Så ska fler Malmöbor få jobb: ”Öppnar dörrarna”

Kommunen har beviljat fyra miljoner för att fler ska jobba istället för att ta försörjningsstöd.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.07:07, 12 januari, 2017

Så ska fler Malmöbor få jobb: ”Öppnar dörrarna”
Foto:Commons

För att få fler Malmöbor i arbete beslutade kommunstyrelsen att avsätta 32,8 miljoner kronor under 2017 för att utveckla verksamheten Merservice. Det är en satsning för att få personer långt från arbetsmarknaden att få en möjlighet att få ett jobb.

Satsningen riktar sig till personer som nu har försörjningsstöd. Målet att personerna istället ska utföra uppdrag för kommunen. Exempelvis handlar det om jobb inom vård- och omsorg, städning, renhållning eller markskötsel. Målet är att ge individerna erfarenheter och kunskaper samtidigt som de gör nytta för Malmö som stad.

– Målet är att alla som kan jobba ska jobba, därför är jobbpakten så viktig. Merservice hjälper till att öppna dörrarna in på arbetsmarknaden för den som står långt ifrån den och nu ser vi till att verksamheten kan fortsätta tills dess att den nya organisationen är på plats, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för arbetsmarknad, gymnasie- och vuxenutbildning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel