Förskoleägare döms för skattebrott – igen

En tidigare dömd förskoleägare i Malmö döms för grovt bokföringsbrott. I 2010 dömdes mannen för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll men fick alltså fortsätta inom näringslivet.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.19:37, 20 mars, 2017

Förskoleägare döms för skattebrott – igen
Foto: Arkiv

En 52-årig man som i november 2010 dömdes för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll döms nu igen – för samma brott.

Mannen ägde en förskola i Malmö som 2012 hade en nettoomsättning på 6 miljoner kronor. I juni 2014 försattes förskolan i likvidation och stora delar av de pengar som bolaget hade fanns inte bokförda. Flera miljoner återfanns senare på den 52-åriga mannen privata konton och i september 2016 dömdes han för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Mannen fick näringsförbud i tre år och fick åtta månader i fängelse som straff. Han överklagade dock den domen och Hovrätten över Skåne och Blekinge har nu ändrat Malmö tingsrätts dom.

Mannen frias från grovt försvårande av skattekontroll och antalet brottstillfällen av grovt bokföringsbrott ändras från fyra tillfällen till tre. Utöver de ändringarna står Malmö tingsrätts dom kvar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel