Rättegången för spjutattacken skjuts upp – igen

Först blev åklagaren sjuk. Sedan fick de åtalade förhinder. Rättegången mot de män som bland annat misstänkt för att ha kastat ett knallskott mot MFF-spelaren Tobias Sana i Göteborg fick skjutas upp igen.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.08:57, 10 januari, 2017

Rättegången för spjutattacken skjuts upp – igen
Foto: Bildbyrån

Det är totalt tre män som är åtalade för flera huliganbrott i Göteborgs tingsrätt. En av de åtalade, en 29-årig man, misstänks för att ha kastat in ett knallskott i mot MFF-spelaren Tobias Sana i mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 27 april 2016. Det skriver Göteborgs-posten.

Den höga smällen gjorde Malmöspelaren så arg att han sedan tog loss hörnflaggan och kastade in den bland IFK Göteborg-supportrarna.

Den misstänkte 29-åringen är också åtalad för att ha fritagit en annan supporter från polisen i samband med en bortamatch mot Hammarby i Stockholm i juni 2015. Det ärendet rubriceras som främjande av flykt. 

Men domstolsförhandlingen fick skjutas upp sedan av de åtalade männens försvarare fått förhinder. Det var andra gången rättegången fick skjutas upp, innan jul ställdes förhandlingen in sedan åklagaren blivit sjuk.

Rättegången är uppskjuten ”tills vidare”, rapporterar GP.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmös okända fotbollsproffs: ”MFF har missat något”

Han är uppvuxen i en av Malmös tuffaste stadsdelar, bland kriminalitet och skottlossningar. Men Milad Termanini har gått en annan väg. Det tackar han fotbollen för. "Hade jag inte spelat fotboll kanske jag hade hamnat på den andra sidan, säger Termanini.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:51, 24 maj, 2017

Malmös okända fotbollsproffs: ”MFF har missat något”
Milad "Dado" Termanini på Gustav Adolfs torg i Malmö. Foto: Bildbyrån

Milad Termanini är Malmökillen som är uppväxt på Hermodsdal – bortom all stjärnglans har han tagit sig hela vägen till allsvenskan, där han spelar för nykomlingen AFC Eskilstuna. Milad, eller ”Dado” som han föredrar att kallas flyttade upp till Solna redan i fjol. Efter att AFC gick upp flyttades laget till Eskilstuna. Dit har även ”Dado” flyttat.

– Jag delar ett hus med vår målvakt i Eskilstuna. Det går bra tycker jag. Vi brukar träna vid 10.30 och därefter har vi lunch. På fritiden blir det en del Fifa. Jag är bäst i laget, säger ”Dado” med ett skratt.

Termanini ser till synes ut att vara som vilken ung kille som helst. Men uppväxten på Hermodsdal har varit tuff och han har fått kämpa för att ta sig dit han är i dag.

– Jag är uppväxt på Hermodsdal, från ghetto-området, om man kan kalla det så. Det har varit en tuff uppväxt, jag har haft svårt med kompisar som valt att gå åt andra håll, berättar han.

På vilket sätt har de gått åt andra håll? 
– De har gått fel väg. Flera av dem, är eller har varit kriminella, och jag har två vänner som gått bort i skjutningar det senaste året. Det är vänner som har stått mig jättenära.

Han fortsätter:

– Jag fick flyga hem två gånger från Stockholm för att gå på begravningar. Bortsett från det har det varit bra. Vi var många som ville samma sak med fotbollen och spelade tillsammans i Olympic.

Hur tufft har det varit?
– Tufft, jävligt tufft…

”Dado” började spela fotboll när han var i tioårsåldern och inledde karriären i BK Olympic. Han beskriver sig själv som en okej fotbollsspelare men som aldrig stack ut särskilt mycket. 2014 valde han att lämna klubben och flyttade till LB07 i stället. Han berättar mer:

Dado

– De spelade i tvåan då och jag började i U17, men efter några månader var jag uppe i a-laget. Efter ytterligare ett par månader fick jag chansen från start. Jag tror det blev åtta matcher till slut.

Den fina säsongen i LB07 gav eko. Flera klubbar både utomlands och i Sverige hörde av sig till den då 17-årige ”Dado”.

– Många var intresserade, bland andra Hoffenheim, Helsingborg och AFC. Jag åkte till Istanbul och provspelade med Besiktas. De ville att jag skulle komma tillbaka men det kändes bra i AFC, det passade mig, säger han.

Har Malmö FF aldrig varit aktuellt?
– Nej, aldrig. Eller, det var aktuellt när jag var yngre. Men de har missat någonting kan jag säga.

Varför föll valet på AFC till slut?
– Jag provspelade med Besiktas U19 men kände att man utvecklas mycket mer av a-lagsfotboll. Det kändes bara rätt på något sätt.

dado
Milad Termanini under en träning med AFC. Foto: Mikael Einarsson

Snacket kring AFC Eskilstuna har inte varit av det positiva slaget under deras debutsäsong i allsvenskan. Men ”Dado” tycker inte att man märker av det särskilt mycket som spelare.

– Vi har blivit bra välkomnade till Eskilstuna tycker jag. I Solna hade vi inget eget omklädningsrum till exempel, det har vi nu. Det känns som att det är mer fokus på oss här. I Solna finns ju redan AIK och flera andra lag.

”Dado” väntar fortfarande på sin chans i allsvenskan. I klubbens U21-lag har det gått desto bättre för 19-åringen där han spelar en stor roll. Han hoppas dock att chansen i ett svajigt AFC kommer snart.

– Jag tror och hoppas jag kommer få lite speltid i alla fall. Utvecklas jag rätt och spelar som Pelle vill kommer jag få chansen. Jag väntar in min chans och kommer ta den till 100 procent Jag är jävligt säker, säger han och fortsätter:

– Fotbollen har räddat mig, faktiskt. Hade jag inte spelat fotboll kanske jag hade hamnat på den andra sidan, det tror jag. Men min bror har alltid pushat mig till att välja rätt.

Var vill du spela i framtiden?
– Typ Stoke, att kunna dominera mot de stora lagen. När jag gjort det kommer andra bud komma.

 

FaktaMilad "Dado" Termanini
Ålder: 19.
Längd: 187 centimeter.
Vikt: 77 kilo.
Familj: Mamma, pappa och fyra syskon.
Gör: Fotbollsspelare.
Moderklubb: BK Olympic.
Nuvarande klubb: AFC Eskilstuna.
Aktuell: Malmökille som är på väg att ta en plats i allsvenskan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Italiensk storklubb har fått upp ögonen för MFF-stjärnan

Italiensk media rapporterar om att italienska Inter haft scouter på plats för att spana in Pawel Cibicki. Enligt uppgift ska de ha varit nöjda med vad de sett.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:59, 24 maj, 2017

Italiensk storklubb har fått upp ögonen för MFF-stjärnan
Foto: Bildbyrån

23-åriga Pawel Cibickis inledning på den allsvenska säsongen har varit bra och nu är det inte bara fotbollssverige som fått upp ögonen för anfallaren.

Enligt uppgifter i italiensk media ska storklubben Inter skickat scouter till Swedbank Stadion under matchen mot IFK Norrköping, för att kolla in Pawel Cibicki.

Enligt FcInterNews.it var scouterna nöjda med vad de såg och kommer att hålla extra koll på hans insatser framöver. Pawel Cibicki har ett pågående kontrakt med Malmö FF som sträcker sig till 2019.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö FF–IFK Norrköping

Pehrsson efter säsongens första förlust: ”Chockad”

MFF var på väg mot tre nya poäng i toppmötet mot IFK Norrköping – då gjorde gästerna två snabba mål och den första förlusten blev ett faktum. "Väldigt, väldigt onödigt", säger Magnus Pehrsson.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.20:40, 21 maj, 2017

Pehrsson efter säsongens första förlust: ”Chockad”
Magnus Pehrsson i samtal med Olof Persson under matchen mot Norrköping. Foto: Bildbyrån

Hela Swedbank Stadion, inklusive undertecknad, var helt säkra på att Malmö FF var på väg mot tre nya poäng i toppmötet mot IFK Norrköping. En mästerlig Markus Rosenberg ledde sitt lag – och gjorde 1–0 när dryga kvarten återstod. Då vaknade gästerna och gjorde både 1–1 och 2–1 inom loppet av två minuter.

– Vi fick 1–0 välförtjänt och efter det hade vi ett par minuter som var okej, sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson och fortsatte:

– Visst, det är tillfälligheter men känslan är att vi går av lite i takt. Det var väntat att de skulle kliva fram och vi var lite tama. Sedan fick de två mål och vi var ännu mer tama. Väldigt, väldigt onödigt och jag är lite chockad. Vi måste lära oss att fortsätta genom 90 minuter och inte släppa taget.

IFK Norrköpings tränare, Jens Gustafsson, var fullt förståeligt väldigt nöjd med att åka från Malmö med tre poäng.

– Det var en match som i det stora hela var väldigt bra för oss. Vi mötte ett väldigt bra Malmö, och vi var tvungna att kliva upp lite till utvecklingsmässigt. Vi åker ödmjukt härifrån med tre poäng, sa han på presskonferensen.

 

FaktaAllsvenskan
Malmö FF–IFK Norrköping 1–2 (0–0)
Målen: (76') 1–0 Markus Rosenberg, (83') 1–1 Daniel Sjölund, (85') 1–2 Karl Holmberg.
Startelvan: Johan Wiland – Yoshimar Yotún, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Oscar Lewicki – Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Andreas Vindheim – Markus Rosenberg, Pawel Cibicki.
Publik: 20 145, Swedbank Stadion.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö FF–IFK Norrköping

BETYGEN: De var bäst när MFF föll i toppmötet

Malmö FF förlorade sin första match för säsongen i toppmötet mot IFK Norrköping – här är betygen från matchen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:24, 21 maj, 2017

BETYGEN: De var bäst när MFF föll i toppmötet
MFF föll mot Norrköping. Foto: Bildbyrån

Johan Wiland – 2
Jättefin ”räddning” på Bärkroths nick – i övrigt fick han stå sysslolös i långa perioder. Kvitteringsmålet såg konstigt ut, skulle han haft frispark?
– – – – – – – – – –
Yoshimar Yotún – 3
Tillbaka i startelvan efter avstängning. Var emellanåt briljant på vänsterkanten.
Felipe Carvalho – 3
Gav ett stabilt intryck. Skrämde livet ur David Moberg Karlsson med en rejäl satsning. Byttes ut skadad – igen!
Lasse Nielsen – 2
Flera distinkta och fina brytningar i första halvlek. Ingav ett stabilt intryck. Tafatt försvarsspel på Norrköpings mål och gick bort sig på 2–1-målet.
Oscar Lewicki – 3
Mycket stabil Lewicki som dagen till ära fick spela back. En av hans bästa matcher i år?
– – – – – – – – – –
Jo Inge Berget – 2
Fick ett jätteläge efter någon minut bara. Men tycker nog att norrmannen kan bättre faktiskt.
Erdal Rakip – 3
Pigg, snabb, ettrig. Tvingade Norrköping att dra på sig varningar. Fin form just nu.
Anders Christiansen – 3
Sanslöst nära att vackert göra 1–0 till MFF med en volley. Härligt driv med bollen. Hade flera chanser.
Andreas Vindheim – 2
Hade stora problem med med Niclas Eliasson på sin kant vid flera tillfällen. Bättre efter paus. Tappade sin gubbe på kvitteringsmålet. Byttes ut kort därefter.
– – – – – – – – – – –
Markus Rosenberg – 4
Låg i vanlig ordning bakom väldigt mycket framåt. Fantastiska mottagningar och inlägg, fick dock inte sina avslut på mål, något han kanske borde ha fått vid ett par tillfällen. Gjorde slutligen 1–0 när det återstod en dryg kvart. Gör sina medspelare bra. Snuddar på högsta betyg.
Pawel Cibicki – 3
Mästerlig framspelning till Rakip som dessvärre snubblade på bollen. Hade själv ett bra läge i andra som räddades av Norrköpings målvakt. Byttes ut efter drygt 70 minuter.

Avbytare:
Fredrik Andersson (MV)
Magnus Wolff Eikrem (In 71:e)
Samuel Adrian
Teddy Bergqvist
Mattias Svanberg (In 88:e)
Dennis Hadzikadunic (In 61:e)
Alexander Jeremejeff

FaktaAllsvenskan
Malmö FF–IFK Norrköping 1–2 (0–0)
Målen:
(76') 1–0 Markus Rosenberg, (83') 1–1 Daniel Sjölund, (85') Karl Holmberg.
Publik:
20 145, Swedbank Stadion.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så startar MFF i toppmötet

MFF möter IFK Norrköping hemma på Swedbank Stadion. Så ser startelvan ut.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.16:32, 21 maj, 2017

Så startar MFF i toppmötet
Oscar Lewicki inleder som högerback. Foto: Bildbyrån

Startelvan:
Johan Wiland
– – – – – – – – – –
Yoshimar Yotún
Felipe Carvalho
Lasse Nielsen
Oscar Lewicki
– – – – – – – – – –
Jo Inge Berget
Erdal Rakip
Anders Christiansen
Andreas Vindheim
– – – – – – – – – – –
Markus Rosenberg
Pawel Cibicki

Avbytare:
Fredrik Andersson (MV)
Magnus Wolff Eikrem
Samuel Adrian
Teddy Bergqvist
Mattias Svanberg
Dennis Hadzikadunic
Alexander Jeremejeff

 

FaktaAllsvenskan
Malmö FF–IFK Norrköping
17.30 Swedbank Stadion
Skadade/Avstängda:
Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Franz Brorsson, Pa Konate, Rasmus Bengtsson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel