Beskedet om MFF-spelarnas skador | Nyheter i Malmö – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
INFÖR MALMÖ FF - FK VARDAR

Beskedet om MFF-spelarnas skador

Så lyder skadedomen för spelarna som tvingades avbryta matchen mot BK Häcken.

Filip Beijer

Kl.20:56, 10 juli, 2017

Beskedet om MFF-spelarnas skador
Foto: Bildbyrån/Montage

Behrang Safari fick lämna planen i bortamötet mot BK Häcken redan i första halvlek med skadekänningar i vaden och en första varningsklocka ringde inför stundande CL-kval på onsdag mot FK Vardar.

Även Alexander Jeremejeff fick gå av planen med känningar i ljumsken, med tio minuter kvar att spela.

LÄS MER: Pehrsson inför CL-kvalet: ”Hoppas publiken förstår hur mycket de betyder”

Under måndagen undersöktes de båda genom magnetröntgen som nu är färdig. Svaren visar ingen synbar blödning eller muskelbristning på någon utav spelarna.

– Behrang har en känning och svullnad i vänster vad. Han har förbättrats under helgen men han är fortfarande öm. För Alexanders del rör det sig om en svullen ljumskmuskel på höger sida, säger Pär Herbertsson, Malmö FF:s lagläkare i ett pressmeddelande.

Nya bedömningar kommer göras från dag till dag för att spelarna ska kunna komma tillbaka så snart som möjligt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Daniel Andersson: ”Jag är absolut medveten om konsekvenserna”

Malmö FF:s nya huvudtränare mötte pressen.

André Eriksson

Kl.13:38, 14 maj, 2018

Daniel Andersson: ”Jag är absolut medveten om konsekvenserna”
Daniel Andersson och Niclas Carlnén. Foto: Bildbyrån

Efter derbyförlusten mot Trelleborgs FF togs beslutet att sparka MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Den formsvacka som laget har lidit av, med kräftgången i allsvenskan och finalfiaskot mot Djurgården som följd, är vad som ligger bakom beslutet.

På Malmö FF:s pressträff utvecklade klubbchefen Niclas Carlnén varför:

– Ni vet vilken målsättning Malmö FF har. Vi ska ta guldet, vinna cupen och få till ett spel i Europa. Det har vi haft varje år. I fjol lyckades vi med ett guld, Magnus (Pehrsson) gjorde ett bra jobb tillsammans med ledare och spelare och tog det 20:e guldet, vilket precis var vår målsättning.

– Efter det har vi kommit in i en svacka, som förhoppningsvis är tillfällig, men som är väldigt tydlig där resultaten absolut inte har gått på det viset som vi vill.

Klubben sparkar Magnus Pehrsson med omedelbar verkan – och huvudtränaruppdraget får tidigare sportchefen Daniel Andersson.

– Nu går man in och får göra sitt yttersta. Vi har tre matcher på kort tid där vi kortsiktigt ska försöka få resultat. Jag ska skruva på ett par detaljer som kan göra oss bättre och pumpa energi i laget. Det är det kortsiktiga som jag ser framför mig, säger Daniel Andersson.

Vilka detaljer i det spelmässiga som Andersson vill ändra ville han inte berätta.

– Det är ingenting jag vill gå in på nu. Det tar vi internt. Men det finns ett par detaljer i vårt spel som vi kan ändra för att vinna fotbollsmatcher, och det är det vi måste göra nu.

På drygt två år har Malmö FF nu avverkat två guldtränare – först Allan Kuhn och nu Magnus Pehrsson.

På frågan om Daniel Anderssons och Niclas Carlnéns egna ansvar i de misslyckade tränarrekryteringarna svarar Carlnén så här:

– För min del är jag ytterst ansvarig. Klart att vi har en stor del i det. Både jag och Daniel rekryterar spelare och ledare till tränarstaben. Så definitivt har vi en del av ansvaret.

Nu påbörjas en tränarjakt medan Daniel Andersson har ansvaret för A-laget som ”interimtränare”, alltså som en kortsiktig lösning. Om Andersson kan tänka sig att leda laget på permanent basis om resultaten går MFF:s väg ville han inte svara på.

– Just nu tänker jag bara kortsiktigt och på matchen på onsdag (bortamatch mot Hammarby, som blir det första testet för Anderssons MFF reds. anm.).

På frågan om han kan tänka sig att även lämna jobbet som sportchef om resultaten fortsätter svika:

– Jag tänker inte i de banorna utan jag fick frågan om det här och nu kliver jag in. Det som händer sen får vara, säger Daniel Andersson och fortsätter:

– Men jag vet att det vilar ett jättestort ansvar på den posten och vad som händer om man inte levererar. Jag är absolut medveten om konsekvenserna.

Daniel Andersson kommer fortsatt ha hand om sportchefssysslorna, men kommer att ha större stöd från andra inom organisationen med administrativa bitar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny huvudtränare klar för Malmö FF

”Har hamnat i en tuff situation”.

Axel Brantemo

Kl.10:21, 14 maj, 2018

Ny huvudtränare klar för Malmö FF
Foto: press.

Malmö FF har beslutat att göra en förändring i ledarorganisationen. Det efter flera resultatmässiga motgångar. Samarbetet med Magnus Pehrsson avslutas och föreningens sportchef Daniel Andersson tar nu över som huvudtränare för Malmö FF.

I första hand kommer Daniel Andersson att leda Malmö FF fram till det allsvenska uppehållet. Parallellt meddelar klubben att processen med att hitta en ny huvudtränare pågår.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

I pressmeddelande tackar klubben Magnus Pehrsson för hans insatser och önskar honom lycka till.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö FF – Trelleborgs FF

Krisen blir allt värre för Malmö FF: Förlorade derbyt mot TFF

Mästarna i ny fiaskomatch: "Det håller jag med fansen om"

André Eriksson

Kl.19:53, 13 maj, 2018

Krisen blir allt värre för Malmö FF: Förlorade derbyt mot TFF
Foto: Bildbyrån

Mästarlaget Malmö FF har fått en mardrömsöppning på tävlingssäsongen.

I torsdags åkte laget på storförlust mot Djurgården i cupfinalen med 0–3 och i allsvenskan hade man bara tagit elva poäng på åtta matcher, inför söndagens Skånederby mot Trelleborgs FF.

Då fick MFF en ny käftsmäll. Efter ett sent segermål i slutminuterna vann Trelleborg derbyt på Vångavallen med 1–0.

Förutom ett par heta målchanser signerade Markus Rosenberg – som hade ett superläge i den första halvleken och ett skott i ribban andra – var matchen en tajt och fysisk derbykamp.

MFF hade stora problem att luckra upp Trelleborgs försvar och har det fortsatt tufft offensivt.

Efter förlusten var den massiva MFF-klacken rejält förbannade över de senaste tidens resultat och skanderade att Malmö FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson skulle avgå.

– De (supportrarna) har det jäkligt jobbigt och tycker att vi ska göra det betydligt bättre och det håller jag med om, sa Magnus Pehrsson till C More efter matchen.

Trots resultatet kunde Magnus Pehrsson hitta glädjeämnen i derbyförlusten mot ”lillebror” Trelleborg – som han egentligen inte ville prata om.

– Det är klart att matchen är tuff att analysera nu. Det är en extremt tung förlust, men det vi prövar spelmässigt är ett klart steg framåt ändå. Även om man inte vill stå och hissa det just nu, säger MFF-tränaren.

– Vi skapade klart mer än vår motståndare. Det är vi som för matchen och försöker skapa den. Det är svårt att se att man bara skulle kunna knäppa med fingrarna och sen skulle allt funka perfekt efter senast (finalförlusten).

– Det är ett enormt jobb som görs där ute och bra delar, men det är inte värt ett skit efter det här resultatet.

Malmö FF:s nästa match är på onsdag, borta mot serieledande Hammarby.

FaktaAllsvenskan, omgång 9
Trelleborgs FF–Malmö FF 1–0 (0–0)
Målen: 1–0 (90) Lasse Nielsen.
Varning, TFF: Robin Nilsson.
Varning, MFF: Franz Brorsson.
Publik: 7 043 åskådare (Vångavallen).

Malmö FF: Fredrik Andersson (mv) – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Egzon Binaku – Mattias Svanberg, Arnor Traustason (ut 41), Oscar Lewicki, Sören Rieks (ut 88) – Markus Rosenberg (K), Alexander Jeremejeff (ut 69).
Bänken: Carlos Strandberg (in 69), Bonke Innocent (in 41), Isak Ssewankambo, Mathias Nilsson (mv), Samuel Adrian, Felix Konstandeliasz (in 88).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

MALMÖ FF – IFK Göteborg

Ordbråket mellan tränarna: ”Sett två olika matcher – en total överkörning”

Magnus Pehrsson röt ifrån efter tunga förlusten: "Vi är klart bättre"

André Eriksson

Kl.21:57, 7 maj, 2018

Ordbråket mellan tränarna: ”Sett två olika matcher – en total överkörning”
Magnus Pehrsson och Poya Asbaghi. Foto: Bildbyrån

Malmö FF förlorade sin tredje allsvenska match hittills i år när IFK Göteborg besegrade mästarlaget med 1–2 i klassikermötet på Stadion.

Det var IFK Göteborgs första seger mot MFF i Malmö sedan september 2012.

LÄS MER: Spelarbetygen efter Malmö FF–IFK Göteborg

På presskonferensen efteråt inledde IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi med att hylla sitt lag.

– Det är den svåraste bortamatchen på hela året och jag tycker ändå någonstans att vi vinner välförtjänt i dag, sa Asbaghi.

Det var ingenting som MFF-tränaren Magnus Pehrsson höll med om.

– Först och främst, grattis till IFK Göteborg, men jag och Poya har onekligen sett två olika matcher i dag, sa Pehrsson – och utvecklade sedan sitt resonemang:

– Sån är fotbollen, man ser dem med olika ögon. Ser man till statistiken och antal avslut i matchen så är det en total överkörning – men vi förlorar ändå med 1–2. Det första baklängesmålet kommer till efter ett stort individuellt misstag, tyvärr, och i det andra målet är vi slappa i en omställning.

– Men jag tycker vår första timme är riktigt bra. Jag tycker inte det är jämnt, jag tycker att vi är klart bättre än Göteborg, men vår slutforcering håller inte nivån som vi borde vara på.

Poya Asbaghi stod dock fast vid sin åsikt.

– Vi hade väldigt många bra lägen i dag och det är därför jag säger att 2–1 känns väldigt välförtjänt, replikerade IFK-tränaren och rabblade sedan upp målchanser som kunde ha resulterat i mål:

– (Vabejah) Sakors ribbskott, ”Tobbes” (Hysén) läge, Elias (Omarsson) läge…

Malmö FF har haft en poängmässigt blek inledning på allsvenskan 2018. Efter åtta matcher har guldfavoriten endast tagit elva poäng.

Magnus Pehrsson:

– Vi har spelat få matcher, men nej, vi har inte tagit de poängen som vi hade hoppats.

– Jag vet om att det är svårt att prata om prestationer i MFF när resultaten inte kommer, men internt kan vi ändå snacka om saker som var bra i dag, även om det är en besk känsla vi har nu efter en tung förlust.

Härnäst väntar en cupfinal mot Djurgården borta på Tele2 Arena på torsdag.

– Jag tror nästa match blir jätteviktig för oss att studsa tillbaka. Det är en titel som vi spelar för och det är där som mitt fokus ligger, på att förbereda och utveckla laget, säger Magnus Pehrsson.

FaktaAllsvenskan, omgång 8
Malmö FF–IFK Göteborg 1–2 (0–1)
Målen: 0–1 (42) Victor Wernersson, 1–1 (54) Carlos Strandberg, 1–2 (58) August Erlingmark.
Varningar, MFF: Inga.
Publik: 17 715 åskådare (Stadion).

Malmö FF: Johan Dahlin (mv) – Eric Larsson (ut 45), Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari (K, ut 77) – Mattias Svanberg, Fouad Bachirou (ut 60), Oscar Lewicki, Sören Rieks – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.
Bänken: Fredrik Andersson (mv), Egzon Binaku (in 77), Arnor Traustason, Markus Rosenberg (in 60), Isak Ssewankambo (in 45), Franz Brorsson, Samuel Adrian.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Spelarbetygen efter Malmö FF–IFK Göteborg

Sju spelare underkända efter jobbiga förlusten mot rivalen.

André Eriksson

Kl.21:07, 7 maj, 2018

Spelarbetygen efter Malmö FF–IFK Göteborg
Foto: Bildbyrån

Malmö FF förlorade hemmamatchen mot rivalen IFK Göteborg med 1–2.

Här är 24Malmös spelarbetyg från matchen:

5 – landslagsklass, 4 – mycket bra, 3 – bra, 2 – godkänt, 1 – underkänt.

Johan Dahlin (mv) – 1
0–1-målet, ett lågt avslut från ganska snäv vinkel, var inte otagbart.

Eric Larsson (ut 46) – 1
Utbytt i paus efter en svag första halvlek, där han var direkt skyldig till 0–1-målet i den 42:e minuten efter en rejäl felbedömning. Spelar med små marginaler, och när han då har oflyt i situationerna blir bolltappen och felpassen helt enkelt för många.

Lasse Nielsen – 1
Svag markeringsmiss på 1–2-målet. Hade det tufft med Blåvitts snabba omställningar.

Rasmus Bengtsson  – 1
Svag markeringsmiss på 1–2-målet. Hade det tufft med Blåvitts snabba omställningar.

Behrang Safari (ut 77) – 2
Skapade ett par farligheter från sin vänsterkant, men blandade och gav både offensivt och defensivt.

Mattias Svanberg – 2
Assisterade till 1–1 med en djupledspassning. Svaga fasta situationer (11 hörnor utan att skapa något).

Oscar Lewicki – 1
Inte särskilt lyckad i vare sig närkampsspelet eller passningsspelet.

Fouad Bachirou (ut 60) – 3
Visade prov på sensationellt fin teknik, styrka och spelförståelse när han grävde sig ur en jobbig situation precis utanför eget straffområde, snurrade upp två IFK:are, ryckte sig loss, drev fram bollen till Svanberg som sedan förlängde till Strandbergs 1–1-mål. Ett nummer som fick fansen att skandera Bachirous namn efteråt, i stället för målskyttens, vilket är högst ovanligt. Solklart bäst i MFF.

Sören Rieks – 1
Ville mycket och var inblandad i mycket, men fick för dålig utdelning på aktionerna i den sista tredjedelen.

Alexander Jeremejeff – 1
Kom till alldeles för få chanser under 90 minuter. Måste kliva fram i anfallsspelet.

Carlos Strandberg – 2
Erbjöd djupledsalternativ och hotade med snabbhet och styrka. Satte friläget till 1–1 – men borde i ärlighetens namn gjort något till mål.

Inhoppare:

Isak Ssewankambo (in 45) – 2
Ett helt okej inhopp.

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng