Kastade sprängladdning mot brandmän: ”Det är oacceptabelt”

Efter att räddningstjänsten ryckt ut till en bilbrand i Rosengård kastade okända gärningsmän en sprängladdning mot två brandmän.

Anton Unosson

Anton Unosson

Kl.18:38, 20 mars, 2017

Kastade sprängladdning mot brandmän: ”Det är oacceptabelt”
Foto: Arkiv. Brandmännen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

I helgen kastades en sprängladdning mot två brandmän efter att räddningstjänsten ryckt ut till en bilbrand på Ramels väg. Sprängladdningen exploderade nära brandmännen som stod i närheten av tankbilen när det inträffade. En anmälan är gjord om försök till grov misshandel. Sydsvenskan var först med att rapportera om händelsen.

Efter händelsen hölls det ett möte med räddningstjänst och polis om räddningstjänstens arbetsförhållanden i Rosengård, där incidenten skedde. Men trots attentatet bedömdes arbetsförhållandena som acceptabla.

– I ett större perspektiv får vi hoppas att det är en isolerad händelse och inte början på en kedja händelser. Vi har i samtal med polisen fått höra att det finns inte någon bild av ökad social oro i området. Det finns ingen bild av någon förhöjd risk, säger Attila Jensen, chef för räddningstjänstens distrikt Jägersro till Sydsvenskan.

Vidare menar Attila Jensen att incidenter med hot, våld och bränder har minskat de senaste åren. Dock kommer räddningstjänsten att vidta försiktighetsåtgärder efter händelsen. I exempelvis Rosengård, Oxie och Fosie kommer räddningstjänsten inte att köra fram direkt till bilbränder förrän polis har säkrat platsen.

Vi har jobbat oerhört mycket med förebyggande arbete, på Rosengård. Därför har väl situationerna med hot och våld minskat. Men sen händer det ändå då och då – och det är oacceptabelt, säger Attila Jensen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel