Forskning: Det här är den vanligaste födelsedagen

Har du någonsin diskuterat vilken födelsedag som är vanligast respektive ovanligast? Nu har forskare på Harvard hittat svaret.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:03, 8 januari, 2017

Forskning: Det här är den vanligaste födelsedagen
Foto: Pixabay

Många av oss har säkert haft diskussionen om vilken som är den vanligaste födelsedagen. Vanliga argument är att man har många vänner som fyller år i maj, eller att det borde vara mars som är 9 månader efter Midsommar.

Nu har forskare på Harvard University undersökt vilken som egentligen är den vanligaste födelsedagen, det rapporterar Nyheter24. Undersökningen har gjort på födelsebevis utfärdade i USA mellan 1973 och 1999.

Den vanligaste dagen att fylla år på är den 16 september. Den absolut ovanligaste dagen inte särskilt oväntat skottdagen, den 29 februari. På bottenplatserna ligger också julafton, juldagen och nyårsdagen

Se hur ovanlig din födelsedag är här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel