INFÖR MALMÖ FF – FK VARDAR

Brorsson hoppas på gudomlig stämning: ”Går inte ens att beskriva”

Han ska se till att Malmö FF håller nollan i mötet mot FK Vardar. – Alltid när jag får chansen i såna här matcher brukar jag vara bäst, säger Franz Brorsson.

Filip Beijer

Kl.14:19, 11 juli, 2017

2 bilder
  • Foto: Lisa Horn/Bildbyrån
    Foto: Lisa Horn/Bildbyrån
  • Foto: Lisa Horn
    Foto: Lisa Horn

Mittbacken Franz Brorsson har blivit given i Malmö FF:s startelva under säsongen. Han är den som kliver in och bildar mittlås med Lasse Nielsen i onsdagens viktiga Champions League-kvalmöte mot FK Vardar.

En lugn och fokuserad Franz Brorsson satte sig i mediacentret efter tisdagens sista träning, som genomfördes bakom lykta dörrar.

LÄS MER: Pehrsson inför CL-kvalet: ”Hoppas publiken förstår hur mycket de betyder”

– Det var rätt lugnt. Mycket kvadrat för att få igång fötterna. Lite taktiskt och en del fasta situationer. Överlag en väldigt enkel träning, säger Franz Brorsson.

Står inför den tuffaste utmaningen
Klockan 19 på onsdagskvällen går Malmö FF in i Champions League-kvalet och mötet ser på förhand ut att bli det tuffaste förstamötet hittills. Förväntningarna är höga från både supportrar och media.

Men Malmö FF, som befinner sig mitt i säsong till skillnad från motståndarna, har tagit förberedelserna med ro. En riktig genomgång av Vardars offensiv får laget först under onsdagen.

– Det känns som ett bättre lag än de andra åren rent generellt. Det känns som om de har bra individuella spelare och ett bra lag. Deras kapten, mittbacken där (Boban Grncharov) har jag kollat lite extra på. Han har en viktig roll.

150721 Zalgiris Darvydas Sernas och Malmš FFs Franz Brorsson i en luftduell under fotbollsmatchen mellan Zalgiris Vilnius och Malmš FF i kvalet till Champions League den 21 juli 2015 i Vilnius. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRN / kod LT / 35107

Franz Brorssons CL-debut för två år sedan har gett honom erfarenhet. Då var han han en nödlösning men hanterade det galant. Nu har han blivit given i startelvan. Foto: Bildbyrån

 

”Jag brukar vara bäst när det gäller”
Brorsson gjorde CL-debut för två år sedan när Malmö FF åkte till Litauen i mötet med Zalgiris Vilnius och tar med sig mycket från erfarenheten som kom just med det årets Europaspel.

– Jag brukar vara bäst när det gäller. Kollar man Zalgiris förrförra året. Det var en av mina första matcher och jag gjorde riktigt bra matcher där. Alltid när jag får chansen i såna här matcher brukar jag vara bäst, säger Franz Brorsson och poängterar,

– Vi måste se till att vara på topp, annars kan allting hända.  Det gäller att spela med marginal och vara fokuserad i 90-minuter. Om det står 0-0 gäller det att inte ta några onödiga risker.

150805 Malmš FFs supportrar infšr fotbollsmatchen mellan Malmš FF och Salzburg i kvalet till Champions League den 5 augusti 2015 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91193

MFF:s supportrar har blivit en mycket viktigt roll för lagets framgångar i Europa. Foto: Bildbyrån.

 

Vill se supportrarna redan på uppvärmningen
Stadion ser ut att bli fullsatt och i sociala medier uppmanar supportrarna varandra till att anlända tidigt för att visa stöd redan under uppvärmningarna. Ett koncept som fungerat tidigare och som Brorsson är tacksam för.

– Det ger mycket kraft och som motståndare känns det tufft. Det är ett jättestort plus för oss. De gör det otroligt bra och det är kul om de är där redan på uppvärmningen.

Han minns tidigare Europaäventyr med hemmapubliken och hoppas få uppleva något liknande i år igen.

– Champions League-matcherna mot Salzburg och Celtic var en gudomlig atmosfär. Det går inte ens att beskriva.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppgifter: MFF-talangen jagas av italiensk storklubb

Galna ryktet: Roma uppges vilja köpa Marko Johansson.

André Eriksson

Kl.19:51, 18 februari, 2018

Uppgifter: MFF-talangen jagas av italiensk storklubb
Marko Johansson. Foto: BILDBYRÅN

Malmö FF:s utlånade målvaktstalang Marko Johansson hade en vass säsong mellan stolparna när Trelleborgs FF tog steget upp i allsvenskan i fjol.

Efter säsongen lånades han ut på nytt till Trelleborg från Malmö FF – men nya uppgifter gör gällande att Marko Johansson kanske trots allt inte spelar i den blåa tröjan i år.

Den italienska sajten gianlucadimarzio.com rapporterar nämligen att storklubben AS Roma ska vara intresserade av att värva målvaktstalangen. Enligt uppgifter ska klubbens sportchef Monchi vara förtjust i Johanssons målvaktskvalitéer och därmed sugen på att värva honom.

Men det är ingenting som Marko Johansson själv har lust att kommentera.

– Jag har inga kommentarer på det. Det får du i sådana fall ta med min agent. Jag har fullt fokus på Trelleborg nu och har inga andra tankar, så det får du ta med min agent, säger Marko Johansson till Fotbollskanalen.

Den italienska sajten rapporterar att Marko Johanssons agent har besökt Roma för att diskutera med klubbens sportchef Monchi och representanter från Roma väntas besöka Malmös sportchef Daniel Andersson nästa vecka för att diskutera en eventuell övergång.

Marko Johanssons kontrakt med Malmö FF är skrivet över säsongen 2020.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö FF - Dalkurd FF

MFF-tränarens hyllning till motståndarna

Solen skiner på "di blåe" - nu drar festen i gång.

Viktor Andersson

Kl.13:30, 17 februari, 2018

MFF-tränarens hyllning till motståndarna
"Laget är så redo det kan bli, menar Pehrsson". Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

Självförtroendet lyser i ögonen hos mästartränaren Magnus Pehrsson, det är dagen före med stort d – nu ska det dra i gång på allvar.

Det handlar om den första tävlingsmatchen och det handlar om Svenska Cupen. Malmö FF mot de allsvenska nykomlingarna Dalkurd, som inte längre hör hemma i Dalarna, utan i Uppsala.

– Det är ett lag som har haft mycket framgångar de senaste åren men anledningen till att de nu är i Allsvenskan är för att de spelar en bra offensiv fotboll, är skickliga och tror på sig själva. Men då är det också upp till oss att visa att de möter svenska mästarna och förhoppningsvis ser det ut som det brukar göra när vi spelar, säger Magnus Pehrsson.

– Jag tror det är ett lag som kan göra en bra säsong, men, flinar han – den ska inte börja bra.

Matchen i morgon är i Malmö. På Malmö IP – då drar allt igång.

– Känslan är bra, det har vart en försäsong på sex veckor där vi har varit tvungna att vara skarpa och bra och hinna med det vi ska – det tycker jag vi har gjort, säger en leende Magnus Pehrsson.

Ni är där ni vill vara?
– Det tror vi, det får vi se i morgon. Det är alltid svårt för det är skillnad på tävlings-och träningsmatcher men i förberedelserna kan ja inte klaga på någonting, säger en något garderande Magnus Pehrsson.

Ja förutsättningarna hade inte gärna kunnat bli mycket bättre. Solen låg över Malmö. Laget är skadefritt och Rasmus Bengtsson har blivit pappa.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Guldhjältens blodiga kollision – fördes akut till sjukhus

"Det värsta jag sett på en fotbollsplan"

André Eriksson

Kl.13:38, 16 februari, 2018

Guldhjältens blodiga kollision – fördes akut till sjukhus
Felipe Carvalho. Foto: BILDBYRÅN

Felipe Carvalho lämnade Malmö FF efter säsongen för norska Vålerengen.

Just nu är laget på träningsläger i Marbella – men redan nu har den förre MFF-mittbacken hunnit sätta avtryck hos sin nye tränare Ronny Deila.

Efter en kraftfull kollision med mittbackskollegan Jonatan Tollås Nation i en nickduell stångades båda spelarna blodiga och fick föras till sjukhus, under träningsmatchen mot Tromsö.

Vålerengens tränare var upprörd efter scenerna:

– Det var en tuff situation, det värsta jag sett på en fotbollsplan. Jag hoppas bara det går bra, jag kan inte riktigt prata om matchen nu, sa Ronny Deila till norska tidningen VG efteråt.

En sjukhusvisit senare kunde läkarna konstatera att Felipe Carvalho endast behövde sy ihop såret i huvudet, medan Jonatan Tollås Nation ådrog sig en hjärnskakning och tvingas vila från fotbollen ett tag framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pappersstrul stoppar MFF-talangen mot IFK Göteborg

Teddy Bergqvist missar matchen mot IFK Göteborg – på grund av pappersstrul.

André Eriksson

Kl.22:51, 15 februari, 2018

Pappersstrul stoppar MFF-talangen mot IFK Göteborg
Teddy Bergqvist missar matchen mot IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅN

 

På lördag väntar en riktig stormatch borta mot klassiska IFK Göteborg för Varbergs BoIS.

LÄS MER: Anfallslöftet slog till: ”Extremt bra avslutare”

Men en som inte kommer att få uppleva cupmötet är anfallaren Teddy Bergqvist.

Den inlånade Malmö FF-talangen – som fått en glödhet inledning på säsongen med mål i massor både för MFF och Varbergs BoIS – är inte spelklar till matchen.

Anledningen? Strul med pappersarbetet gör att Varbergs BoIS inte har hunnit registrera Teddy Bergqvist till den första gruppspelsmatchen i Svenska cupen.

–  Tyvärr är det så. Pappret låg på Daniel Anderssons (sportchef i Malmö FF, reds. anm.) bord den sista dagen det var möjligt att registrera honom, och när det gäller låneövergångar så måste det ske via postade brev, säger Varbergs sportchef Kujtim Bala.

Sportchefen fortsätter:

– Det finns ingen att skylla på. Vi var lite sent ute, Malmö FF var lite sent ute, och nu missar Teddy matchen. Det enda som är tråkigt är att Teddy nu inte får göra två mål på IFK, säger Kujtim Bala.

Resten av gruppspelsmatcherna ska däremot inte i fara. Sportchefen försäkrar att Teddy Bergqvist kommer att vara färdigregistrerad och spelklar tills dess.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dramatik på MFF:s träning

Backen tvingades kliva av – efter samtalet från hustrun.

Viktor Andersson

Kl.14:46, 15 februari, 2018

Dramatik på MFF:s träning
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

Torsdagens Malmö FF-träning fick en dramatisk vändning. Mittbacken Rasmus Bengtsson tvingades kliva av tidigare än väntat, efter ett samtal från sin hustru. Det avslöjar Kvällsposten.

– Han fick gå lite hastigt. Han skulle åka och bli pappa, säger tränaren Magnus Pehrsson till Kvällsposten.

Cupmatchen mot Dalkurd på söndag ska dock inte vara i farozonen – så länge inget oväntat inträffar.

– Ja, det var ju bättre att det hände nu än på matchen på söndag, säger Magnus Pehrsson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng