Redhawkstalangen om intresset från NHL

Carl-Johan Lerby har imponerat under säsongen. Nu berättar han att det finns intresse från världens bästa liga: NHL.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.14:41, 9 januari, 2017

Redhawkstalangen om intresset från NHL
Carl-Johan Lerby har intresse från NHL. Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks talang, Carl-Johan Lerby, har gått från klarhet till klarhet under säsongen och var en kandidat till Sveriges trupp i JVM. Den 19-årige trelleborgaren fick blott fem matcher i SHL i fjol. I år han han redan noterats för 25 matcher. När 24Malmö.se pratade med Lerby för drygt två månader sedan sa han följande.

–  Jag hoppas att jag får stanna kvar här. Det är här jag vill spela, jag har varit här sedan jag var 14 år.

En knapp månad senare belönades Carl-Johan Lerby med ett tvåårskontrakt. I samband med det bytte han även agent till Johan Finnström – och nu kan vi berätta att det finns NHL-intresse för den ännu inte draftade 19-åringen.

– Det är ett par lag som har snackat med min agent, men det är inga detaljer jag känner till. Jag ska bara fokusera på att göra mitt bästa här. Skulle det finnas mer intresse senare är det bara en bonus och en dröm som går i uppfyllelse, säger Carl-Johan Lerby.

Finns det något favoritlag i NHL?
– Nja, inte så. Jag har rätt bra koll på Pittsburgh eftersom jag gillar Kris Letang där. Sedan gillar jag Ottawa för att Erik Karlsson spelar där.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel