Malmö stad väntas göra ett stort överskott 2017

Närmare en miljard väntas överskottet för Malmö stad landa på 2017. "Med ett överskott som detta är vi bättre rustade för framtida investeringar", säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Mikael Gamm

Kl.12:54, 30 mars, 2017

Malmö stad väntas göra ett stort överskott 2017
Foto: Arkiv

Malmö stad förväntas göra ett överskott på 865 miljoner 2017, vilket är 604 miljoner mer än förväntat. Detta framgår av årets första utfallsprognos.

Överskottet beror bland annat på ökade skatteintäkter och vinster från fastighetsförsäljningar.

– Årets första prognos ger en fingervisning om att Malmö stads ekonomi är fortsatt stark och det är glädjande, inte minst är det glädjande att skatteintäkterna ökar. Med stark ekonomi och ett överskott som detta är vi bättre rustade för framtida investeringar, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) i ett pressmeddelande.

Även Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service, välkomnar prognosen:

– Vi står inför många stora investeringar när det gäller kollektivtrafik och samhällsservice. Malmös goda ekonomi gör att vi minskar behovet av att låna till kommande investeringar och att vi är väl rustade för att bygga en i alla avseenden hållbar stad, säger hon i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel