Så mycket urin finns i det i simbassänger

Nytt test som mäter mängden urin i allmänna simbassänger avslöjar sanningen.

Redaktionen 24malmö.se

Redaktionen 24malmö.se

Kl.08:22, 6 mars, 2017

Så mycket urin finns i det i simbassänger
Foto: Pexels

Har du någon gång kissat i en swimmingpool? Om du har det så är du långt ifrån ensam. En ny kanadensisk undersökning som redovisas i The Guardian har nämligen analyserat urinmängden i sammanlagt 31 olika bassänger. Svaret är inte angenämt.

Under en period på tre veckor fann forskarna att besökarna hade tömt ungefär 75 liter i urin i en bassäng som innehöll 830 000 liter vatten. I annan bassäng, som var hälften så stor, fanns 30 liter urin.

– Vår studie visar på ytterligare bevis på att folk faktisk urinerar i allmänna simbassänger och bad, säger Lindsay Blackstock, doktorand vid University of Alberta till The Guardian.

Antalet personer som valde simbassängen istället för toaletten är dock inte redovisat i studien men i alla 31 undersökta bassänger fanns spår av urin.

– Vi övervakade inte antalet besökare över de tre veckor som vi gjorde undersökningen… så det finns inget sätt vi kan uppskatta antalet individuella urineringar per dag, säger Lindsay Blackstock.

Men simbassängerna är inte värst. Undersökningen hittade tre gånger högre koncentration av urin i en hotelljacuzzi än i simbassängen. The Guardian menar vidare att urin i bassänger i mångt och mycket dör på grund av klorinet. Det skulle dock finnas vissa risker om man utsätts för det under en längre tid.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmökrog hyllas – av världskänd tidning

När The Guardian hyllar Skåne finns självklart Malmö med på listan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.11:25, 23 maj, 2016

Malmökrog hyllas – av världskänd tidning
Foto: Commons Wikimedia

Den engelska tidningen The Guardian listar tio unika ställen som man ska besöka under sommaren. På topp tio listan finns bland annat Kullabygden och Österlen – men även Malmö finns med på listan.

Det är stjärnkrogen- och den Michelinmärkta Bloom in the park som är värt ett besök. Med andra ord missa inte stjärnkockens Titta Qvarnströms fantastiska mat i sommar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel