Bjuder in till Skam-fest på Moriskan: ”Bara snälla får komma”

Den norska superserien Skam gör avtryck på Malmös nattliv på internationella kvinnodagen. Nu ordnar Skam-fantasterna en stor hyllningsfest till serien.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.16:08, 6 januari, 2017

Bjuder in till Skam-fest på Moriskan: ”Bara snälla får komma”
F.v. Frida Olheden, Emma Theander och Vera Theander och Moriska Paviljongen bjuder in till norsk fest. Foto: Privat/Moriska Paviljongen

Det är inte många som undgått den norska TV-seriesuccén SKAM. Säsong tre släpptes under fredagen på SVT play och svenskarna har frossat i de norska ungdomarnas gymnasietillvaro.

Frida Olheden, Vera Theander och Emma Theander från Malmö ligger bakom Facebook-gruppen ”Kosegruppa Sverige” som samlat SKAM-fans från hela landet. Gruppen har snart nått 17 000 medlemmar och under fredagen bjöd man in till fest.

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, arrangerar de en Skam-fest tillsammans med Moriska Paviljongen.

– Vi ska hylla ”gjengen allianse” och deras vänskap som är en stor förebild för oss, säger Frida Olheden och fortsätter,

– Den åttonde mars är värt att fira och Moriskan passar oss perfekt. Vi kommer att ha ett rum tillägnat varje säsong, säger Frida Olheden.

Det kommer att märkas på inredningen att det är SKAM-tema. I rummen kommer bland annat filmklipp att visas samtidigt som säsongernas musik kommer att spelas.

Och ska festen följa TV-seriens galna trend så ska man inte vänta för länge med att köpa biljetter, som släpps måndagen den 9 januari.

– Vi vågar inte jinxa något men hoppas att alla i Malmö kommer. Det viktigaste är att alla är snälla. Bara snälla får komma, säger Frida Olheden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel