Bedragarliga stal för miljonbelopp

Under någon månad stal fem personer från bland annat Malmö över en miljon kronor från olika utländska banker. Nu döms de för sina brott.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.21:01, 21 april, 2017

Bedragarliga stal för miljonbelopp
Foto: Mostphotos

Fem personer från Hässelby, Nacka, Huddinge, Skurup och Malmö dömdes nyligen för omfattande penningtvätt vid Malmö tingsrätt.

Personerna, två män på 33 och 29 år, och tre kvinnor på 34, 30 och 44 år, har i olika konstellationer under mestadels maj månad 2015 lurat banker på pengar genom att uppge att de är kunder på bankerna, och sedan fått bankpersonal att föra över stora summor till deras konton.

Pengarna har sedan flyttats till olika konton och banker runtom i världen så att det skulle vara så svårt som möjligt att spåra den olagliga verksamheten.

Spåren gick dock inte att dölja helt och polisen kom på gruppen.

Tillsammans ska de nu betala skadestånd på 1 225 562 kronor till de banker som utsattes för bedrägerierna, UBS Switzerland, USAA Federal Savings och Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A.

Den person som var involverad i flest bedrägerier, den 33-åriga mannen, döms till ett år och sex månader i fängelse för grovt penningtvättsbrott vid tre tillfällen. De andra inblandade döms för grovt penningtvättsbrott och penningtvättsbrott och får villkorliga domar med varierande böter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel