FETTISDAGEN

TV: Stort semmeltest – här utses stans godaste semla

Vi satte tänderna i semlorna och utsåg vilken vi tyckte smakade bäst fettisdagen till ära. Se vilken semla som fick bäst betyg i klippet.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.07:04, 28 februari, 2017

Fettisdagen är här och köerna kommer ringla sig långa utanför bagerier och caféer i Malmö.

Vi på redaktionen tog oss ner och köpte ett gäng slumpmässigt utvalda Semlor på stan och satte oss för att bedöma vilken vi tyckte var godast.

Resultatet ser ni i klippet ovan, trevlig fettisdag!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

2017 förutspås bli revolutionsår för semlan: ”Jätteintresse”

Semmelwrapen och prinsessemlan var bara början. 2017 förutspås bli ett rekordår för samlans utveckling.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.14:42, 22 januari, 2017

2017 förutspås bli revolutionsår för semlan: ”Jätteintresse”
Foto: Bildbyrån

De senaste åren har flera nya varianter av de klassiska bakverket dykt upp konditorier i hela landet. Bland de mest uppmärksammade är semmelwrappen, prinsessemlan och den senaste uppfinningen – marrängsvissemlan. 

Och semmelinnovationerna lär fortsätta. Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges Bagare och Konditorer, tror att 2017 blir ett rekordår för uppfinningsrikedomen. 

– Hade du intervjuat mig för tre år sedan, då hade jag sagt att branschen har lärt sig att det inte finns utrymme för att göra innovationer på semlor, att det inte finns något intresse från konsumenterna. Men sedan kom semmelwrappen och visade att det finns ett jätteintresse för semlan. Det blev inspiration för andra att testa nya saker, säger han till sajten Dinapengar.se.

Nya semmelvarianter som redan börjat dyka upp är muffins-semlan ”Mufflan”, och hallon- och lakritssemlan. 

Men de nya påhitten har fortfarande inte en chans att konkurrerar med den gamla hederliga semlan. 

– Just eftersom semlor säljs under en ganska lång period så finns det också ett utrymme att variera sig. Vi har sett att det finns många nya varianter av semlor, men jag tror att alla ser det som ett komplement och en rolig grej, säger Martin Lundell.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel