Så får du se din skatteåterbäring redan i dag

Har du undrat om du kommer att få tillbaka pengar eller måste betala restskatt? Redan i dag kan du få svaret.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.06:43, 8 mars, 2017

Så får du se din skatteåterbäring redan i dag
Redan i dag går det att se din skatteåterbäring.

De flesta brukar vara nyfikna hur skatteåterbäringen ser ut. Blir det restskatt eller kommer ett tillskott till plånboken? Redan nu går det att få reda på svaret.

Mellan den 8 och 10 mars kommer du att få ett sms eller ett mejl där det står att deklarationen har ramlat in i den digitala brevlådan. Där kommer det att finnas ett pdf-dokument där du kan se resultatet. Men det förutsätter att du varit duktig och registrerat dig till en digital brevlåda.

Om du registrerade dig till en digital brevlåda senast den 1 mars får du svaret, annars får du helt enkelt vänta. Har du väl fått pdf-dokumentet i den digitala brevlådan behöver du bara följa ett par enkla steg för att få pengarna på kontot till påsk.

21 mars: Nu kan du börja deklarera.

29 mars: Detta är sista chansen att godkänna deklarationen via Skatteverkets app eller e-tjänst för att få pengarna till påsken. Men gör du ändringar i deklarationen får du istället vänta till juni innan du får skatteåterbäringen.

5-7 april: Då får du skatteåterbäringen om din deklaration passerat Skatteverkets ”maskinella kontrollpaket” utan problem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel