Här är Malmös miljardärer

Veckans Affärer har publicerat sin lista över svenska miljardärer och sammanlagt har 178 svenskar tagit sig in på listan. Av dem är fyra från Malmö.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.21:08, 24 januari, 2017

Här är Malmös miljardärer
Fyra Malmöiter är med på listan över svenska miljardärer. Foto: Arkiv

Veckan Affärer publicerat årligen en lista över svenska miljardärer. Totalt har 178 svenskar tagit sig in på listan som toppas av Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, som har en förmögenhet på 655 miljardär kronor.

Fyra Malmöiter har tagit sig in på listan och den första återfinns på plats 58. Det är 66-årige Sigma-grundaren Dan Olofsson som tar platsen med sina fyra miljardär. Sigma börsnoterades 1997 och hade då 400 anställda. Drygt tre år senare var antalet anställda tio gånger större.

Nästa Malmöbo listan är Martin Gren på 86:e plats med 2,4 miljarder kronor. Gren var med och grundade säkerhetsbolaget Axis. På 115:e plats finns Karl Axel Granlund som är storägare i Volito – som bland annat finansierar och leasar kommersiella flygplan. Granlund har en förmögenhet på 1,8 miljarder kronor.

Sist av Malmöiterna på listan är fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic på 147:e plats med 1,2 miljarder.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel