Showan om domen: ”Inte rättvist”

Hovrätten friade nazisten Andreas Karlsson efter misshandel av Showan Shattak på Möllevången 2014. "Det är inte rättvist att en person nästan kan mörda två personer och sedan gå fri", säger Showan Shattak själv.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.13:05, 19 oktober, 2016

Showan om domen: ”Inte rättvist”
Foto: Bildbyrån.

När tingsrättens dom efter den uppmärksammande misshandeln på Kristianstadgatan i mars 2014 föll i somras friades en 30-årig som åtalats för mordförsök. Samtidigt dömdes nazisten Andreas Karlsson till tre års fängelse för grov misshandel av två andra personer.

Ingen dömdes alltså för misshandeln av Showan Shattak, som fick hållas nedsövd i en vecka på grund av allvarliga skallskador.

Men hovrätten ändrade idag tingsrättens dom. Den 30-årige mannen döms till tre års fängelse för att ha misshandlat Showan Shattak.

– För min familj betyder det mycket att någon döms, det innebär att samhället markerar, säger Showan Shattak efter domen.

Samtidigt frias nazisten Andreas Karlsson, som bland annat knivhögg två personer under misshandeln. Hovrätten anser att Karlsson handlade i nödvärn.

– Det är inte rättvist att en person nästan får mörda två personer och sedan gå fri, säger Showan Shattak och fortsätter:

– Vi måste få bort nazisterna från våra gator.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel