inte sparken. Jag valde att tacka nej till vikariatet med anledning att jag skulle vara med i Big Brother, säger hon.

Efter 78 dagar i huset åkte Katerina Kazelis slutligen ut. Därefter startade hon en karriär som sångare. Den karriären är dock över sedan länge.

– En jättekort sådan, men fan vad vi var i studion. Vi lyckades aldrig hitta någon bra producent, tyvärr. Jag tycker att jag kunde sjunga, men visst, jag är ingen Whitney Houston. Men jag har gjort flera låtar som aldrig kommit ut, säger hon.

I stället viger den numera 40-åriga Katerina sitt liv åt att vara lärare. Nu jobbar hon som förstelärare på Apelgårdsskolan på Rosengård. Ett jobb som hon älskar.

– Jag brinner mycket för mina ämnen, till exempel matematik. Det beror på att jag själv hade väldigt svårt för det som liten och fick jobba väldigt hårt för att ”knäcka koderna”. Jag trivs jättebra där jag jobbar nu, det är en mångkulturell skola, där man måste kämpa mycket med språket.

Du är väldigt aktiv på sociala medier, framför allt Facebook?
– Du vet, det är den här trenden. Bara för att man är lärare ska man se tråkig ut och vara på ett visst sätt. Man ska inte ha gjort skönhetsingrepp eller syssla med musik. Men jag har bevisat att man kan bli en framgångsrik lärare ändå. Det är för mycket jantelag i Sverige.

Katerina fortsätter:

– Jag gjorde mitt första skönhetsingrepp när jag var 35. Då kunde jag inte bli förstelärare på grund av det. Jag blev jättesårad av det. De frågade mig vilket budskap det sänder till mina elever. Men man måste se skillnad på privatliv och hur man är på jobbet.

Varför har du valt att göra skönhetsingrepp?
– Du vet, jag hade så fantastiskt snygga bröst till jag var 35, men sedan hände något. Men efter att jag gjort en hårförlängning och sedan fått mitt hår kapat blev jag tvungen att gå till läkaren. När jag satt där såg jag snygga bröst på någon affisch och tänkte: Ska jag inte ha något hår så ska jag fan ha mina bröst.

Du säger verkligen vad du tycker och tänker?
– Det gör jag alltid. Jag hade aldrig kunnat bli en Carolina Gynning, de vet vad man kan säga. Men jag har inget sådant filter. Även om jag filtrerar för barnen på jobbet.

Bortsett från läraryrket och barnen finns det en annan sak som är viktig för Katerina: religionen. Hon är grekisk ortodox sedan lång tid tillbaka.

– Jag tror på Gud till 100 procent och försöker vara en bra kristen. Jag är till och med ordförande i den grekisk ortodoxa kyrkan och ber på kvällarna.

Vad drömmer du i dag?
– Jag är tacksam över mitt liv i dag. Det har jag inte varit tidigare. Jag har ett bra jobb, lägenhet, två hundar och familj. I framtiden önskar jag att få barn. Jag har gjort allt jag velat, dansat galet och rest.

FaktaKaterina Kazelis
Ålder: 40.
Familj: Mamma, bror, kusin och hundarna Akilles och Zlatan.
Yrke: Förstelärare på Apelgårdsskolan.
Bästa med Malmö: Att det är väldigt mångkulturellt, närheten till Köpenhamn.
Sämsta med Malmö: Kriminaliteten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Älskad rockikon tar vägarna förbi Malmö nästa sommar

Han kommer till Malmö.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.10:52, 23 november, 2017

Älskad rockikon tar vägarna förbi Malmö nästa sommar
Foto: Pressbild

Danmarks rockstolthet Kim Larsen ger sig ut på turné lagom till sommaren 2018 och gör två stopp i Sverige i Malmö och Göteborg.

Lördagen den 21 juli tar giganten över scenen i Folkets Park tillsammans med bandet Kjukken.

I bagaget bär Kim Larsen med sig skatter som omfattar närmare 50 års musikskrivande. Gammalt blandas med nytt med Larsens senaste kritikerrosade album ”Øst For Vesterled”.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Legendarisk trio på Sverigeturné – kommer till Malmö

Nostalgi utlovas till sommaren.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:00, 23 november, 2017

Legendarisk trio på Sverigeturné – kommer till Malmö
Foto: Bildbyrån

Lagom till den svenska högsommaren kommer GES på besök till Malmö och ytterligare 17 städer.

Det blir första gången på 14 år som trion Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt turnerar tillsammans. Men några nya låtar har de inte med sig i bagaget utan utlovar nostalgi.

Vem vet? Kanske byts USA ut mot Moskva beroende på hur det går för Sverige i mästerskapen i Ryssland.

Den 16 juli står de på scen på Mölleplatsen i Malmö och biljetterna släpps den 16 juli.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Franska sminkjätten söker modeller

Efterlyser personer i åldern 20 till 40 – ingen erfarenhet krävs.

André Kvist

André Kvist

Kl.19:26, 22 november, 2017

Franska sminkjätten söker modeller
Bilden har inte med artikeln att göra. Foto: Bildbyrån.

Franska kosmetikagiganten Yves Rocher söker nya talanger för arbete som modell under nästa år. Den 9 december är det audition i centrala Malmö via konsultföretaget Creative Peoples.

Enligt företagets annons söker man kvinnor eller icke-binära* personer i åldern 20 till 40 år. Mångfald är viktigt och företaget vill spegla verkligheten. Därför är längd, vikt eller tidigare erfarenhet inte av betydelse.

– Vi söker den vanliga människan, vi har slopat retuschering så det är ingen redigering, det enda som justeras är ljus, säger Gabriella Olsson, sociala medier- och communityansvarig på Yves Rocher.

Till en början inleder företaget i Malmö, där söker man mellan 10 och 15 personer. Därefter kommer man även hålla uttagningar i andra städer.

– Vi behöver en hel del material och vi vill använda riktiga människor, det finns inga krav på utseende eller erfarenhet.

Arbetet för modellerna startar nästa år. Det enda kravet är att man känner sig bekväm och avslappnad framför kameran.

Fakta*Icke-binär:

En person som identifierar sig som mellan, bortom eller med båda könskategorierna kvinna/man kan kalla sig ickebinär. Ibland används ickebinär som ett paraplybegrepp för olika könsidentiteter som inte följer tvåkönsnormen, till exempel intergender eller genderqueer.

Källa: RFSL

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför har Malmöbutiken skyltat med Game of Thrones

Jon Snow, Daenarys Targaryen, Brienne av Tarth och många fler finns i second hand-butikens skyltfönster.

André Kvist

André Kvist

Kl.17:00, 22 november, 2017

Därför har Malmöbutiken skyltat med Game of Thrones
Foto: André Kvist/24Malmö.

Intresset för Emmaus Björkå på Södra Förstadsgatan är stort just nu. Många personer stannar utanför för att titta närmare och ta bilder på deras skyltfönster. Nog är det anmärkningsvärt att möta väldigt genuina karaktärer  från tv-serien (och böckerna) Game of Thrones.

Utöver att skyltdockornas utstyrsel är både vacker och betagande så finns det även julklappsrim till fiktiva släktingar med en ”något rutten människosyn”.

– Precis som många andra har vi en tradition att göra just julskyltningarna ute extra pampiga, men samtidigt är vår grej att prata politik. Förra årets bittra brev till jultomten blev en succé och därför lät vi också texter vara en del av idén även i år, säger Anna Fors, butikskommunikatör på Emmaus Björkå, som tillsammans med kollegan Angelica Norén ligger bakom konceptet.

Tidigare har Emmaus Björkå använt sina skyltfönster som politisk scen och det genomsyrar även i denna framställda människosyn.

– Det passar bra att kombinera med just Game of Thrones. Det går också att spåra de sju diskrimineringsgrunderna som omfattas av diskrimineringslagen, en i varje julklappsrim.

Personerna som går att se är Arya Stark, Sansa Stark, Jon Snow, Brienne av Tarth, Daenerys Targaryen, Melisandre och Margaery Tyrell. Även i valet finns av karaktärer finns det en tanke bakom.

– Min favorit är Arya Stark som vid ung ålder blir lämnad åt sitt öde och går sin egen väg i kampen för rättvisa, säger Angelica Norén.

Men en högst viktig karaktär saknas, enligt Anna Fors.

– Min favoritkaraktär i Game of Thrones är egentligen Tyrion Lannister, och jag önskar att det fanns skyltdockor som bättre kunde representera mänskligheten så som den verkligen ser ut i alla dess variationer. Om det funnits skyltdockor som kortväxta så hade Tyrion haft en paradplats i årets julskyltning!

Besökare har varit väldigt positiva till second hand-affärens annorlunda julskyltning. Men att få ihop dessa medeltida munderingar måste ha varit svårt kan man tro.

– Det gick faktiskt lättare än väntat. Butikspersonal och prylsortering har samarbetat med att samla ihop passande saker, sen går det mesta att lösa med lite fantasi. Vill tillägga att inget av detta varit möjligt utan våra givare som skänkt alla fina saker.

Vill man själv klä sig som Jon Snow eller Sansa Stark får man passa på den 12 januari, klockan 10 kommer skyltningen säljas ut.

Från skyltfönstret kan vi framöver vänta oss fler intressanta och tankeväckande expositioner.

– Så som samhället ser ut idag är det viktigare än någonsin att alla som kan, använder sina röster och gör motstånd mot allt hat, rasism, våldtäktskultur, klassklyftor, brott mot mänskliga rättigheter och liknande. För oss är det fortfarande obegripligt att inte fler verksamheter vågar säga ifrån. Vi kommer i alla fall att fortsätta med det.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då öppnar barnens unika nöjesplats till Malmö

Här öppnar sagolandet i Malmö - till alla barns stora glädje.

André Kvist

André Kvist

Kl.20:33, 21 november, 2017

4 bilder
 • Funnys Äventyr ska byggas vid Mobilia. Foto: Atrium Ljungberg.
  Funnys Äventyr ska byggas vid Mobilia. Foto: Atrium Ljungberg.
 • Funnys Äventyr ska byggas vid Mobilia. Foto: Atrium Ljungberg.
  Funnys Äventyr ska byggas vid Mobilia. Foto: Atrium Ljungberg.
 • Foto: Atrium Ljungberg.
  Foto: Atrium Ljungberg.
 • Foto: Atrium Ljungberg.
  Foto: Atrium Ljungberg.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg tillsammans med Staffan Götestam, Junibackens medgrundare planerar att öppna nytt i Malmö.

De skriver att målet är att skapa ett unikt kulturhus för barnen. I huset, som ska heta Funnys Äventyr, kommer barn kunna färdas genom klassiska sagovärldar, ta del av tredimensionella interaktiva utställningar och se teaterföreställningar på olika språk.

– Den tredimensionella och interaktiva miljön stimulerar barnen att närma sig böckerna. Genom läsning öppnas dörren till kunskap och med Funnys Äventyr hoppas vi kunna bidra till en positiv samhällsutveckling i Malmö- och Öresundsregionen, säger Staffan Götestam, initiativtagare och regissör.

I maj 2020 planerar man öppna upp i en ny byggnad i anslutning till Nordisk Films kommande biograf på Mobilia.

– Atrium Ljungbergs vision med utvecklingen av Mobilia är att skapa en levande och pulserande stadsmiljö. För att en stadsdel ska vara attraktiv är kulturutbudet avgörande. Med Funnys Äventyr skulle vi kunna erbjuda en av de bästa kulturupplevelserna för barn i Sverige, säger vd:n Annica Ånäs.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng