Pizzajätte söker 100 Malmöbor: ”Världens roligaste jobb”

I samband med att den amerikanska pizzakedjan Domino's öppnar i Malmö söker företaget anställda. Dessutom avslöjar man att restauranger i Stockholm och Göteborg är på väg.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.10:03, 16 november, 2016

Pizzajätte söker 100 Malmöbor: ”Världens roligaste jobb”
Foto: Bildbyrån

24Malmö.se kunde i början av september avslöja att den amerikanska pizzakedjan Domino’s öppnar sin första restaurang i landet i Malmö. Nu står det klart att ytterligare två restauranger kommer att öppna. En i Limhamn och en i Västra Hamnen.

Öppningen i Malmö är ett första steg för världens största pizzakedja att vinna mark i Sverige. Köpcentrumet Mobilia blir platsen där dörrarna slås upp till den första restaurangen redan december.

Därefter ska restaurangen på Limhamn öppna i januari, samtidigt som bygget av lokalen i Västra hamnen fortsätter efter årsskiftet.

I samband med expansionen söker man nu 100 malmöbor, som vill jobba i restaurangerna.

– Flera av tjänsterna är deltidstjänster, så det är perfekt för studenter som vill göra något vid sidan av studierna, säger Birgir Bieltvedt, Nordenchef på Domino’s.

Malmö blir först ut när företaget tar sig an den svenska marknaden men minst en öppning i Stockholm inom snar framtid utlovar Bieltvedt.

– Vi börjar i Malmö med tre restauranger men stänger inte dörrarna för att öppna fler. Sen är det bestämt att vi öppnar i Stockholm men det finns även planer på Göteborg, säger Birgir Bieltvedt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter terrordådet – nu slår polisen larm

Viktig skyddsutrustning saknades på flera håll när polisen skulle rycka ut efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, enligt rapporter från enskilda poliser som Expressen tagit del av.
"Det känns som att skickas ut på lejonjakt med ett ärtrör och en overall gjord av zebrakött", konstaterar en polis i en tillbudsanmälan.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.16:53, 22 april, 2017

Efter terrordådet – nu slår polisen larm
Vissa poliser fick gå ut med vanliga pistoler, då de inte tränats i att använda polisens tyngre vapen. Foto: Sten-Åke Stenberg / Mostphotos

Expressen har tagit del av flera tillbudsanmälningar inom polisen som visar att utrustning som skyddsvästar, hjälmar och kommunikationsradio saknades när poliserna skulle ge sig ut efter terrordådet.

”Även om vi lyckades lösa uppgiften, hade det kunnat gå riktigt illa om en eventuell gärningsman var kvar på brottsplatsen eller en sekundär attack hade skett. Under vissa perioder gick det inte att ringa till varandra på grund av överbelastning,” berättar en polis i sin rapport.

Enligt poliserna rådde en oro över att lockas i bakhåll. Och vissa poliser tvingades ut på bevakningsuppdrag med sina vanliga tjänstevapen, då de inte fått utbildning i användandet av k-pisten MP5, som polisen använder.

”Min känsla av att ingå i denna kommendering var att vi patruller rullar runt som måltavlor utan en rimlig möjlighet att skydda oss själva och tredje man”, skriver en polis i sin rapport.

Roger Östergren, huvudskyddsombud på Polisförbundet i Stockholm, berättar för Expressen att de satsat mycket sedan 2015 för att kunna bemöta terrordåd. Trots det menar han att dessa anmälningar från poliserna i tjänst tas på största allvar. En lösning med personlig utrustning för alla poliser har diskuterats,

– Det handlar framförallt om personliga skyddsvästar och hjälmar, säkerhetsutbildning, hur man skyddar sig på bästa sätt och om taktik, rutiner och förstärkningsvapen. Arbetet är redan i gång och vi ser tillsammans med arbetsgivaren över vilka åtgärder som behövs vidtas, säger Roger Östergren till tidningen.

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Terrordådet i Stockholm kräver poliser från Malmö

Specialistkompetens som utreder grov brottslighet i Malmö kallas till Stockholm efter terrordådet. Nu måste den het ansatta Malmöpolisen omprioritera.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.10:53, 14 april, 2017

Terrordådet i Stockholm kräver poliser från Malmö
Foto: Mostphotos

Förra veckans lastbilsdåd på Drottninggatan i Stockholm kräver stora polisresurser och nu poliser från hela landet har kallats in för att delta i utredningen. Specialister på Nationella operativa avdelningen (NOA) som annars utreder tung kriminalitet i Malmö kommer få lägga arbetet i Malmö åt sidan för att förstärka i huvudstaden.

– Den kommer att bli påtaglig, men jag kan inte bedöma längre än så just nu, säger Stefan Hector, polisens nationella kommenderingschef, till TT om följden för andra utredningar.

Den 39-årige misstänkte terroristen Rakhmat Akilov har erkänt terrordådet, men polisen räknar ändå med att utredningen kommer ta flera år. Det handlar bland annat om att kartlägga 39-åringens kontaktnätverk, förhör och hantering av tips som strömmar in.

En vecka efter attentatet har redan 700 personer förhörts, rapporterar TT.

Malmöpolisen omprioriterar
Malmös polismästare Stefan Sintéus uttalar sig om situationen i Sydsvenskan och säger att man nu måste omprioritera.

– Det som hände i Stockholm var det värsta tänkbara. Självklart ska resurserna vara där nu, säger han till tidningen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Danmark kan införa kontroller mot Sverige: ”Kommer inte tveka”

Terrorangreppet i Stockholm får danskarna att se över gränskontroller på den danska sidan.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.11:29, 13 april, 2017

Danmark kan införa kontroller mot Sverige: ”Kommer inte tveka”
Foto: Mostphotos

Efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm under fredagen ser den danska polisen över frågan om gränskontroller mot Sverige.

Rakhmat Akilov, som misstänks för terrorbrott, fick avslag på sin asylansökan och beslut om utvisning men vistades ändå i Sverige. Exemplet får nu den danska regeringen att se över situationen.

– Det är klart att om utvecklingen i Sverige förvärras kommer inte regeringen tveka att införa gränskontroll mot Sverige, säger Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg i ett skriftligt svar på en fråga från Jyllands-Posten.

Ministern menar att personer som befinner sig i Sverige har möjlighet att resa till Danmark fritt samtidigt som den svenska sidan infört gränskontroller sedan i januari 2016.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Misstänkta terrordådet i Stockholm

Offren i lastbilsattacken är identifierade

(Uppdaterad 13:39) De fyra personerna som dog till följd av dådet i Stockholm i fredags är identifierade. Ett av offren ska vara en 11-årig flicka, enligt Expressen.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.10:39, 9 april, 2017

Offren i lastbilsattacken är identifierade
Foto: Arkiv

I fredags körde en lastbil på flera människor på Drottninggatan i Stockholm. Fyra personer har dött och tio personer vårdas fortfarande på sjukhus. Sex av dem ska vara lindrigt skadade medan fyra personer har allvarliga skador.

De fyra som dog är nu identifierade enligt uppgifter från polisen och deras anhöriga ska vara underrättade. Två av personerna var svenska medborgare, en belgisk och en brittisk medborgare.

Polisen vill inte gå in på detaljer kring vilka de identifierade personerna är men enligt Expressen ska ett av offren vara en 11-årig flicka som varit försvunnen sedan i fredags.

Didier Reynders, Belgiens utrikesminister, har bekräftat att en av de döda är belgisk medborgare. Den belgiska regeringen ska ha fått beskedet på söndagsmorgonen.

Klockan 14 på söndagseftermiddagen ska en kärleksmanifestation hållas på Sergels torg i Stockholm. Tanken är att det ska hållas en tyst minut klockan 14.53, samma tid på dygnet som det misstänkta terrordådet ägde rum i fredags.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TERRORDÅDET I STOCKHOLM

SÄPO: ”Ett fullbordat terrordåd”

"Säkerhetspolisen hanterar det som hänt som ett fullbordat terrordåd," skriver SÄPO. Jakten på medgärningspersoner fortsätter.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:08, 8 april, 2017

SÄPO: ”Ett fullbordat terrordåd”
Foto: Arkiv

Säkerhetspolisen (SÄPO) och polismyndigheten samarbetar aktivt med sökandet efter eventuella medgärningspersoner, rapporterar polisen.

—Vi bedriver nu ett intensivt underrättelsearbete för att ta reda på vem eller vilka som ligger bakom det som inträffat. Vi har jobbat varje minut sedan händelsen och arbetar oförtröttligt vidare, säger Säkerhetspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande på deras hemsida.

De ska även samarbeta och stöd från nationella och internationella parter och beskriver händelsen som ett ”fullbordat terrordåd”.

– På grund av internationella erfarenheter och jämförelser så känner vi igen det här tillvägagångssätt. Det här ska utredas just nu, men mycket talar för att så är fallet, säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare under polisens presskonferens vid 13.40-tiden på lördagen.

 

Där bekräftas att en person har gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord. Det är en 39-årig man från Uzbekistan.

– Utredningen visar att den anhållna mannen inte förekommer i säkerhetspolisen aktuella ärenden. Men han har förekommit i utredningar tidigare. De uppgifterna arbetade vi då med och följde upp men fick inte belägg för något, säger Anders Thornberg.

De bekräftar även att det finns misstanke om att mannen är föraren. Men mer än så vill de inte gå in på i dagsläget för att förstöra utredningen. I detta skede i utredningen kan de inte utesluta något. De kan inte heller utesluta om fler personer varit inblandade i händelsen.

 

Tidigare under morgonen rapporterade bland annat Aftonbladet och Expressen att en person i Hjulsta tagits in för förhör. Men detta är något som polisen inte velat bekräfta. Enligt Expressens uppgifter var det en man i 17-årsåldern, som står skriven på samma adress som den anhållna mannen, som hämtades in. Även hans mamma ska ha varit inne på förhör. De båda ska ha tagits in under natten, men innan lunch var de släppta. Enligt Expressens uppgifter har den anhållna mannen aldrig bott i lägenheten, men fått post levererad dit. Polisen inte bekräfta eller säga något om detta.

 

Det har rapporterats att nio personer vårdades på sjukhus efter dådet. Men före lunch kom uppgifter om att tio personer vårdas – två av dem på intensiven. Enligt polisen var endast 8 personer kvar på sjukhus när presskonferensen hölls. De fyra som dödats i attacken har ännu inte identifierats så polisen går inte ut med några uppgifter kring dem i nuläget.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel