Secondhandbutiken bjuder in till fest – för miljön

På onsdag håller butiken Beyond Retro öppet extra länge för att inspirera Malmöborna till en mer hållbar klädkonsumtion.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.19:01, 27 mars, 2017

Secondhandbutiken bjuder in till fest – för miljön
Kim Lindberg visar glatt upp en liten del av utbudet på Beyond Retro. Foto: Privat

Gör om, gör rätt. Så lyder tonläget när secondhandbutiken Beyond Retro håller extraöppet och anordnar temadag för miljö och hållbarhet i sin butik inne på gallerian Mitt Möllan på onsdag.

Temadagen som pågår från klockan 12 och fortsätter sent in på kvällen ordnas för att inspirera Malmöborna till att köpa mer second hand. Under kvällen bjuds det på bål till musik från en DJ. Även en tatuerare tittar in i butiken, redo att sätta bläck i besökaren.

– Vi vill att fler får upp ögonen för second hand och vintagekläder. Att undvika nyproducering främjar alla, säger Kim Lindberg assisterande butikschef på Beyond Retro.

Under kvällen kommer lokala kreatörer att finnas i lokalen för att inspirera till återanvändning.

– Vi kan utnyttja de kläder vi redan har och använda gamla kläder för att göra de nya. Vi har bjudit in lokala artister för att visa hur man på ett kreativt sätt kan skapa sin egna kläder, säger Kim Lindberg.

Hur trendigt upplever du att secondhand-shopping är idag? 

– Jag tycker det känns jättehett. Här kring möllan är det det enda man ser på folk. Vi får besökare även från Köpenhamn och det är tydligt att second hand-modet inspirerar andra butiker också, säger Kim Lindberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel