Skånederby

MIF-talangen om succén: ”Det går bra nu”

Skånederbyt blev ett sömnpiller utan dess like – en av få glimtar stod Redhawksbacken, Carl-Johan Lerby för. "Det känns otroligt bra och jag får mycket förtroende nu", säger han efter lagets 2–1-seger.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:09, 14 november, 2016

MIF-talangen om succén: ”Det går bra nu”
Carl-Johan Lerby fortsätter att imponera. Foto: Bildbyrån

Carl-Johan Lerby har gått från klarhet till klarhet under 2016. Säsongen inledde han i Malmö Redhawks J20-lag, men i takt med skador som drabbade A-laget, lyftes han så småningom upp – och under perioder har han varit utlånad till IK Pantern i Hockeyallsvenskan. Sista tiden har han spelat regelbundet i SHL, något han även gjorde i kvällens Skånederby.

– Det går bra nu, det känns otroligt bra och jag får mycket förtroende nu. Nu måste jag fortsätta bygga vidare på detta så hoppas jag att det ska gå ännu bättre, säger Carl-Johan Lerby med ett leende.

Vad var sagt inför säsongen?
– Jag skulle börja i Pantern och gjorde jag det bra där skulle jag få chansen i Malmö. Det började bra i Pantern och jag var med lite i J20 också. Sedan blev det ett par skador här så fick jag upp och ta chansen och gjorde det bra.

Och Carl-Johan Lerby har verkligen tagit chansen. I måndagskvällens match klockades han för 15 minuter och 28 sekunders istid. Men Lerby känner sig inte nöjd och är väl medveten om att konkurrensen är stentuff i Malmö Redhawks.

– Det är många bra backar här. Men jag ska göra mitt bästa för att få spela, säger han.

Hur ser du på framtiden i Malmö?
– Jag hoppas att jag får stanna kvar här. Det är här jag vill spela, jag har varit här sedan jag var 14 år.

19-årige Carl-Johan Lerby stod dessutom för en av matchens absoluta delikatesser när han snurrade upp Röglebacken, Dominik Granak, på läktaren. Efter den härliga dragningen var han sånär att få in 1–0-målet – men Oscar Dansk var tät längs isen och räddade pucken – som kunde blivit Lerbys första SHL-mål.

– Jag såg att Robin Alvarez drog en dragning och jag tänkte: jag gör likadant, men jag lägger tillbaks den på andra sidan. Det gick och det var skönt, säger Lerby.

Är det en dragning du brukar göra?
– Ibland, jag försöker göra den på träningarna men när det händer så händer det. Den är lite inövad.

 

 

 

FaktaSHL
Malmö Redhawks IF–Rögle BK 2–1.
(0–0, 0–0, 2–1)
Målen: 50:40 1–0 Johan Ivarsson, Konstantin Komarek, Robin Alvarez, 59:04 2–0 Fredrik Händemark, Kim Rosdahl, Christoffer Forsberg, 59:52 2–1 Patrick Cehlin, Bryan Lerg.
Skottstatistik: 27– 25 (9–8, 9–10, 9–7).
Publik: 10 628, Malmö Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel