Lokalfotboll

TV: Här drar Dembo Touray igång en galen segersång

Prespa Birlik tog andra raka segern – efter matchen kickade Djurgårdslegendaren Dembo Touray igång segersången. Se filmen i klippet från klubbens Instagram.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.17:00, 6 maj, 2017

FaktaDivision 2 Södra Götaland

Räppe GoIF–Prespa Birlik 2–3 (1–1)
Målen, Prespa: Robert Medvegy, Alan Asaad, Jesper Rindmo.
Kommentar: Prespa Birlik tog andra raka segern och hänger nu på i toppen av tabellen. På en mindre bra fotbollsplan mot Växjölaget Räppe blev Jesper Rindmos mål det avgörande målet. Laget har tre poäng upp serieledande Österlens FF.

IFK Malmö–Nybro IF 2–0 (0–0)
Målen, IFK: Noor Zadran 2.
Kommentar: Nödvändig seger för "Di gule". Afghanistans landslagsspelare Noor Zadran sänkte smålänningarna med två mål. IFK Malmö har tagit sex poäng på de fem inledande matcherna.

Kvarnby IK–Hässleholms IF 0–1 (0–0)
Kommentar: Ny förlust för Kvarnby som för tillfället innehar tolfteplatsen i tabellen. Det ser ut att bli bottenstrid.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så gick det i veckans lokalfotboll

Två vinster och en förlust betades av när de tre Malmölagen i Division 2 Östra Götaland spelade säsongens åttonde omgång.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:00, 26 maj, 2017

Så gick det i veckans lokalfotboll
Foto: Bildbyrån

Kristi Himmelsfärd betyder ledigt för de flesta som jobbar, men i lokalfotbollen var det full rulle från onsdag till torsdag. I Malmö var det möte i den övre halvan av tabellen när IFK Malmö tog mot IFK Hässleholm i division 2 Östra Götaland.

Och på den röda dagen åkte Kvarnby IK till Småland för match mot Nybro IF. Prespa Birlik tog sig till Stångby strax norr om Lund för drabbning mot Torns IF som fortfarande inte släppt in ett mål på hemmaplan i år.

LÄS MER: Hemmasviten bruten för Nybro IF

Resultaten ser ni i faktarutan. 

 

FaktaNybro IF – Kvarnby IK 0-1 (25/5)
Målgörare: 85' Stefan Arnshed
Victoriavallen

IFK Malmö – IFK Hässleholm  2-1 (24/5)

Målgörare:  (0-1) 69' Gustaf Lindroth, (1-1) 71' Jamshed Asekzai, (2-1) 90+1 Sadmir Zekovic
Malmö Stadion

Torns IF – Prespa Birlik 1-0 (24/5)

Målgörare: 56' Patrik Östlund
Tornvallen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så gick det i helgens lokalfotboll

Massor av lokal fotboll har spelats den gångna helgen. Noor Zadran fortsätter att göra mål, FC Rosengård tog en viktig seger och Prespa Birlik har vaknat till. Vi har samlat matcherna här.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.08:38, 22 maj, 2017

Så gick det i helgens lokalfotboll
Flera av de lokala lagen har spelat i helgen. Foto: Bildbyrån

Damallsvenskan

Linköpings FC–FC Rosengård 0–3 (0–3)
Målen, FCR:
Lieke Martens, Lotta Schelin, Ella Masar.
Kommentar: Oj, vilken viktig seger för FC Rosengård i jakten på just serieledande Linköping. En formidabel första halvlek löste biffen.

IF Limhamn Bunkeflo–Djurgårdens IF 2–1 (1–0)
Målen, LB: Michaela Johnsson, Cecilia Pedersen.
Kommentar: Viktig seger för LB som hoppade upp ett par pinnhål i tabellen och nu ligger på säker mark.

Division 1

Assyriska BK–FC Rosengård 1–0 (1–0)
Kommentar: Nykomlingarna FC Rosengård fortsätter att gå kräftgång i division 1. Mot Assyriska från Göteborg blev det en ny förlust och FCR ligger sist med endast en inspelad poäng efter sex omgångar.

Division 2

Prespa Birlik–Österlens FF 2–2 (1–0)
Målen, Prespa: Christoffer Levi, Mohammad El-Kayed.
Kommentar: Efter en svag start har Prespa följt upp med flera tunga segrar. Mot Österlens FF blev det dock bara en poäng efter att gästerna kvitterat i slutminuterna. Prespa ligger på andraplats i tabellen efter sju matcher.

Lunds BK–IFK Malmö 2–3 (0–2)
Målen, IFK: Noor Zadran, Robin Svensson, Adriano Kalisiak.
Kommentar: IFK Malmö smyger med i toppen av division 2-fotbollen och är endast en poäng bakom serieledande Österlen i en jämn tabell. Afghanske landslagsmannen Noor Zadran målade på nytt och har nu gjort fem mål.

Kvarnby IK–Vimmerby IF 1–1 (0–0)
Mål, Kvarnby: Terry Adadevoh Svensson.
Kommentar: Viktig poäng för Kvarnby i bottenstriden. Terry Adadevoh Svensson kvitterade i matchens slutminuter och vad viktig den här poängen kan bli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Malmö-stjärnan tillbaka i landslaget

Petad sist – nu är IFK Malmös Noor Zadran tillbaka i Afghanistans landslag.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:02, 15 maj, 2017

IFK Malmö-stjärnan tillbaka i landslaget
Noor Zadran i Afghanistans landslagströjan. Foto: Privat

Afghanistans fotbollslandslag samlas i början på juni för landskamper mot Maldiverna och Kambodja. Med i truppen finns IFK Malmös Noor Zadran, som är tillbaka efter att ha varit petad senast.

– Jag känner den assisterande tränaren sedan innan och han ringde och bad om ursäkt för att jag inte blivit uttagen senast. Men nu har jag presterat bättre och de saknade en anfallare, säger Noor Zadran till 24Malmö.se.

Matchen mot Maldiverna är en träningsmatch medan matchen mot Kambodja är kval till det asiatiska mästerskapet. Förutom Zadran finns det ytterligare ett lokalt inslag, Trelleborg FF:s Norlla Amiri, med ett förflutet i bland annat Prespa Birlik och Lilla Torg är även han uttagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så gick det i helgens lokalfotboll

Det spelades en rad olika matcher i helgen. Prespa Birlik har vaknat till liv, IFK Malmö slog topplaget Österlen och Kvarnby blir allt mer förankrade i botten.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:48, 15 maj, 2017

Så gick det i helgens lokalfotboll
Mohammad El-Kayed gjorde tre mål för sitt Prespa mot Asarum. Foto: Bildbyrån

Division 2 Östra Götaland

Lindsdals IF–Kvarnby IK 5–1 (2–0)
Mål, Kvarnby: Max Nordlinder.
Kommentar: Kvarnby åkte på en rejäl käftsmäll mot Kalmarlaget Lindsdal. Nu är laget allt mer förankrat i bottenstriden och har efter sex omgångar spelat in fyra poäng. Kommande helg tar de emot Vimmerby hemma på Bäckagårds IP.

Prespa Birlik–Asarums IF FK 6–3 (6–1)
Målen, Prespa: Mohammad El-Kayed 3, Jesper Rindmo 2, Robert Medvegy.
Kommentar: Efter en seg start har topptippade Prespa kommit igång på allvar. Mot Asarum blev det en överkörning utan dess like i första halvlek. Efter paus kunde blekingarna tröstmåla två gånger men Prespa kunde till slut vinna med 6–3. Därmed hänger de på i i toppen och är nu en poäng bakom serieledande Lindsdal.

Österlens FF–IFK Malmö 1–2 (1–0)
Målen, IFK: Adriano Kalisiak, Jamshed Asekzai.
Kommentar: Viktig seger för IFK Malmö som hoppade upp ett par pinnhål i tabellen. Stor matchhjälte blev Jamshed Asekzai som hoppade in i den 89:e minuten och avgjorde matchen i slutminuterna. Kommande helg väntar topplaget Lunds BK på bortaplan.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans idrottsprofil

Malmöagenten om sin resa till toppen

Han håller på att göra sig ett namn bland de stora i fotbollsvärlden. Men vägen dit har varit lång och tuff. Nima Modyr är veckans idrottsprofil. "Det handlar om att ta bra beslut", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:58, 14 maj, 2017

Malmöagenten om sin resa till toppen
Nima Modyr utanför Triangeln i Malmö. Foto: Jesper Hallberg

Nima Modyr har de senaste åren synts mycket i media. Han är agenten som bland andra har Pa Konate och Joseph Baffo i sitt stall. Nima är aldrig rädd för att säga vad han tycker och tänker – men vägen som tagit honom dit han är i dag har varit lång och tuff.

– Jag är uppväxt på Rosengård och har bott där i 22 år, min mamma bor kvar där än i dag, hon vägrar att flytta. Det är en speciell omgivning, speciell miljö. Man måste någonstans bygga upp en karaktär, att man kan stå på sig, det är den bästa skolan man kan få, berättar Nima Modyr för 24Malmö.se.

Vad skulle hänt om du inte stått på dig?
– Allt möjligt kan hända ju. Jag vill inte prata dåligt om området, för någonstans har det området gett mig den karaktären jag har i dag. Det har varit väldigt nyttigt och jag hade gjort om det alla dagar i veckan.

Blir man mer hårdhudad?
– Man blir lite tuffare, definitivt. Du får lite tuffare skal och du tar inte saker och ting på samma sätt. Man måste ha taggarna lite mer utåt på något sätt och vara beredd. Jag har haft nytta av det i dag. Alla är inte trevliga i en fotbollsbransch. Man lär sig anpassa sig. Uppväxten i Rosengård har sin charm, men när man kommer ut därifrån, efter att bara ha varit en del av det, märker man att saker fungerar lite annorlunda. Men tryggheten för familj och så är på toppnivå, utifrån mitt perspektiv.

Nima själv spelade fotboll fram till 23 års ålder. Han hann med att spela i Mabi och IFK Malmö. Hos de sistnämnda fick han vara med och träna ett par gånger med a-laget. Han tränade hårt men nådde inte riktigt hela vägen fram. Efter en infektion i höften valde han att sluta och bestämde sig för att bli agent.

– På min tid spelade det ingen roll om du gjorde 20 eller 30 mål. När jag var 16-17 år och spelade i IFK Malmö var det inte en jävel som fick spela i den a-truppen som var i Superettan. Visst, man fick träna med dem några gånger, men jag tyckte den miljön var tuff, säger Modyr och fortsätter:

– Jag tror att de hade väldigt lite kunskap om hur man ska ta hand om unga talanger, och jag tror inte de hade någon filosofi över huvud taget om att släppa fram unga spelare. De levde bara i nuet.

Vad är ditt främsta minne från din egen fotbollskarriär?
– Det finns ett par stycken. I Mabi hade vi ett väldigt bra lag och jag tror att tio stycken spelade i Skånelaget. Men mitt bästa minne fotbollsmässigt var när jag var inbjuden till Irans U23-landslag. De var mitt uppe i kvalet till OS och jag fick spela en landskamp. Men när jag kom hem därifrån fick jag en infektion i höften och gick på penicillin i tre månader. Efter det pallade jag inte mer.

Vid den tiden hade Nima många vänner i fotbollsvärlden, bland andra Labinot Harbuzi och Jimmy Durmaz. Till en början var det endast ett genuint intresse och han hjälpte till att välja och göra rätt.

– Fotboll handlar om att ta bra beslut, säger han.

Det kan inte vara lätt att ta ett beslut?
– Nej, det är inte lätt. Det finns många faktorer som spelar in; pengar, ny miljö, tränare, klubbfilosofi och kvinnor. Har du en kvinna i ditt liv ska hon också vara med och bestämma. Det är inte alls lätt att ta några beslut.

Han fortsätter…

– Det hade kanske varit lättare för mig att bli en bra fotbollsspelare om jag hade haft någon att bolla saker med. Man behöver inte ha en benämning på det, glöm bort det där med agenter, bara du har någon att prata med. Jag hade en familj som inte var så fotbollsintresserad och hade ingen att prata med om min fotbollsutveckling. Hade det däremot gällt skolan hade jag haft bästa uppbackningen. Därför vill jag ge tillbaka det till andra fotbollsspelare i dag.

img_3154

Nima har alltid haft ett stort intresse för fotboll och efter karriären började han scouta. Han åkte runt och tittade på fotbollsmatcher på alla möjliga nivåer, utan att få en krona betalt. Nima började studera sports management-programmet på Malmö högskola men hoppade av bara efter någon månad. I stället började han resa omkring i Europa, träffade folk för att se vad klubbarnas filosofier var. Han ville lära sig – och han ville implementera sin egen stil.

– Jag har tidigt vågat säga när jag tycker att folk har fel, oavsett vilka roller de har. Det betyder inte att de alltid har rätt.

Skulle du kalla dig själv för frispråkig?
– Ja. Andra kallar mig också för det. Men det skulle jag ta mig friheten att säga (skratt).

Nima Modyr tog sin Fifa-licens och läste juridik tillsammans med advokater för att verkligen förstå. För honom har det alltid varit viktigt att förstå och kunna allt. Han vill aldrig lämna en fråga obesvarad. Inledningsvis samarbetade han med Patrick Mörk, men sedan en tid tillbaka driver han Modyr Management ensam.

– Hela mina existens har alltid hängt på att jag måste leverera och det har alltid varit min drivkraft.

Vem var din första spelare du signade?
– Agon Mehmeti. Därefter flöt det på och jag fick Erdin Demir och Jasmin Sudic. Jag hade sett och följt dem ett tag.

I dag har Nima Modyr omkring 15 spelare i sitt stall. Många av dessa spelar ute i Europa och han har varit med och gjort stora affärer. Han berättar om några av sina största.

– Jag tror att de bästa jag varit med om är: Isaac Kiese Thelin till Bordeaux, jag var involverad i Alexander Fransson till Basel, Samuel Gustafson till Torino, Filip Helander till Bologna. Det är några transfers som är väldigt stolt över, säger han.

Du har ett par spelare i MFF. Hur är din relation med Daniel Andersson?
– Väldigt bra. Vi har haft en bra relation i många år. Jag hade många talanger som blev uppflyttade till MFF:s a-trupp. Vi har haft mycket att göra med varandra och har en bra dialog. Jag tror vi känner varandra rätt väl.

Du bor kvar här. Vad betyder Malmö för dig?
– Malmö är alltid hemma för mig, även om jag sett många vackra platser i världen. Jag har en kärlek till den här staden.

Om du får drömma, vad gör du om 5-10 år?
– Drömmen är att ha ett par spelare i toppklubbar som Barcelona, Real Madrid, Chelsea och så vidare. Och att kunna utveckla svensk fotboll till en ny nivå. Gör jag det är jag bland de stora i Europa.

 

FaktaNima Modyr
Ålder: 31.
Bor: Malmö.
Familj: Mamma, pappa, bror och syster.
Gör: Fotbollsagent från Malmö.
Aktuell: Veckans idrottsprofil på 24Malmö.se.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel