Här är årets populäraste nyårsresmål – flera uppstickare

Kallt och stressigt – då vill svenskarna lämna landet och fira in det nya året utomlands. Favoritresmålen är de klassiska storsäderna, men det finns några uppstickare.

Redaktionen 24malmö.se

Redaktionen 24malmö.se

Kl.21:41, 30 december, 2016

Här är årets populäraste nyårsresmål – flera uppstickare
Foto: Pixabay

Sugen på att lämna all stress i Sverige, och fira nyår utomlands? Du är inte ensam. Flera undersökningar visar att mer än varannan svensk vill fira årets sista dag i ett annat land, och det är trend som ökar.

– De främsta anledningarna till att man vill fira nyår utomlands är för att få en härlig start på det nya året eller att få nya upplevelser, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Årets mest populära storstäder bland svenskarna är New York, Barcelona, London, Dubai, Bangkok och Miami. Bland årets uppstickare nämns världens designhuvudstad, Kapstaden, och de australiensiska städerna Sydney och Melbourne.

– Det är överraskande att Kapstaden är så populärt när vi inte ser en generell bokningsökning under året. Men här finns det många aktiviteter som lockar alla möjliga nyårsfirare, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Men när det tunga resemagasinet Condé Nast Traveller får välja dyker det upp andra trevliga och spännande resmål till nyår: Edinburgh, Hong Kong, Goa, Rio de Janeiro och Koh Phangan. Men naturligtvis finns även här de klassiska resmålen som New York, London, Berlin och Amsterdam med på listan.

Här är världens bästa nyårsstäder, enligt Allt om resor:(utan inbördes rangordning)

1. Stockholm
2. London
3. Berlin
4. New York
5. Paris
6. Köpenhamn
7. Göteborg
8. Miami
9. Bangkok
10. Prag
11. Budapest
12. Dubai
13. Amsterdam
14. Warszawa
15. Åre

Text: Martin Persson. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel