Rättegången för spjutattacken skjuts upp – igen

Först blev åklagaren sjuk. Sedan fick de åtalade förhinder. Rättegången mot de män som bland annat misstänkt för att ha kastat ett knallskott mot MFF-spelaren Tobias Sana i Göteborg fick skjutas upp igen.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.08:57, 10 januari, 2017

Rättegången för spjutattacken skjuts upp – igen
Foto: Bildbyrån

Det är totalt tre män som är åtalade för flera huliganbrott i Göteborgs tingsrätt. En av de åtalade, en 29-årig man, misstänks för att ha kastat in ett knallskott i mot MFF-spelaren Tobias Sana i mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 27 april 2016. Det skriver Göteborgs-posten.

Den höga smällen gjorde Malmöspelaren så arg att han sedan tog loss hörnflaggan och kastade in den bland IFK Göteborg-supportrarna.

Den misstänkte 29-åringen är också åtalad för att ha fritagit en annan supporter från polisen i samband med en bortamatch mot Hammarby i Stockholm i juni 2015. Det ärendet rubriceras som främjande av flykt. 

Men domstolsförhandlingen fick skjutas upp sedan av de åtalade männens försvarare fått förhinder. Det var andra gången rättegången fick skjutas upp, innan jul ställdes förhandlingen in sedan åklagaren blivit sjuk.

Rättegången är uppskjuten ”tills vidare”, rapporterar GP.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel