Så får du skatteåterbäringen till påsk

Möjligheten att få skatteåterbäringen i påsk har gjort att en rusning uppstått vid registerungen av digital brevlåda. Så gör du för att få skatteåterbäringen extra tidigt.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.19:08, 22 februari, 2017

Så får du skatteåterbäringen till påsk
Så får du skatteåterbäringen redan i påsk. Foto: Montage

1 mars är ett viktigt datum för den som vill få sin skatteåterbäring till påsk. För att göra detta måste du registrera dig till en digital brevlåda först. Det finns flera olika sett att göra det på, ett av dem är att gå in via skatteverket.se/digitalbrevlada, skriver Dinapengar.se.

– Intresset är stort, säger Kaj Koyer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket till Dinapengar.se.

Efter att du registrerat dig till en digital brevlåda följer ett par viktiga datum för att du ska få skatteåterbäringen till påsk.

8-10 mars: Deklarationen kommer till den digitala brevlådan. Det kommer en pdf som ser ut som den vanliga deklarationen. Du får ett sms eller mejl när deklarationen finns i brevlådan.

21 mars: Nu kan du börja deklarera.

29 mars: Detta är sista chansen att godkänna deklarationen via Skatteverkets app eller e-tjänst för att få pengarna till påsken. Men gör du ändringar i deklarationen får du istället vänta till juni innan du får skatteåterbäringen.

5-7 april: Då får du skatteåterbäringen om din deklaration passerat Skatteverkets ”maskinella kontrollpaket” utan problem.

Skatteverket har räknat ut att minst 15 miljarder kronor kommer att betalas ut under påskveckan till svenskarna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng