Pizzajätten öppnar – med 3 000 gratis pizzor

På lördag öppnar Domino's Pizza officiellt i Sverige. Det blir det en stor pizzafest för Malmöborna, när tusentals gratis pizzor delas ut.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:20, 11 januari, 2017

Pizzajätten öppnar – med 3 000 gratis pizzor
Foto: Dominos

24Malmö kunde i september avslöja att pizzakedjan Dominos skulle starta sin Sverigeetablering i Malmö. Det var först sagt att den första lokalen skulle vara i Västra Hamnen. Istället fick Mobilia äran att bli var först ut.

Pizzabutiken har redan smygöppnat, men den officella öppningen sker på lördag den 14 januari. Även om konceptet är nytt i Malmö, har företaget ett ess i rockärmen för att locka kunderna till Mobila.

Företaget har bestämt sig för att dela ut 3 380 gratispizzor till de första i kön till öppningen. De 52 första i kön för varsin pizza varje vecka i ett årstid. De 52 efterföljande får varsin pizza i månaden under ett års tid. Och ytterligare 52 får varsin pizza gratis.

– Vi har som tradition att bjuda rejält på våra Grand Openings. Eftersom vi nu öppnar vår första restaurang i Sverige, tänkte vi slå till extra stort, säger Birgir Bieltvedt, Nordenchef för Domino’s Pizza.

Senare under året planerar företaget att öppna även i Västra Hamnen och Limhamn. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pizzajätte söker 100 Malmöbor: ”Världens roligaste jobb”

I samband med att den amerikanska pizzakedjan Domino's öppnar i Malmö söker företaget anställda. Dessutom avslöjar man att restauranger i Stockholm och Göteborg är på väg.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.10:03, 16 november, 2016

Pizzajätte söker 100 Malmöbor: ”Världens roligaste jobb”
Foto: Bildbyrån

24Malmö.se kunde i början av september avslöja att den amerikanska pizzakedjan Domino’s öppnar sin första restaurang i landet i Malmö. Nu står det klart att ytterligare två restauranger kommer att öppna. En i Limhamn och en i Västra Hamnen.

Öppningen i Malmö är ett första steg för världens största pizzakedja att vinna mark i Sverige. Köpcentrumet Mobilia blir platsen där dörrarna slås upp till den första restaurangen redan december.

Därefter ska restaurangen på Limhamn öppna i januari, samtidigt som bygget av lokalen i Västra hamnen fortsätter efter årsskiftet.

I samband med expansionen söker man nu 100 malmöbor, som vill jobba i restaurangerna.

– Flera av tjänsterna är deltidstjänster, så det är perfekt för studenter som vill göra något vid sidan av studierna, säger Birgir Bieltvedt, Nordenchef på Domino’s.

Malmö blir först ut när företaget tar sig an den svenska marknaden men minst en öppning i Stockholm inom snar framtid utlovar Bieltvedt.

– Vi börjar i Malmö med tre restauranger men stänger inte dörrarna för att öppna fler. Sen är det bestämt att vi öppnar i Stockholm men det finns även planer på Göteborg, säger Birgir Bieltvedt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pizzajätten Domino’s öppnar i Malmö

Ifjol valde snabbmatskedjan KFC att öppna i Malmö. Nu väljer återigen ett av världens största företag inom snabbmat att starta sin etablering i Sverige i Malmö. Det är pizzakedjan Domino's som planerar att öppna i Västra Hamnen under hösten.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.18:04, 6 september, 2016

Pizzajätten Domino’s öppnar i Malmö
Foto: Pressbild

Den nya restaurangen kommer att öppna i närheten av ICA MaxiVästra Varvsgatan i Västra Hamnen. Birgir Bietvedt ordförande för Domino’s i de nordiska länderna är optimistisk inför lanseringen i Sverige.

– Det är alltid svårt att ta sig in på en ny marknad. Men jag tror att kunderna kommer känna att de får valuta för pengarna hos Domino’s.

Kan ni berätta hur Domino’s koncept kommer fungera i Sverige?
– De flesta restaurangerna kommer att vara för avhämtning. Men några restauranger, bland annat den första kommer att ha en servering, säger Birgir Bietvedt.

Varför väljer ni att starta etableringen i Malmö?
– Det är alltid ett svårt beslut att välja en startpunkt. Men Dominos är ett starkt varumärke i Danmark, och det kändes logiskt att börja på andra sidan sundet.

Att Malmö och Sverige är ett land som redan har många pizzerior ser dock inte Bietvedt något problem med.

– Jag skulle vara mer orolig om ni inte hade några pizzerior i landet. Det stämmer att ni har många enskilda pizzerior, men ni saknar ett stort företag där kunden kan få samma pizza över hela landet.

Restaurangen i Malmö är starten på en stor expansion på den svenska marknaden. Företaget hoppas att kunna öppna över 200 restauranger över hela Sverige. Domino’s pizza finns i över 80 länder och har 13 000 restauranger världen över, i bland annat Danmark, Norge och Island.

Exakt datum för den nya pizzerian är inte klart än. Men prognosen säger tidigast i oktober.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel