Förre MFF-talangen klar för storklubb

Den förre MFF-spelaren, Omid Nazari, är klar för den malaysiska klubben, Melaka United. "Det är en stor klubb med historik och galna fans", säger Nazari.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:44, 17 november, 2016

2 bilder
  • Omid Nazari med sin nya klubbs halsduk. Foto: Privat
    Omid Nazari med sin nya klubbs halsduk. Foto: Privat
  • Omid Nazari med det färska kontraktet. Foto: Privat
    Omid Nazari med det färska kontraktet. Foto: Privat

Omid Nazari lämnade Malmö FF i slutet av 2011. Därefter spelade han i Ängelholm och FC Rosengård. I fjol skrev han på för det filippinska laget Global FC – det slutade med succé.

– Vi vann ligan och cupen. Ja, vi vann allt man kunde vinna, säger Omid Nazari till 24Malmö.se.

25-årige Nazari stod för 15 mål – något som gav eko. Under onsdagen skrev han på för den malaysiska klubben, Melaka United. En klubb som förra säsongen hade en annan MFF-profil i laget, Labinot Harbuzi. 

– De vann andraligan förra säsongen och flyttades upp i högstadivisionen. Det är en stor klubb med historik och galna fans, berättar Nazari.

Hur är intresset för fotboll på Malaysia?
– Fotbollen är stor här men jag har inte följt den så mycket här. Går det bra för laget brukar det vara 30 000-40 000 personer på matcherna.

Det går att leva på fotbollen?
– Jag tjänar mycket mer på fotbollen här än vad jag gjort i Sverige. Men det är importerna som tjänar mest.

Det var aldrig aktuellt med en återkomst i Sverige?
– Grejen är att ekonomiskt är det bättre för mig. Sverige är inte aktuellt nu, men vet man vet aldrig i framtiden. Jag trivs bra utomlands.

Vad gör du en ledig dag?
– Nu har jag bara varit på Malaysia i ett par dagar, jag bor rätt nära Kuala Lumpur nu. Men på Filippinerna hände det alltid något. Ville man ha lugn och ro kunde man bara åka ut till någon ö.

Den 1 december drar försäsongsträningen igång och den 5 februari drar den malaysiska ligan igång. Ligan håller på fram till oktober.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel