Klart: Malmö får ny skyline

Nu börjar bilden klarna av hur området bakom centralstationen kommer att utvecklas.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.18:03, 27 mars, 2017

Klart: Malmö får ny skyline
Illustration: Kanozi Arkitekte

Höga hus, 500 bostäder och 800 arbetstillfällen ett stenkast från centralstationen kan snart bli verklighet i södra Nyhamnen. I fredags togs beslutet av stadsbyggnadsnämnden att skicka vidare planen till samråd.

Flera nya kvarter väntas bli verklighet när de nya husen byggs. Ett är tänkt att rymma tingsrätt och förvaltningsdomstol och ett förslag på hur byggnaden ska se ut är framtagen av den världsberömde arkitekten Henning Larsen.

För att knyta ihop området på den södra sidan planeras cykel- och gångbroar över kanalen mot drottningtorget.

– Det här är Malmös mest åtråvärda läge, som kommer att ligga i stadens framtida absoluta mitt. Varenda arbetsplats och bostad vi kan få in på gångavstånd från stationen är ren klimatnytta. Därför är det viktigt att vi nu vänder och vrider på projektet i samrådet för att få det bästa och det mesta ur läget, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel