Satsning på gratis morgonträning: ”Allt handlar om mind-set”

Ny startar en ny träningsgrupp i Malmö. Passen början 05:45 och målet är att få Malmöborna kan komma igång eller utvecklas inom träningen.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.15:21, 4 januari, 2017

Satsning på gratis morgonträning: ”Allt handlar om mind-set”
Foto: Vakna Malmö

Är du en av alla dem som har lovat att börja träna mer under 2017? Redan de första dagarna börjar folk tvivla på sina nyårslöften. Men för att skapa ett steg in i träningen startar nu Erik Henriksson träningsgruppen Vakna Malmö. 

Vi kör morgonträning vid 05:45 sex dagar i veckan, det kommer vara gratis i hela januari. Man behöver inte vänta till värmen för att börja träna, det gäller istället bara om att klä sig rätt, säger Erik Henriksson på SkåneFitness som står bakom initiativet.

Under de första dagarna har ett tiotal medlemmar följt med ut för en timmes träning under morgnarna. Men Erik Henriksson har ingen siffra på antal deltagare som han vill uppnå.

– Detta är en spontan grej, men ju fler desto bättre. Framför allt blir det lättare för alla när det kommer fler människor som ger positiv feedback. Vi vill vara ett träningscommunity där människor kan bryta sina mönster, säger Erik Henriksson.

Den tidiga tiden kan avskräcka vissa, men Henriksson menar att med rätt inställning så kommer det istället bli en fördel att gå upp så tidigt.

– Jag tycker man ska se fram emot att träffa nya människor och bjuda in en ny vinkel till sitt liv. Det här ska vara en plats att knyta kontakter och utvecklas eller komma i gång med träning. Sedan är man klar till klockan 07, så man har tid att ta sig till jobbet efter träningen.

Vad har du för tips för att kunna hålla nyårslöftet om att träna mer?
– Slå bort alla infallsvinklar som stoppar dig, oavsett om det är familjens åsikter eller fitnessbloggar. Sätt konkreta och rationella löften och håll dig till dem. Man ska inte sluta bara för att inte blev som man hade tänkt sig direkt, allting handlar om rätt inställning och mind-set, säger Erik Henriksson avslutningsvis.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel