MISSTÄNKTA TERRORDÅDET I STOCKHOLM

Terrorattacken: Det här hände medan du sov 

Den man som greps tidigare under fredagskvällen, misstänkt för terrordådet i centrala Stockholm, är nu anhållen. Polisen har under natten slagit till mot flera adresser i Stockholm. Flera personer som skadades under attacken är kvar på sjukhus.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.06:37, 8 april, 2017

Terrorattacken: Det här hände medan du sov 
Foto: Arkiv

I natt anhölls den man som greps tidigare under fredagskvällen, på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord. Det är den högre misstankegraden, rapporterar ekot under lördagsmorgonen.

Mannen greps i Märsta utanför Stockholm, och ska enligt uppgifter komma från Uzbekistan. SVT rapporterar att chefsåklagaren Hans Ihrman måste fatta beslut senast på tisdag klockan 12, om den anhållne ska häktas. Enligt tv-kanalen kan den anhållna mannen ha varit föraren som körde in i folkmassan på Drottninggatan.

Polisen ska ha gjort flera tillslag under natten mot olika adresser i Stockholm. Vad som gjorts på platserna vill polisen inte kommentera. Men enligt Aftonbladet har bland annat en insats genomförts mot en lägenhet i Farsta vid 05 på lördagsmorgonen. Enigt uppgifter till tidningen förhördes en person vid platsen, men ingen ska ha gripis under tillslaget.

Tidigare under natten rapporterar källor till SVT och Aftonbladet att ännu en man ska ha gripits, i Stockholmsförorten Hjulsta. Men detta är inget polis eller åklagare velat kommentera. Enligt källor till SVT kan det finnas en koppling mellan den anhållne och denna person.

Ekot berättar strax efter klockan sex på morgonen att 8 vuxna och ett barn fortfarande vårdas på sjukhus för sina skador efter attacken. Men sjukhuset vill inte lämna ut uppgifter om deras tillstånd. 6 personer har fått lämna sjukhuset.
4 personer har sedan tidigare rapporterats döda i händelsen.

Det kommer fortsatt råda förseningar i bland annat tågtrafiken från Stockholm, rapporterar trafikverkets pressjour. För mer information kring resor hänvisas resenärer till sitt resebolag.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel