Premiärdatumet klart för film om Malmös undre värld

Manuel Conchas nya film skildrar en familj under skottlossningarna i Malmö, nu är premiärdatumet spikat.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.14:12, 6 januari, 2017

Laddar...

I somras skrev 24Malmö om regissören Manuel Concha som skulle skapa en film om skottlossningarna i Malmö. Sedan dess har många Malmöbor ivrigt väntat på att filmen ska släppas. Nu står det klart att filmen som heter Den enda vägen kommer till biograferna den 7 april i år.

– Jag hade länge tänkt tanken att göra en film om Malmö. Det är en sådan komplex gata där man kan gå bara en gata åt höger och hamna någon helt annan stans än om man hade gått åt vänster. Det gör också staden till en väldigt spännande scen för att göra film, säger Manuel Concha sa 24Malmö då.

Läs mer: Han gör film om skotten i Malmö – med Lilleman i huvudrollen

I filmen så återvänder Manuel Concha till stadsdelen Lindängen där han växte upp. Filmen handlar om två bröder på Lindängen som utan förvarning blir beskjutna på öppen gata En av bröderna skadas allvarligt, samtidigt som både polis och bekanta börjar misstänkliggöra männen som inblandande i kriminell verksamhet.

 

Filmen har hämtat inspiration från händelserna när Peter Mangs terroriserade Malmö under åren 2009 och 2010.

I filmen spelar bland andra Daniel Cvetkovic, Mikael Cvetkovic, Patrik Fridh och Miodrag Stojanovic. 

Se trailen i filmspelaren ovanför. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel