Han lämnar IK Pantern: ”Hade varit skönt att få vara kvar”

På tisdagskvällen spelades IK Panterns sista match. Efteråt berättade målvakten Oscar Malm att han lämnar klubben.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:19, 14 mars, 2017

Han lämnar IK Pantern: ”Hade varit skönt att få vara kvar”
Oscar Malm lämnar IK Pantern. Foto: Bildbyrån

Oscar Malm anslöt till IK Pantern inför säsongen från division 1-laget Kallinge/Ronneby. Säsongen har varit tuff för Malm som kamperat ihop med en av seriens bästa målvakter, Tex Williamsson – och under säsongen har det bara blivit 14 matcher för Skillingarydssonen. Nu står det klart att han lämnar klubben.

– Jag kommer inte vara kvar i IK Pantern. Det var någon månad sedan jag fick reda på det, men det är så det är. Jag hade ett 1+1 kontrakt så kontraktet kunde sägas upp. Samtidigt har jag haft en fantastisk kollega (Tex Williamsson) bredvid mig som gjort det svårt, säger Oscar Malm.

Känns det bittert?
– Lite. Mest för att jag trivdes väldigt bra i Malmö. Det är ett skönt gäng och jag har flyttat runt väldigt mycket de senaste åren, det hade varit skönt att få vara kvar.

Siktar du på spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong?
– Jag vet faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig. Det hade varit jättekul men man vill också spela matcher. Helst vill jag inte ha en sådan här säsong igen. Man vill komma nånstans där man får speltid och förtroende.

När IK Pantern avslutade säsongen mot Timrå var det Oscar Malm som fick chansen i målet. Något han gjorde med bravur. 22-åringen motade 20 skott och landade på 90 i räddningsprocent. Det var Malms första match på drygt två månader.

– Det kändes helt okej från min sida. Senaste matchen jag spelade var när jag fick hoppa in mot BIK Karlskoga, det är drygt två månader sedan. Stundtals var det lite ringrostigt, säger Malm.

Blir det comeback i moderklubben Skillingaryd nästa säsong kanske?
– (Skratt). Jag tror inte det, tränaren har varit på mig. Han är en polare utanför isen och han brukar vara på mig när vi träffas. Det är lite för tidigt att varva ner än.

 

FaktaHockeyallsvenskan
IK Pantern–Timrå IK 4–2
(1–1, 1–0, 2–1)
Målen: 05:36 Wilhelm Westlund, (Jeremy Boyce-Rotevall, Sebastian Kaijser), 14:14 1–1 Dennis Svensson, (Erik Nyström), 27:17 2–1 Axel Wemmenborn, (Dennis Svensson, Johan Björk), 44:31 3–1 Patrik Blomberg, (Filip Windlert, Emil Sandin), 47:29 4–1 Axel Wemmenborn, (Robin Dahse, Oscar Nordh), 57:33 4–2 Sebastian Kaijser.
Skottstatistik: 25–20.
Utvisningar: IKP: 1x2. TIK: 2x2.
Domare: Johan Nordlöf.
Publik: 475, Malmö Isstadion.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pantern kritiserar förbundet: ”Kommer att överklaga”

IK Pantern fick under onsdagen beskedet att man flyttas ned från Hockeyallsvenskan. Nu går klubben ut med att man omedelbart kommer att överklaga beslutet.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.17:05, 21 juni, 2017

Pantern kritiserar förbundet: ”Kommer att överklaga”

Svenska Ishockeyförbundet gick i ett pressmeddelande ut med informationen att IK Pantern inte får spela kvar i Hockeyallsvenskan. Detta sedan deras ekonomi anses för dålig .

– Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt, skrev licensnämnden.

Under eftermiddagen lade klubbens styrelseordförande Mattias Schönhult ut information om läget på klubbens hemsida. Beskedet där är att klubben ska överklaga beslutet.

Delvis på grund av att IK Panterns bokhållare blev pappa i anslutning till att bokföringen skulle lämnas in till revisorn har vi inte hunnit med att lämna årsredovisningen i tid till licensnämnden. Vi har haft löpande kontakt med licensnämnden och informerat om situationen. Det slutliga bokslutet med underskrift av vår auktoriserade revisor skulle, efter ett godkänt uppskov, vara Licensnämnden tillhanda 2017-06-21 08.00. Vi informerade att vi behövde ytterligare någon timme för att få revisorns underskrift och att dom skulle få den underskrivna årsredovisningen innan dagens slut. Vi fick ingen respons på det utan antog att det var i sin ordning eftersom det handlade om några timmar. 

Det lyfts fram att klubben har ett eget kapital på en miljon kronor och visade ett positivt resultat på över 100 000 kronor. Klubben anser därför att man uppfyller kraven för spel i Hockeyallsvenskan till hösten.

Licensnämndens beslut är oerhört tråkigt för alla inblandade i föreningen som kämpar hårt för att utveckla Pantern och Hockeysverige. IK Pantern kommer att, i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets regler, omedelbart att överklaga Licensnämndens beslut till SIF´s Appellationsnämnd vilket vi har rätten och möjligheten att göra. Ett juridiskt ombud har utsetts. IK Pantern kommer att fortsätta allt positivt arbete med att förbereda föreningen och laget för ytterligare en framgångsrik säsong i HockeyAllsvenskan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pantern slängs ur hockeyallsvenskan

Svenska ishockeyförbundet meddelar att IK Pantern flyttas ner i hockeyettan

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.13:59, 21 juni, 2017

Pantern slängs ur hockeyallsvenskan

IK Pantern flyttas ned i hockeyettan. Det meddelar Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. Anledningen uppges vara att ekonmin inte håller måttet.

Säsongen 2015/16 placerades IK Pantern i det så kallade kontrollåret på grund av för dålig ekonomi. Nu flyttas de alltså ned i hockeyettan.

– Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt. Eftersom Pantern inte har visat att föreningen har återställt kapitalet ska föreningen nedflyttas i seriesystemet. Några särskilda skäl att frångå denna huvudregel finns inte, skriver licensnämnden.

Pantern har nu fram till den 5 juli på sig att överklaga beslutet till förbundets appellationsnämnd.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Poängkungen förlänger med Pantern

IK Panterns poängkung Sebastian Dyk har förlängt kontraktet.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.08:52, 29 maj, 2017

Poängkungen förlänger med Pantern
Sebastian Dyk stannar i Pantern. Foto: Bildbyrån

Sebastian Dyk hade efter säsongen en del anbud att ta ställning till, men nu står det klart att han stannar i IK Pantern även den kommande säsongen. Dyk blev tillsammans med Dennis Svensson poängkung den gångna säsongen.

– Kul att Sebastian valt att förlänga. Vår poängstarkaste spelare ifjol, viktig för laget. Rightare som arbetar kopiöst hårt, stark skridskoåkare och är även ett gott föredöme, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren i ett uttalande.

Dessutom förlänger lagkaptenen Kim Johansson kontraktet med IK Pantern. 29-åringen noterades för tolv poäng i grundserien den gångna säsongen.

– Stort hjärta och en kulturbärare inom föreningen. En bra kille som alltid gör sitt bästa, säger Joakim Tillgren.

Även Johanssons kontrakt är skrivet över den kommande säsongen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pantern åker på träningsläger – till Schweiz: ”Högklassigt motstånd”

IK Panterns bra säsonger har gjort eko. Nu har de bjudits ner till Schweiz på träningsläger. "Jätteglada att vi fick frågan", säger sportchefen Joakim Tillgren.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.09:27, 23 maj, 2017

Pantern åker på träningsläger – till Schweiz: ”Högklassigt motstånd”

Kvartersklubben IK Pantern har bjudits till Schweiz för att möta flera tunga lag som Lausanne, Lugano och Fribourg. I Lugano spelar den förra Malmö Redhawks-spelaren Linus Klasen.

Joakim Tillgren berättar om tankarna:

– Vi fick en förfrågan om vi var intresserade. Boende och allt därnere står arrangören för. Vi själva står för bussresan ner dit, säger han och fortsätter:

– Det ska bli jättekul. Dels är det tre riktigt bra matcher och dels är det ett bra sätt att få ihop gruppen.

I fjol åkte ni till Norge. Är detta bättre motstånd?
– Det är betydligt starkare motstånd än då om vi bortser från Mora. Det känns jättepositivt.

I övrigt hoppas Tillgren att han i veckan lyckas skriva kontrakt med spelare från förra årets trupp.

– Jag hoppas att några pusselbitar ska falla på plats. Det är väl främst Sebastian Dyk, Robin Dahse och Kim Johansson som det behöver lösas vissa bitar med, säger han.

Ni har bara en målvakt?
– Ja. Vi ska ha två.

 

 

FaktaPanterns försäsongsmatcher
17/8 IK Pantern–Malmö Redhawks
23/8 IK Pantern–Kallinge/Ronneby (Spelas i Trelleborg)
30/8 Fribourg–IK Pantern
31/8 Lausanne–IK Pantern
2/9 Lugano–IK Pantern
14/9 Troja-Ljungby–IK Pantern

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målkung klar för Pantern

Målkungen Olle Liss är klar för spel i IK Pantern. "Han är beredd att ta nästa steg i karriären", säger Joakim Tillgren.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.16:38, 27 april, 2017

Målkung klar för Pantern
Olle Liss, här i Västervikströjan, är klar för IK Pantern. Foto: Bildbyrån

Olle Liss kommer närmast från Västervik där han stänkte dit hela 25 mål den gångna säsongen. De tre senaste säsongerna har dalmasen, med Björbo IF som moderklubb, gjort hela 76 mål.

– Olle är en ”rightare” som är användbar i powerplay, han är stark med pucken samt har ett bra skott. I linje med våra övriga nyförvärv har han spelat/haft kontakt med en del av våra spelare sedan tidigare. Bra karaktär och beredd att ta nästa steg i karriären, kommenterar sportchefen Joakim Tillgren i ett pressmeddelande.

24-årige Liss kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

 

FaktaOlle Liss
Ålder: 24.
Längd: 187 centimeter.
Vikt: 91 kilo.
Moderklubb: Björbo IF.
Aktuell: Målkung som är klar för IK Pantern.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.