Malmö Redhawks–Karlskrona HK

Blåst på sitt första SHL-mål: ”Besviken”

Så nära men ändå så långt bort. Kim Rosdahls första SHL-mål dömdes felaktigt bort i Malmö Redhawks match mot Karlskrona HK. Efteråt var det en besviken Rosdahl som kom ut från lagets omklädningsrum.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:27, 21 september, 2016

Blåst på sitt första SHL-mål: ”Besviken”
Kim Rosdahl. Foto: Jesper Hallberg

Hela Malmö Arena och Kim Rosdahl var helt säkra – 20-åringen hade gjort sitt första SHL-mål för moderklubben. Men efter att domarna granskat målet dömdes det bort. Anledningen? Mathias Tjärnqvist klubba hade snuddat vid Karlskrona-målvakten, Johan Holmqvist.

– Det var Fredrik Händemark som kom runt kassen och lade in den sen kom jag på returen och tryckte in den. Men tydligt var det inte regelrätt. Jag tror alla inklusive jag själv blev jätteglada eftersom det var mitt första mål, säger Kim Rosdahl.

Vet du varför det blev bortdömt?
– Domarna sa något om att Tjärnqvist klubba kom in i målområdet. Det var nog i en gråzon i hur det skulle bedömas och då dömde de bort det. Jag tycker att det kändes tveksamt.

Hur besviken blev du?
– Jag blev och är väl fortfarande lite besviken men jag är säker på att det kommer ett mål snart.

Rosdahl har vandrat den långa vägen genom Malmö Redhawks ungdoms- och juniorverksamhet. Faktum är att han varit klubben trogen under hela sin karriär med undantag för en halv säsong i Limhamns juniorlag.

– Det är så klart stort och det är något man har drömt om sedan man tog sina första skridskoskär. Nu gör jag det på riktigt och det känns jätteskönt, säger han.

Du ser ut att trivas utmärkt med Tjärnqvist och Händemark?
– Det känns bra, vi snackar mycket i vår kedja och vi vet ungefär hur vi fungerar allihopa. Vi har bra stäm på isen. Vi ska vara jobbiga att möta men vi kan även skapa chanser och göra mål. Men vår huvudsakliga uppgift är det defensiva.

Efter två omgångar toppar Malmö Redhawks SHL på maximala sex poäng.

Nedan kan du se Kim Rosdahls bortdömda mål.

FaktaSHL
Malmö Redhawks–Karlskrona HK 3–0
(1–0, 1–0, 1–0)
Mål:
16:56 1–0 Konstantin Komarek (Frederik Storm, Robin Alvarez), 39:12 2–0 Illari Filppula (Jens Olsson, Nichlas Hardt), 58:18 3–0 Andreas Thuresson (Nichlas Hardt).
Skottstatistik: 24–31 (8–15, 7–10, 9–6).
Publik: 5 274, Malmö Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel