Malmö FBC - Lindås IBK

Trots ny förlust: ”Vi blir bara bättre och bättre”

Malmö FBC förlorade målfesten under söndagen. Men laget ser positivt på framtiden och kommer att klara sig kvar i Allsvenskan. I alla fall enligt tränaren kalkyler.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:34, 8 januari, 2017

Trots ny förlust: ”Vi blir bara bättre och bättre”
Foto: Bildbyrån

Det blev en rejäl målfest i Baltiska Hallen under söndagseftermiddagen. Besökarna som hade trotsat kylan och tagit sig till matchen mellan Malmö FBC och Lindås IBK fick se hela 14 mål.

Tyvärr för hemmafansen var det bortalaget som fick in flest bollar i nät, och man gjorde det effektivt. Efter att lagen spelat jämnt i två perioder slog Lindås till med två snabba mål och 4-4 blev till 6-4 på bara 29 sekunder. Efter det orkade inte Malmö FBC ta sig tillbaka och förlorade till slut med 5-8. 

– Vi spelar en bra match och hämtar upp underlägen igen. Vi kommer ikapp men sen får de lite lätta mål. De gör mål i sina powerplay, det gör inte vi, det blir matchavgörande idag, säger tränaren Patric Johansson efter matchen.

Efter ett spelschema mot många av topplagen tittar nu Johansson framåt. Först väntar Oskarshamn och Kalmarsund, men sen kommer matcherna där man är hoppfulla att kunna skörda flera nya poäng för att rädda sig kvar i serien.

– Vi är med bättre nu när serien vände, sedan spelar vi bara bättre och bättre. Det har jag sagt från början att vi kommer göra.

Vad är målet gällande poängskörden? 
– Vi tog 12 poäng första halvan av säsongen, vi bör ta 15 poängen i andra halvan. Då ska det räcka att hålla oss kvar i Allsvenskan, säger Patric Johansson.

FaktaMalmö FBC - Lindås IBK 5-8 (1-1, 1-2, 3-5)
Målskyttar Malmö FBC: Rasmussen (2), Andersson, Carleson, Crantz
Skott:
25-28
Publik:
138 (Baltiska Hallen)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel