Snökaoset i Malmö

Strömavbrott på Malmö Airport: ”Felsökning pågår”

Snökaoset fortsätter att ställa till problem på Malmö Airport. Under eftermiddagen har elen gått på flygplatsen.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.16:45, 11 januari, 2017

Strömavbrott på Malmö Airport: ”Felsökning pågår”
Foto: Bildbyrån

Strömavbrottet påverkar mest själva flygplatsbyggnaden, och inte flygtrafiken, enligt Swedavias presschef Ulf Wallin. 

– Det är strömavbrott. Banljuset fungerar dock, vilket innebär att flygtrafiken fungerar. Men det är mörkt inne i terminalen. Felsökning pågår. Vi vet inte vad felet beror på. Det kan vara så att felet ligger utanför flygplatsen, säger Ulf Wallin till Aftonbladet.

Enligt Ulf Wallin har det varit störningar även tidigare under eftermiddagen.

– Det har blinkat till och sedan kom strömmen tillbaka, säger han till Aftonbladet.

Snökaoset har skapat stora problem under dagen på flygplatsen. Ett flertal avgångar har ställts in och ännu fler försenats på grund av den tuffa väderleken.

– Det är besvärliga förhållanden. Det snöar och blåser kraftigt i sidled, säger Ulf Wallin till 24Malmö tidigare idag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bilar i krock – person klagar på smärtor

En trafikolycka inträffade under lördagseftermiddagen i Malmö.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.15:51, 24 juni, 2017

Bilar i krock – person klagar på smärtor

Klockan 15.40 larmades SOS Alarm om en trafikolycka som inträffat på Von Lingens väg i Malmö. Det är två personbilar som kolliderat med varandra och enligt uppgifter till polisen var det en sidokollision.

Personerna ska vara ute ur bilarna men en klagar på nacksmärtor. Polis och räddningspersonal har åkt ut till platsen.

– Alla är ute ur bilen och jag har inga uppgifter om att någon är fastklämd. Det var två bilar men det finns inga uppgifter om om hur tilltygade de är, säger Måns Krook, inre befäl hos räddningstjänsten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

31-åring erkänner inblandning i Malmömord

I torsdags anhölls en 31-årig man misstänkt för ett mord på en 30-årig man. Nu erkänner han inblandning i mordet.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.13:54, 24 juni, 2017

31-åring erkänner inblandning i Malmömord
Foto: Arkiv

Den 10 juni sköts en 30-årig man på Lantmannagatan i Malmö till döds. I torsdags greps och anhölls en 31-årig man misstänkt för mordet, och nu har den misstänkte erkänt inblandning i gärningen, skriver Sydsvenskan.

31-åringen häktades under lördagen på sannolika skäl misstänkt för mord och hålls inlåst då det finns en risk att mannen undanröjer bevis och fortsätter begå brott. Den häktade har enligt tidningen tillsammans med sin advokat valt att inte kommentera hur de ställer sig till anklagelserna, men han har erkänt att han varit delaktig i mordet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Transformers: The Last Knight

I ”Transformers: The Last Knight” ger regissören Michael Bay publiken vad den vill ha. Det räcker dock inte hela vägen enligt filmtopps recensent.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.11:57, 24 juni, 2017

Biorecension: Transformers: The Last Knight
Foto: Pressbild

Sommaren 1998 hade Michael Bays blockbuster Armageddon premiär. Kultfilmen om en grupp oljeborrare som blir utvalda att skydda jorden från en gigantisk asteroid, fick ett ljummet mottagande av kritikerna, men desto mer kärlek av fansen. Dessutom hyllades filmen för de storslagna specialeffekterna och den imponerande ljudbilden. Med en budget på 140 miljoner dollar fick storyn och karaktärerna ge vika för alla action-paketerade specialeffekter och sedan dess har Michael Bay i princip gjort samma film. Därför är den 52-årige regissören hånad av kritiker och filmbranschen, men uppskattad av fansen. Och så har det sett ut genom åren.

Regissörens senaste film, Transformers: The Last Knight, är en typisk Michael Bay-film med många explosioner och alla möjliga specialeffekter. Med en budget på över 260 000 miljoner dollar – det dyraste spektaklet i serien – är det föga förvånande att Bay väljer att ge publiken allt och lite till. Detta är ju trots allt hans kanske sista Transformers-film. För tio år sedan hade den första filmen premiär och mycket har hänt sedan publiken vilade ögonen på Megan Fox och Shia LaBeouf.

Mark Wahlberg är tillbaka i rollen som den heroiske Cade.

Nu har Transformers blivit olagliga på jorden och det pågår ett krig mellan människan och de utomjordiska varelserna. Den gode Optimus Prime — ledaren för rasen Autobots — letar efter sin hemplanet, medan antagonisten Megatron är försvunnen. Ondskan vilar återigen i bakgrunden och det gäller för de goda att finna sanningen i myten om kung Arthur, och på så vis förhindra apokalypsen. ”Vi måste reparera vår planet. Vi måste samarbeta”, säger Optimus Prime i en dyster tid av klimatförnekelse.

Ur den breda rollistan är Anthony Hopkins filmens behållning, som visar upp ett brett komiskt register av sällan skådat slag. Han påminner om en kaxig version av Batmans trogne betjänt Alfred. Det blir smått hysteriskt när han hyschar den engelska premiärministern och jag glömmer för stunden att skådespelaren tillagade och åt människor på 90-talet.

Trots att storyn nådde sitt antiklimax för länge sen envisas Michael Bay i vanlig ordning med att mata mig spymätt på specialeffekter. Utdragna actionsekvenser håller på i all oändlighet och fyller ut filmens långa speltid på knappt 2 timmar och 30 minuter. Men hardcore-fansen lär säkerligen bli tillfredsställda av alla visuella finesser.

Efter Armageddon har Michael Bay gjort samma film, gång på gång. Det har inte förändrats med Transformers: The Last Knight.

Betyg: 2/5

betyg_2-1

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se.

FaktaFAKTA:

Film: Transformers: The Last Knight (2017)

Regi: Michael Bay

Manus: Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan

Med: Mark Wahlberg, Laura Haddock, Anthony Hopkins m.fl.

Genre: Action, sci-fi

Speltid: 2 tim och 29 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så var midsommarnatten i Malmö

En skjutning vid 22-tiden i fredags kväll. Därefter var midsommarfirandet lugnt i Malmö.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.06:35, 24 juni, 2017

Så var midsommarnatten i Malmö

Under fredagskvällen fick polisen in ett samtal av om uppringare om en skottlossning på Ramels väg i Malmö. Någon hade skjutit genom rutan till personens lägenhet, men inga personer kom till skada. Polisen kan dock inte säga så mycket mer om midsommarskjutningen.

– Vi har vidtagit åtgärder och utredningsarbetet kommer att fortsätta under dagen. Vi har i nuläget ingen frihetsberövad, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Men utöver händelsen på Ramels väg, berättar polisen om ett lugnt midsommarfirande.

– Totalt sett har det varit ett lugnt midsommarfirande i större delen av regionen och även i Malmö. Vi har ett grovt brott och det är skjutningen, i övrigt har det varit som en ganska normal helg, säger Magnus Lefèvre och fortsätter:

– Det är bara fyra personer som har blivit omhändertagna från klockan 22 i går kväll och framåt. Och då rör det sig om bland annat fylleri. Midsommarfirandet har inte genererat så mycket jobb för oss.

Totalt sett har runt ett 40-tal människor omhändertagits i region Syd, och av dem har alltså endast fyra omhändertagits i Malmö.

– Malmö är ingen midsommarstad, utan de flesta åker ut till landet för att fira, säger Magnus Lefèvre.

Vid 00.20 inträffade även ett personrån i Malmö på Henrik Smithsgatan. En man rånades på sin mobiltelefon av, för honom, två okända män som hotade målsägande med kniv. I telefonen fanns även mannens kontokort och id-kort.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skottlossning i Malmö – lägenhet beskjuten

Under fredagskvällen larmades polisen om att det inträffat skottlossning på Ramels Väg.

Konrad Olsson

Konrad Olsson

Kl.23:11, 23 juni, 2017

Skottlossning i Malmö – lägenhet beskjuten

Klockan 22.00 fick polisen ett samtal av en uppringare på Ramels Väg i Malmö som berättade att en någon skjutit genom rutan på hans lägenhet. Ingen person ska ha kommit till skador eller ha befunnit sig i rummet där kulan gick in. Däremot fanns det personer på andra ställen i lägenheten.

Polisen har åkt ut till platsen för att förhöra personer och genomföra en teknisk undersökning. Man han även med sig en vapenhund som ska söka av platsen.

Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot lägenheten eller någon av de personer som befann sig där när skotten avlossades.

– Vi har poliser på plats och väntar på rapport därifrån som kommer i natt, säger Calle Perssonpolisens ledningscentral.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.