Beväpnade rånare misslyckades – personal hotades

Rånarnas rånförsök misslyckades och de fick fly från platsen tomhänta. Trots sök med både hundpatrull och helikopter fick polisen inte fatt i några misstänkta.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.21:31, 13 maj, 2017

Beväpnade rånare misslyckades – personal hotades
Foto: Karsten Petersen

Tre maskerade rånare slog till mot en auktionsbyrå på Segevång under torsdagseftermiddagen. Klockan 16:33 klev de beväpnade rånarna in med vad som beskrivs som ett pistolliknande föremål och hotade de två butiksanställda.

LÄS MER: Auktionsföretag utsatt för väpnat rån ”Inga misstänkta”

Men rånet fick ett abrupt slut för gärningsmännen när det visade sig att personalen inte kunde öppna kassaskåpet.

– Rånarna ville komma in i kassaskåpet men det gick inte. Personalen fick motstå hot och en av de anställda fick en mindre sårskada efter att en av rånarna slagit till honom, säger Lars Förstell, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Polisen larmades snabbt till platsen och rånarna tvingades fly från platsen tomhänta. Två av de ska ha lämnat på moped, en till fots.

– Vi sökte i området med både hundpatrull och helikopter men utan resultat, säger Lars Förstell.

Under fredagen fanns det fortfarande inga misstänkta för rånet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Barn fastnade med huvudet mellan stenar

Räddningstjänst fick under söndagskvällen in ett larm om ett barn som fastnat med huvudet.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.20:53, 20 augusti, 2017

Barn fastnade med huvudet mellan stenar
Foto: Arkiv

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 19:17. Barnet fastnade med huvudet mellan två stenar vid Scaniabadet i Västra hamnen, rapporterar Sydsvenskan.

–Det var ett barn som hade tappat sin mobiltelefon och skulle plocka upp den, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd till Sydsvenskan.

Räddningstjänst fick lirka loss personen med hjälp av handkraft.

Personen behövde inte uppsöka sjukvård efteråt.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Det här vill svenskarna göra innan de dör

Tre av tio svenskar har en bucket list – en lista över saker de vill göra innan de dör.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.18:59, 20 augusti, 2017

Det här vill svenskarna göra innan de dör
Foto: Montage

En undersökning gjord av Lotto har kartlagt vad svenskarna har på sin ”Bucket List”. Listan innehåller de drömmar som svenskarna helst vill göra innan de dör. Och resor, upplevelser och äventyr står i fokus enligt svenskarna.

Pierre Jonsson som är vinnarambassadör på Svenska spel berättar att bilden av drömmar har ändrats de senaste åren.

– För några år sedan sade de flesta att de skulle slå till på drömbilen, drömbåten eller drömhuset. Men de senaste åren när jag ringt och berättat att de vunnit på Lotto är det resor och äventyr som ligger högst upp på önskelistan, säger Pierre Jonsson på Svenska spels hemsida.

Här är de saker svenskarna helst vill göra:

– I undersökningen kom det fram att åtta av tio drömmer om en längre resa i världen innan de dör. Länder som USA, Australien och Nya Zeeland var högt placerade.

– Över 50 procent vill lära sig något speciellt som till exempel ett nytt språk eller ett instrument innan de dör.

– En av fyra vill träffa en känd person som Zlatan, Barack Obama eller Dalai Lama.

– Hälften av deltagarna vill resa till norra Sverige och göra saker som att bestiga Kebnekaise eller bo på ishotellet.

– Något som också är en stor dröm hos svenskarna är att genomföra ett äventyr som att hoppa fallskärm eller delta i actionsporter.

Den största anledningen till att svenskar inte lyckas genomföra sin ”Bucket List” ska enligt undersökningen vara bristen på pengar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Bästa resmålen – om du bara har 24 timmar

Hit vill folk åka om de bara har 24 timmar på sig att vara i en stad.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.14:00, 20 augusti, 2017

LISTA: Bästa resmålen – om du bara har 24 timmar
Foto: Montage/Creative Commons

Nästan 50 procent av de 18 000 personer som deltagit i en undersökning gjord av Booking.com anser att det första dygnet på resan är det viktigaste. Nu har Booking tagit reda på, och listat, vilka de mest populära resmålen är om du bara har 24 timmar på dig.

  1. Paris, Frankrike – Kärlekens stad är den perfekta platsen för en romansrisk resa. Och nästan en tredjedel av deltagarna i undersökningen älskar den lokala maten och drycken.
  2. Sydney, Australien – Näst bästa platsen för en 24-timmarsresa är soliga Sydney. Staden bjuder på ett brett utbud av aktiviteter.
  3. New York, USA – Det är inte överraskande att ”The Big Apple” placerar sig högt på listan. Shopping, aktivitet, restaurangen, New York har allt och lite till.
  4. Tokyo, Japan – Fyra av tio resenärer vill besöka Tokyo för det stora utbudet av restauranger med Michelin-stjärnor. Men den moderna staden erbjuder mycket mer än så.
  5. Guldkusten, Australien – Landskapet, den vänliga lokalbefolkningen och maten är tre orsaker till varför många vill besöka Guldkusten.
  6. London, England – På 24 timmar hinner du göra mycket i London. Sightseeing i mängder, härlig shopping och äta fish ‘n’ chips är något av allt du hinner på ett dygn.
  7. Rom, Italien – Karismatiska områden, kultur och historia finns det gott om i Rom. Återigen väljer även många att åka till huvudstaden tack vare maten.
  8. Zürich, Schweiz – Beläget vid vackra Zürichsjön rekommenderar många resenärer just Zürich. Berömda landmärken, mysiga kaféer och intressanta museum finns i utbudet.
  9. Venedig, Italien – Många vill besöka Venedig någon gång under sin livstid. En romantisk stad där man kan ta del av mycket konst och historia, ta en mysig gondoler längs Canal Grande och se vacker arkitektur.
  10. Melbourne, Australien – Den tredje platsen från Australien på listan. Mat, resor, shopping och smidig kollektivtrafik gör Melbourne till ett hett resemål. Även om själva resan tur och retur tar över 24 timmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

2011 var hon med i Big Brother – men sedan dess har det varit tyst. "Jag är tacksam över mitt liv i dag", säger Katerina Kazelis.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:37, 20 augusti, 2017

Efter Big Brother – det här gör Katerina Kazelis i dag

Under 2011 var Malmöbon Katerina Kazelis med i Kanal 5:s skandalsåpa Big Brother. Där gjorde hon sig snabbt känd som den som packade väskan – och ville åka hem.

– Jag gick ut många gånger frivilligt och var expert på att packa mina väskor. Men varje gång kallade de på mig och sa: ditt kontrakt gäller inte om du går ut frivilligt, säger Katerina Kazelis med ett skratt och fortsätter:

– Folk trodde jag var schizofren när jag fick mina spel. Men det var en enorm belysning på och första gången jag var med i TV.

Hur kommer det sig att det blev Big Brother?
– Jag sökte faktiskt aldrig, utan skrev in mig på något som heter statist.se. Efter ett tag blev jag uppringd, men jag tackade nej säkert fem-sex gånger. Och det var verkligen ett stort fett nej. Men till slut tackade jag ja och såg det som ett stort experiment.

Katerina jobbade då som lärare, men sa upp sig strax innan hon skulle vara med i Big Brother. Något som hon vill poängtera.

– Det vill jag verkligen poängtera. Jag fick inte sparken. Jag valde att tacka nej till vikariatet med anledning att jag skulle vara med i Big Brother, säger hon.

Efter 78 dagar i huset åkte Katerina Kazelis slutligen ut. Därefter startade hon en karriär som sångare. Den karriären är dock över sedan länge.

– En jättekort sådan, men fan vad vi var i studion. Vi lyckades aldrig hitta någon bra producent, tyvärr. Jag tycker att jag kunde sjunga, men visst, jag är ingen Whitney Houston. Men jag har gjort flera låtar som aldrig kommit ut, säger hon.

I stället viger den numera 40-åriga Katerina sitt liv åt att vara lärare. Nu jobbar hon som förstelärare på Apelgårdsskolan på Rosengård. Ett jobb som hon älskar.

– Jag brinner mycket för mina ämnen, till exempel matematik. Det beror på att jag själv hade väldigt svårt för det som liten och fick jobba väldigt hårt för att ”knäcka koderna”. Jag trivs jättebra där jag jobbar nu, det är en mångkulturell skola, där man måste kämpa mycket med språket.

Du är väldigt aktiv på sociala medier, framför allt Facebook?
– Du vet, det är den här trenden. Bara för att man är lärare ska man se tråkig ut och vara på ett visst sätt. Man ska inte ha gjort skönhetsingrepp eller syssla med musik. Men jag har bevisat att man kan bli en framgångsrik lärare ändå. Det är för mycket jantelag i Sverige.

Katerina fortsätter:

– Jag gjorde mitt första skönhetsingrepp när jag var 35. Då kunde jag inte bli förstelärare på grund av det. Jag blev jättesårad av det. De frågade mig vilket budskap det sänder till mina elever. Men man måste se skillnad på privatliv och hur man är på jobbet.

Varför har du valt att göra skönhetsingrepp?
– Du vet, jag hade så fantastiskt snygga bröst till jag var 35, men sedan hände något. Men efter att jag gjort en hårförlängning och sedan fått mitt hår kapat blev jag tvungen att gå till läkaren. När jag satt där såg jag snygga bröst på någon affisch och tänkte: Ska jag inte ha något hår så ska jag fan ha mina bröst.

Du säger verkligen vad du tycker och tänker?
– Det gör jag alltid. Jag hade aldrig kunnat bli en Carolina Gynning, de vet vad man kan säga. Men jag har inget sådant filter. Även om jag filtrerar för barnen på jobbet.

Bortsett från läraryrket och barnen finns det en annan sak som är viktig för Katerina: religionen. Hon är grekisk ortodox sedan lång tid tillbaka.

– Jag tror på Gud till 100 procent och försöker vara en bra kristen. Jag är till och med ordförande i den grekisk ortodoxa kyrkan och ber på kvällarna.

Vad drömmer du i dag?
– Jag är tacksam över mitt liv i dag. Det har jag inte varit tidigare. Jag har ett bra jobb, lägenhet, två hundar och familj. I framtiden önskar jag att få barn. Jag har gjort allt jag velat, dansat galet och rest.

FaktaKaterina Kazelis
Ålder: 40.
Familj: Mamma, bror, kusin och hundarna Akilles och Zlatan.
Yrke: Förstelärare på Apelgårdsskolan.
Bästa med Malmö: Att det är väldigt mångkulturellt, närheten till Köpenhamn.
Sämsta med Malmö: Kriminaliteten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter skjutningarna: Regeringen storsatsar på polisen

Under 2018 kommer polisen få två miljarder i ökade bidrag.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.11:01, 20 augusti, 2017

Efter skjutningarna: Regeringen storsatsar på polisen
Foto: Bildbyrån

Klockan 12.00 i dag håller Stefan Löfven sitt sommartal i Eskilstuna. Men redan klockan 10.30 hölls en presskonferens där statsministern och Morgan Johansson, justitie- och inrikesminister, avslöjar att man kommer storsatsa på polisen.

Under 2018 kommer polisen få två miljarder i ökade bidrag. Sammanlagt läggs 7,1 miljarder kronor på polisen inom de närmaste tre åren.

Pengarna ska gå till att anställa fler poliser och förbättra polisens arbetsvillkor. Statsministern talade under presskonferensen om att de ser allt fler skjutningar och att polisen samtidigt saknar resurser för att kunna utreda anmälda brott.

Samtidigt kommer regeringen ställa krav på att fler brott klaras upp.

Satsningen är den största som gjorts på polisen under hela 2000-talet.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng