Här förbereder du dig för nationella provet i matte

Nu ska nior och gymnasister i Malmö få hjälp med mattestudierna.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.11:37, 26 april, 2017

Här förbereder du dig för nationella provet i matte
Foto: Mostphotos

Både Malmö och grannstaden Lund kommer få hjälp på traven inför de nationella proven i matematik. Torsdagen den 4 maj ordnas nämligen ett ”Mattekonvent” i Malmö för första gången någonsin för niondeklassare och gymnasister i staden. Konventet gör sitt första stopp i Lund den 2 maj.

– För Mattecentrum är Mattekonventet i maj årets absoluta höjdpunkt. Det är så mycket glädje och kärlek i luften. Att plugga matte tillsammans är superkul, både för volontärer och elever, säger Patrik Mörée, projektledare för årets Mattekonvent.

Matematiken kommer inte lika enkelt för alla och är en källa till oro för många elever. Men tanken är nu att eleverna ska få möjlighet att studera tillsammans och få hjälp av volontärer som brinner för matten.

I Malmö kommer mattepluggandet äga rum på Pauliskolan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel