Västerviks IK - IK Pantern

Rosdahl tillbaka i Allsvenskan: ”Skickligare spelare i SHL”

När Redhawksforwarden Kim Rosdahl kom tillbaka från skadefrånvaro fick han börja spela i allsvenska IK Pantern. Efter kvällens seger mot Västervik talar han om skillnaderna mellan hockeysveriges högsta och nästhögsta serie.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.22:13, 11 januari, 2017

Rosdahl tillbaka i Allsvenskan: ”Skickligare spelare i SHL”
Kim Rosdahl till vardags i SHL, spelade med allsvenska IK Pantern under onsdagskvällen. Foto: Bildbyrån

Efter skada gjorde Malmö Redhawks anfallaren Kim Rosdahl comeback. Det var dock inte i SHL och Redhawks utan i Hockeyallsvenskan tillsammans med IK Pantern.

Rosdahl kastades in i en toppmatch direkt. Pantern som inför matchen låg på femte plats i tabellen mötte Västervik på positionen ovanför.

I en fartfylld och målrik segrade Pantern till slut med 3-4. Rosdahl gick av isen utan poäng men med en skön känsla i kroppen.

– Det var inte min bästa insats i dag men det är roligt att komma till hit och spela lite extra, säger Rosdahl efter matchen.

Trots att han gillar att komma tillbaka till Allsvenskan medger han att det finns en del stora skillnader mellan SHL och Allsvenskan.

– Det är lite mer fart och fläng i Allsvenskan. Man märker att spelarna är lite skickligare i SHL. I Hockeyallsvenskan kan puckarna kan komma lite hur som helst. I SHL har alla laget ett mycket striktare system, spelarna kommer tajtare på en och man får betydligt mindre tid, säger Kim Rosdahl.

I och med Panterns facit så har man chansen, om än en liten sådan, på en kvalplats till SHL.

Hur skulle Pantern klara sig i en kvalmatch mot ett bottenlag i SHL?
– Det är svårt och säga. Mycket handlar om man har en formtopp just de fem till sju matcherna som gäller i ett direkt kval. Lagen i SHL är riktigt bra, men det är Pantern också. Så jag vet inte hur det skulle gå.

Efter segern ligger Pantern nu sensationellt på fjärde plats i Hockeyallsvenskan. 

FaktaVästerviks IK - IK Pantern 3-4 (0-2, 1-1, 2-1)
Målen: 0-1 Persson (Janohls, Dyk), 0-2 Nord (Mångs), 0-3 Janohls (Haudum), 1-3 Gustavsson (Öhman, Hedblad), 2-3 Öhman (Frisk, Pettersson), 3-3 Lindman (Wahl, Liss) 3-4 Johansson (Wennerbom, Windlert).
Skott: 37-20
Utvisningsminuter: 8-8
Publik: 1 296 (Plivit Trade Hallen, Västervik)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pantern kritiserar förbundet: ”Kommer att överklaga”

IK Pantern fick under onsdagen beskedet att man flyttas ned från Hockeyallsvenskan. Nu går klubben ut med att man omedelbart kommer att överklaga beslutet.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.17:05, 21 juni, 2017

Pantern kritiserar förbundet: ”Kommer att överklaga”

Svenska Ishockeyförbundet gick i ett pressmeddelande ut med informationen att IK Pantern inte får spela kvar i Hockeyallsvenskan. Detta sedan deras ekonomi anses för dålig .

– Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt, skrev licensnämnden.

Under eftermiddagen lade klubbens styrelseordförande Mattias Schönhult ut information om läget på klubbens hemsida. Beskedet där är att klubben ska överklaga beslutet.

Delvis på grund av att IK Panterns bokhållare blev pappa i anslutning till att bokföringen skulle lämnas in till revisorn har vi inte hunnit med att lämna årsredovisningen i tid till licensnämnden. Vi har haft löpande kontakt med licensnämnden och informerat om situationen. Det slutliga bokslutet med underskrift av vår auktoriserade revisor skulle, efter ett godkänt uppskov, vara Licensnämnden tillhanda 2017-06-21 08.00. Vi informerade att vi behövde ytterligare någon timme för att få revisorns underskrift och att dom skulle få den underskrivna årsredovisningen innan dagens slut. Vi fick ingen respons på det utan antog att det var i sin ordning eftersom det handlade om några timmar. 

Det lyfts fram att klubben har ett eget kapital på en miljon kronor och visade ett positivt resultat på över 100 000 kronor. Klubben anser därför att man uppfyller kraven för spel i Hockeyallsvenskan till hösten.

Licensnämndens beslut är oerhört tråkigt för alla inblandade i föreningen som kämpar hårt för att utveckla Pantern och Hockeysverige. IK Pantern kommer att, i enlighet med Svenska Ishockeyförbundets regler, omedelbart att överklaga Licensnämndens beslut till SIF´s Appellationsnämnd vilket vi har rätten och möjligheten att göra. Ett juridiskt ombud har utsetts. IK Pantern kommer att fortsätta allt positivt arbete med att förbereda föreningen och laget för ytterligare en framgångsrik säsong i HockeyAllsvenskan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pantern slängs ur hockeyallsvenskan

Svenska ishockeyförbundet meddelar att IK Pantern flyttas ner i hockeyettan

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.13:59, 21 juni, 2017

Pantern slängs ur hockeyallsvenskan

IK Pantern flyttas ned i hockeyettan. Det meddelar Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. Anledningen uppges vara att ekonmin inte håller måttet.

Säsongen 2015/16 placerades IK Pantern i det så kallade kontrollåret på grund av för dålig ekonomi. Nu flyttas de alltså ned i hockeyettan.

– Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt. Eftersom Pantern inte har visat att föreningen har återställt kapitalet ska föreningen nedflyttas i seriesystemet. Några särskilda skäl att frångå denna huvudregel finns inte, skriver licensnämnden.

Pantern har nu fram till den 5 juli på sig att överklaga beslutet till förbundets appellationsnämnd.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Poängkungen förlänger med Pantern

IK Panterns poängkung Sebastian Dyk har förlängt kontraktet.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.08:52, 29 maj, 2017

Poängkungen förlänger med Pantern
Sebastian Dyk stannar i Pantern. Foto: Bildbyrån

Sebastian Dyk hade efter säsongen en del anbud att ta ställning till, men nu står det klart att han stannar i IK Pantern även den kommande säsongen. Dyk blev tillsammans med Dennis Svensson poängkung den gångna säsongen.

– Kul att Sebastian valt att förlänga. Vår poängstarkaste spelare ifjol, viktig för laget. Rightare som arbetar kopiöst hårt, stark skridskoåkare och är även ett gott föredöme, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren i ett uttalande.

Dessutom förlänger lagkaptenen Kim Johansson kontraktet med IK Pantern. 29-åringen noterades för tolv poäng i grundserien den gångna säsongen.

– Stort hjärta och en kulturbärare inom föreningen. En bra kille som alltid gör sitt bästa, säger Joakim Tillgren.

Även Johanssons kontrakt är skrivet över den kommande säsongen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pantern åker på träningsläger – till Schweiz: ”Högklassigt motstånd”

IK Panterns bra säsonger har gjort eko. Nu har de bjudits ner till Schweiz på träningsläger. "Jätteglada att vi fick frågan", säger sportchefen Joakim Tillgren.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.09:27, 23 maj, 2017

Pantern åker på träningsläger – till Schweiz: ”Högklassigt motstånd”

Kvartersklubben IK Pantern har bjudits till Schweiz för att möta flera tunga lag som Lausanne, Lugano och Fribourg. I Lugano spelar den förra Malmö Redhawks-spelaren Linus Klasen.

Joakim Tillgren berättar om tankarna:

– Vi fick en förfrågan om vi var intresserade. Boende och allt därnere står arrangören för. Vi själva står för bussresan ner dit, säger han och fortsätter:

– Det ska bli jättekul. Dels är det tre riktigt bra matcher och dels är det ett bra sätt att få ihop gruppen.

I fjol åkte ni till Norge. Är detta bättre motstånd?
– Det är betydligt starkare motstånd än då om vi bortser från Mora. Det känns jättepositivt.

I övrigt hoppas Tillgren att han i veckan lyckas skriva kontrakt med spelare från förra årets trupp.

– Jag hoppas att några pusselbitar ska falla på plats. Det är väl främst Sebastian Dyk, Robin Dahse och Kim Johansson som det behöver lösas vissa bitar med, säger han.

Ni har bara en målvakt?
– Ja. Vi ska ha två.

 

 

FaktaPanterns försäsongsmatcher
17/8 IK Pantern–Malmö Redhawks
23/8 IK Pantern–Kallinge/Ronneby (Spelas i Trelleborg)
30/8 Fribourg–IK Pantern
31/8 Lausanne–IK Pantern
2/9 Lugano–IK Pantern
14/9 Troja-Ljungby–IK Pantern

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målkung klar för Pantern

Målkungen Olle Liss är klar för spel i IK Pantern. "Han är beredd att ta nästa steg i karriären", säger Joakim Tillgren.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.16:38, 27 april, 2017

Målkung klar för Pantern
Olle Liss, här i Västervikströjan, är klar för IK Pantern. Foto: Bildbyrån

Olle Liss kommer närmast från Västervik där han stänkte dit hela 25 mål den gångna säsongen. De tre senaste säsongerna har dalmasen, med Björbo IF som moderklubb, gjort hela 76 mål.

– Olle är en ”rightare” som är användbar i powerplay, han är stark med pucken samt har ett bra skott. I linje med våra övriga nyförvärv har han spelat/haft kontakt med en del av våra spelare sedan tidigare. Bra karaktär och beredd att ta nästa steg i karriären, kommenterar sportchefen Joakim Tillgren i ett pressmeddelande.

24-årige Liss kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

 

FaktaOlle Liss
Ålder: 24.
Längd: 187 centimeter.
Vikt: 91 kilo.
Moderklubb: Björbo IF.
Aktuell: Målkung som är klar för IK Pantern.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.