Banderoll mot homofobi revs ner av supportrar

Nätverket Fotbollssupportrar mot homofobi fick sin banderoll nedriven av en annan grupp MFF-supportrar när Malmö FF mötte Östersund.

Redaktionen 24malmö.se

Redaktionen 24malmö.se

Kl.15:08, 19 maj, 2017

Banderoll mot homofobi revs ner av supportrar
Foto: Bildbyrån

Innan Malmö FF:s hemmamatch mot Östersund hann börja skedde en incident på en av MFF-sektionerna. En mindre supportergrupp tog sig upp på en sittplatssektion och rev ner en banderoll med texten ”Fotbollssupportrar mot homofobi”, vilket Expressen var först med att rapportera om på torsdagen.

Banderollen tillhör nätverket Fotbollssupportrar mot homofobi, som i vanlig ordning hade hängt upp banderollen som innefattar en prideflagga i regnbågsfärgerna och två samkönade fotbollsspelare som kysser varandra.

Nätverket är en lagöverskridande supporterorganisation som arbetar för en mer inkluderande supporterkultur.

Nu har nätverket uttalat sig på Facebook efter att incidenten uppmärksammats i media.

”Förutom att vi ser allvarligt på att de som äger våldskapitalet på läktaren känner sig trygga nog att agera på det här viset, så upplever vi deras agerande gentemot oss mest som tramsigt och ovärdigt. Vi räknar med att ha målat en ny banderoll till nästa match, och förstörs den får vi väl måla ytterligare en ny.”

På ett Instagram-konto har gruppen som rev ner banderollen lagt upp en bild på banderollen och uttryckt sig hotfullt. Personerna anser inte att ”politik hör hemma på läktaren”.

”Nu är det slut med politiken på läktaren! Ni ska respektera att folk inte vill att läktaren används som ett forum för politiska uttryck. Kan ni inte respektera detta så blir det konsekvenser.Och detta är bara början…” skriver kontot.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö Redhawks–Luleå

Redhawksstjärnan om tuffa starten: ”Har inte kommit upp i nivå”

Inget mål, blott tre assist och minus sex i plusminus-statistiken. Det har inte börjat som Nils Andersson hade hoppats på.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:39, 17 oktober, 2017

2 bilder
  • Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
    Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
  • Nils Andersson. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
    Nils Andersson. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Det blev en ny förlust mot Malmö Redhawks på tisdagskvällen. Luleå var det starkare laget och kunde till slut vinna med 2–1 efter att Gustav Rydahl avgjort matchen i den andra perioden. Det var Redhawks fjärde raka förlust i SHL.

Malmö Redhawks stjärnback Nils Andersson försöker reda ut vad det är som går snett för både honom och för laget.

– Jag har varit inne på lite mer mål bakåt än jag hade önskat. Nej, jag hade önskat ett bättre resultat bakåt, och måste tajta igen där – hitta ett mer vägvinnande defensivt spel, säger en besviken Nils Andersson.

Är det främst defensiven som det brister i för dig?
– Ja. Det är alldeles för mycket mål bakåt. Det är väl det. Vi måste städa bort och hitta ett sätt att inte släppa in mål bakåt.

Inget mål i SHL så här långt?
– Ser man på hela säsongen har jag ganska jämn poängskörd. Men hade önskat att jag gjort fler här i slutet och hjälpt laget att vinna. Det är väl en roll som jag har som jag inte levt upp till de senaste matcherna. I just det offensiva kommer man in i lite stim och pucken studsar rätt – och då flyter det på.

Men Nils Andersson är inte den enda som har svårt att göra mål i Malmö Redhawks. På lagets fyra senaste matcher har de endast producerat fyra mål.

– Tyvärr så är det ju fler än jag som gärna vill hitta nät lite oftare, för att kunna ta de här uddamålsvinsterna.

Inför säsongen spåddes Redhawks tillhöra toppen av tabellen. De förväntningarna har inte infriat sig än.
– Vi har höga målsättningar i år och har inte kommit upp i den nivån som vi gärna vill. Vi vill gärna vara ett mycket tuffare lag att möta än vad vi är just nu. Det är nånting som vi analyserar och går igenom dagligen.

Och det var i år Andersson skulle ta nästa kliv i karriären och på allvar etablera sig som en av SHL:s främsta backar. Men efter åtta omgångar i SHL har han varit inne på tio baklängesmål – flest i hela laget.

Känner du att ditt självförtroende är stukat?
– Egentligen är jag sugen på att leverera ett bättre tvåvägsspel som jag vet att jag klarar av. Jag har varit med om många upp- och nergångar i karriären. Man är aldrig så dålig som man känner sig i en svacka och man är aldrig så bra som man känner sig igen toppform. Det gäller att byggsten för byggsten att bygga tillbaka ett självförtroende.

 

 

FaktaSHL
IF Malmö Redhawks–Luleå HF 1–2
(0–1, 1–1, 0–0)
Målen: 00.43 0–1 Isac Lundeström, (Einar Emanuelsson), 25.59 1–1 Robin Alvarez, (Fredrik Händemark, Stefan Warg), 31.01 1–2 Gustav Rydahl, (Brendan Mikkelson, Emil Larsson).
Skottstatistik: 25–15 (9–4, 5–7, 11–4).
Utvisningar: MIF: 4x2. LHF: 3x2.
Domare: Morgan Johansson & Sören Persson.
Publik: 5 089, Malmö Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Olympic-talangen testade med allsvensk klubb

Olympics jättetalang kan hamna i allsvenskan eller superettan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.20:56, 17 oktober, 2017

Olympic-talangen testade med allsvensk klubb
Rassa Rahmani. Foto BK Olympic

BK Olympics Rassa Rahmani testade i somras med Superettan-laget Gefle. Nu kommer talangen att testa med allsvenska Jönköping Södra, det berättar hans agent, Nima Modyr.

– Han spelade en U21 med Jönköping Södra i går. De har följt honom under en längre period och det kan vara ett intressant steg att, säger Nima Modyr.

Men var nånstans den 18-årige Rahmani kommer hamna vågar Modyr inte säga ännu.

– Han har haft ett jättebra år och gjort sex mål och åtta assist som vänster wingback, med en jättebra tränare i Olympic. Nu siktar vi på nästa steg. Men om det blir allsvenskan eller superettan får vi se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stora skador på Östgötaporten – efter MFF:s firande

Det har blivit stora skador på IFK Norrköpings arena efter guldfirandet på måndagen. "Vi kommer fakturera dem för det här", säger Östgötaportens driftansvarige Niklas Wennermark till FotbollDirekt.se.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.15:56, 17 oktober, 2017

Stora skador på Östgötaporten – efter MFF:s firande
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Det har blivit stora skador på IFK Norrköpings hemmaarena Östgötaporten efter måndagens guldfirande, det skriver Fotbolldirekt.se.

– Det är brännmärken på konstgräsmattan, ena målet är förstört och de skar bort halva straffpunkten. Vi kommer fakturera dem för det här, säger Östgötaportens driftansvarige Niklas Wennermark till FotbollDirekt.se.

Därför kommer nu MFF att få stå för kostnaden för skadorn. En ny målbur har beställts och den finns förhoppningsvis på plats i sista hemmamatchen mot Örebro i slutet av oktober, detta skriver Fotbolldirekt.se.

Exakt vilka kostnader det kommer röra sig om vet inte Niklas Wennermark ännu.

– Jag kan inte svara på det ännu, vi har Unisport (konstgrästillverkare) som ska komma hit och titta på mattan så får vi se. Men konstgräs är dyrt så det blir nog en betydande summa. Sedan är det de andra skadorna också. Vi får se, säger han till Fotbolldirekt.se.

Texten uppdateras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Sveriges motståndare i VM-playoff

Det stod mellan Danmark, Schweiz, Kroatien och Italien. Här är laget Sverige ställs mot.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.14:10, 17 oktober, 2017

Här är Sveriges motståndare i VM-playoff
Foto: Bildbyrån

Efter att Sverige slutat tvåa bakom Frankrike i Grupp A – genom att bland annat placera sig före Nederländerna – lyckades landslaget ta en playoff-plats till VM i Ryssland 2018.

Med tanke på Sveriges världsrankning hamnade laget i seedningsgrupp 2 tillsammans med Nordirland, Irland och Grekland. Alltså innebar det inför tisdagens lottning att Sverige kunde ställas mot antingen Italien, Kroatien, Schweiz eller grannlandet Danmark.

Klockan 14.00 inleddes lottningen i Zürich, och nu står det klart att Sverige ställs mot Italien i det sista steget till VM.

Matcherna avgörs över två möten, hemma och borta. Första matchen spelas 9, 10 eller 11 november och returen avgörs den 12, 13 eller 14 november.

Övriga playoff-matcher:

Nordirland – Schweiz

Kroatien – Grekland

Danmark – Irland

 

FaktaLänder klara för VM: 

Ryssland (värdnation)
Spanien
Belgien
Tyskland
England
Brasilien
Iran
Japan
Mexiko
Saudiarabien
Sydkorea
Nigeria
Island
Serbien
Polen
Egypten
Costa Rica
Portugal
Frankrike
Panama
Argentina
Colombia
Uruguay

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sm-guld 2017

Daniel Andersson efter SM-guldet: ”Känns fantastiskt”

Daniel Andersson om tankarna efter SM-guldet.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.23:18, 16 oktober, 2017

Daniel Andersson efter SM-guldet: ”Känns fantastiskt”

Malmö FF tog på måndagskvällen sitt 20:e SM-guld. Klubbens sportchef, Daniel Andersson, berättade efteråt om tankarna i C More.

– Det känns fantastiskt, så klart. Det betyder mycket  för klubben att vi tar vårt 20:e SM-guld. Detta var målsättningen hela tiden, sa Andersson.

C More: Var du nervös efter föra halvlek?
– Jag var inte så nervös, men det kändes inte så bra.

Ska ni ändra på något nu?
– Nej det tycker jag inte. Vi ska fortsätta så här. Vi ska bli ännu stabilare och såg att vi inte räckte till i Europa. Vi måste bli mer cyniska.

Och guldtränaren Magnus Pehrsson sitter säkert i Malmö FF.

– Vi vill ha kvar Magnus. Jag tycker att han utvecklat spelarna och skapat en bra stabilitet, säger sportchefen Daniel Andersson till C More

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng