TV: Supersub avgjorde igen: ”Han heter Solkjaer i efternamn nu”

Granit Sherifi skickade FC Rosengård vidare i division 1-kvalet i söndags – i dag gjorde han det igen.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.22:03, 9 november, 2016

Det började i söndags när Granit Sherifi, i 93:e minuten, gjorde 3–0-målet som tog FC Rosengård vidare i kvalet till division 1. På onsdagen var det ny match – och trots hans sena avgörande senast, inledde han på bänken.

– Jag respekterar alltid tränarens beslut, sa Granit Sherifi efter slutsignalen.

Efter paus byttes Sherifi in och när han Dino Mesic ordnade straff – som missades – var han snabbt fram och dunkade in returen. Men han nöjde sig inte där. Kort efteråt nådde han han högst och nickade in 2–1-målet till FC Rosengård.

När slutsignalen ljudit hyllades Sherifi av tränaren, Malik Sesay.

– Vi kallar honom inte sheriffen längre – utan han heter Solkjaer i efternamn nu. Det är fantastiskt. Han har gjort två bra inhopp nu, det är lite typiskt en målskytt som honom. Han är vaken både på straffen och även på inlägget, säger Malik Sesay.

Granit Sherifi själv tog all uppmärksamhet efter matchen med ro. Han hade redan siktet inställt på lördagens avgörande i Trollhättan.

– Det kändes bra men det är inte slut än. Vi måste vara koncentrerade på lördag. Målen i dag kan vara de två enklaste jag gjort i min karriär, säger Granit Sherifi som för tillfället är hela FC Rosengårds hjälte.

 

 

 

FaktaKval till division 1
FC Rosengård–FC Trollhättan 
2–1 (0–1)
Målen, FCR: Granit Sherifi 2.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel