TV: Malmöbons makabra insektsupptäckt i maten

Malmöbon gjorde en läskig upptäckt när hon skulle skölja riset. Då tog hon fram kameran och filmade de små djuren som kröp fram.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:05, 15 mars, 2017

21-åriga Malin Larsson från Malmö hade i vanlig ordning varit och handlat i en lokal matvarubutik. Hon och pojkvännen hade planerat att laga korvstroganoff och köpte bland annat ris.

Paret och deras vänner träffades, åt av maten och efteråt tog Malin med sig risförpackningen hem.

När det några dagar senare var dags att laga ris igen och skulle skölja det gjorde hon den obehagliga upptäckten, rapporterar Nyheter24.

– Då såg jag plötsligt något svart i riset. Jag trodde först att det var ett svart skal till ett riskorn som kommit med, men då såg jag att det rörde på sig, berättar Malin för Nyheter24.

Malin tog fram kameran och filmade de små larvliknande krypen som slingrade sig fram mellan riskornen.

– De var svåra att se, så fort man skakade om förpackningen så de syntes så kröp de direkt ner i botten igen. Så det var antagligen därför vi inte märkt dem första gången vi lagade riset.

Händelsen lades ut i sociala medier och på Facebook uppmanar hon folk att dela klippet för att varna andra. I förpackningen hittade hon både levande och döda larver.

Biologen Jan Jungerstam, Anticimex, konstaterar att larverna inte är ovanliga.

– De kan ha kommit in i förpackningen varifrån som helst som förpackningen befunnits sig, under transporten, i butiken och så vidare. Men med tanke på storleken på larverna som fanns i förpackningen så tror jag att de i alla fall är några veckor, eller månad, gamla, säger Jungerstam till Nyheter24.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel