Från Malmöklacken till Kalmarmålet

Malmö FF lyckades inte ta med sig tre poäng hem på Guldfågeln arena i mötet mot Kalmar FF under söndagen. En av de som satte käppar i MFF-hjulet var Lucas Hägg-Johansson i Kalmarmålet som själv är MFF-supporter.

Redaktionen 24malmö.se

Redaktionen 24malmö.se

Kl.20:03, 14 augusti, 2016

Från Malmöklacken till Kalmarmålet
Foto: Bildbyrån

Några timmar innan matchen mot Malmö FF ringde tränaren Peter Swärdh till Lucas Hägg-Johansson och gav beskedet: Ole Söderberg är skadad. Gör dig redo, du ska stå!

– Första tanken vara bara “Fan va skönt, nu kör vi!”. Men när det började närma sig började nervositeten att smyga sig på. Men det var en skön känsla, väldigt speciell, säger allsvenska debutanten Hägg-Johansson som är uppvuxen med Malmö FF och som har bott i staden.

LÄS MER: Betyg: De var bäst när MFF kryssade mot Kalmar

– Fotbollen är stor där nere och man lärde sig tidigt att det är MFF som gäller. Jag har sett många matcher, har också hunnit med att stå i klacken och dragit något penseldrag på några tifo.

I inledningen av matchen fintade han bort Markus Rosenberg med fötterna och rev ner applåder från läktaren.

– Det var lite spaghettiben första 20 minuterna men sedan kom jag in i det mer och mer efterhand.

Kalmar försvarade sig väl matchen igenom och när Jonathan Ring satte 1–0 för hemmalaget luktade det succédebut för 22-åringen.

– Jag tyckte vi hittade positionerna och även fast MFF hade mycket boll kom de inte till några jättefarligheter och så fick vi utdelning genom ett mål.

Efter KFF:s ledningsmål släppte bortalaget på alla tyglar och startade en våldsam offensiv. I matchminut 86 kom kvitteringen genom ett välplacerat skott från Anders Christiansen.

– Första känslan var att det här ska jag ha. Vi har låst ena sidan och den kan bara komma på den andra sidan men han får till den ganska bra. Jag tror att jag stänger den men den går stolpe in.

– Ska man vara tuff mot sig själv borde man väl haft det och ska man inte vara lika tuff så var det ett bra avslut. Det kändes som vi skulle klara av att hålla ut så det känns lite tudelat.

Efter 1–1-matchen var tränaren Peter Swärdh nöjd med sin debutant i mål.

– Han gör det ganska bra. Han hade en del inspark och utsparkar som gick lågt i första men han tar det lugnt och gör det bra.

– Det är inte första gången jag spelar den här matchen, den har spelats upp några gånger i huvudet under många säsonger. Detta har jag väntat på, avslutar Hägg-Johansson.

Text: Samuel Slättman

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädjebeskedet: Zlatan har gjort comeback i Manchester United

Zlatan Ibrahimovic har gjort comeback i Manchester United.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.20:59, 18 november, 2017

Glädjebeskedet: Zlatan har gjort comeback i Manchester United
Foto: Bildbyrån

– Lejon återhämtar sig inte som människor. Det handlar om att komma tillbaka och göra ett statement, sa Zlatan Ibrahimovic i Viasat strax efter slutsignalen.

Och med det citatet är allt som vanligt igen. Zlatan sprang omkring på Old Trafford som om han gjort det hela säsongen. Det syntes inte alls att han varit ifrån fotbollen i sju månader på grund av en korsbandsskada.

När 77 minuter var spelade och Manchester United ledde med 4-1 bytte José Mourinho in den svenska storstjärnan.

– Det känns speciellt. En annan dag, men samma kvalité, fortsatte Zlatan i Viasats sändning.

– Jag är inte orolig, jag är inte alls oroligt. Jag vet vad jag gör. Jag tränar hårt och offrar mycket. Jag är inte orolig alls.

I den 90:e minuten var Zlatan mycket nära att bli målskytt efter att ha mött upp ett inlägg vid den bortre stolpen. Zlatan slog till, liggandes i luften, på volley men Newcastle-målvakten Rob Elliot räddade vid stolpen.

Matchen vann Manchester United med 4-1.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Zlatan tillbaka från skadan

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka från sin skada, det bekräftar tränaren José Mourinho.

Andre Kvist

Andre Kvist

Kl.15:04, 17 november, 2017

EXTRA: Zlatan tillbaka från skadan
Wayne Ronney med Zlatan. Foto: Bildbyrån.

Till MUTV säger tränaren José Mourinho att Zlatan är redo för en återkomst, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

– Spelarna som återhämtat sig från skador, även stora skador, är redo för spel, säger Mourinho.

Utöver Zlatan är även Pogba och Marcos Rojo tillgängliga i helgens match mot Newcastle United.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bragden ett faktum – Sverige klara för VM

Sverige slog ut favorittippade Italien och är klara för VM i Ryssland nästa år.

Mia Martelleur

Kl.22:44, 13 november, 2017

2 bilder
  • Sveriges Marcus Berg jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
    Sveriges Marcus Berg jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
  • Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
    Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Senast Sverige spelade ett VM i fotboll var år 2006 och nu äntligen får vi chansen att delta i den stora fotbollsfesten igen. Under måndagskvällen grät två fotbollsnationer när Sverige slog ut Italien efter en mycket intensiv match – italienarna fällde tårar av sorg och svenskarna av euforisk glädje.

Matchen var mål- men inte alls chanslös. Italien låg på hela matchen och de svenska fansen satte hjärtat i halsgropen under fler upprepande tillfällen, inte minst under de sista minuterna när drömmen om ett VM låg närmare till hands än någonsin.

Men trots tung italiensk press, och att fredagens matchhjälte Jakob Johansson fick bäras ut på bår redan under första kvarten, lyckades Sverige hålla nollan och säkrade en plats i VM.

– Det går inte att beskriva känslan men det kommer några tårar. Det var bara att sitta och hoppas att vi skulle kunna hålla emot. Idag gjorde vi det med lite flyt, en stor kämparinsats och en bra organisation. Under hela resan har killarna ställt upp på det sättet vi vill spela på vilket har känts underbart och jag är så imponerad av dem, säger förbundskapten Janne Andersson i Kanal 5:s tv-sändning efter matchen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Termaninis landslagsval: ”Blir behandlad som en kung”

För ett drygt halvår sedan ville han spela för Sverige – nu är Malmökillen på läger tillsammans med Palestina. "Jag kan inte vänta hela livet", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:05, 10 november, 2017

Här är Termaninis landslagsval: ”Blir behandlad som en kung”
Foto: Jesper Hallberg

Malmökillen Milad Termanini tillhör till vardags AFC Eskilstuna, men har nu har tagits ut i Palestinas U23-landslag. Termanini, som har rötter i Palestina, befinner sig sedan ett par dagar på ett läger tillsammans med landslaget.

– Vi är på ett läger i Ramallah just nu. Det är 20 grader ut, man ska inte klaga, säger Milad Termanini till 24Malmö.se.

LÄS MER: Malmös okända fotbollsproffs: ”MFF har missat något”

Hur kommer det sig?
– Jag fick en inbjudan för drygt tre veckor sedan. De hade varit och sett någon match, men jag vet inte vilken. Sedan skickade till sportchefen i AFC och skrev något i stil med: Hej, vi vill jättegärna använda oss av Milad Termanini.

När jag pratade med dig i våras ville du spela för Sverige. Varför har du ändrat dig?
– Det är klart man ville spela för det svenska landslaget, men när inbjudan inte kommer… Jag kan inte vänta hela livet.

Lägret som pågår just nu är ett förberedelseläger inför Asia Cup som äger rum i januari. Där väntar matcher mot Japan, Thailand och Kina.

– Det är jävligt stort härnere. Man blir behandlad som en kung, säger Termanini och fortsätter:

– Nu lär vi känna staden, landet och spelarna. Lägret håller på till den 15 november och är 26 stycken i truppen tror jag. Sedan kommer det bli förändringar till Asia Cup.

Hur står du dig jämfört med de andra?
– Jag är bäst just nu (skratt). Det finns en del spelare som spelar på högre nivå. Jag skulle tro att det är ungefär som Superettan.

Hur känns det att vara på läger med Palestina?
– Det känns bra faktiskt – det är ju mitt hemland från början och det betyder att jag har gjort något bra. Min mamma som kommer från Palestina blev glad och stolt och önskade mig lycka till.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Husietalangen kallad till nytt provspel med Manchester United

Provspelet blev lyckat – nu kallas Husietalangen till ett nytt provspel med den engelska storklubben.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:00, 9 november, 2017

Husietalangen kallad till nytt provspel med Manchester United
Rines Arifi. Foto: Jesper Hallberg

Det har gått ett par veckor sedan Husietalangen Rines Arifi provspelade med engelska Manchester United. Sedan dess har de väntat på ett svar. Nu har det kommit: 14-åringen har bjudits in till ett nytt provspel våren 2018.

– Han är inbjuden till ett nytt provspel nu och han fick väldigt höga betyg på sin provträning. De har skrivit att de är jättenöjda med honom och att de kommer följa honom i Sverige, berättar Rines pappa Hajriz Arifi och fortsätter:

LÄS MER: Efter provspelet med Manchester United: ”Vi väntar besked”

– Han har också fått blanketter till att provspela med Liverpool nästa år. Men vi måste planera och skolan får inte bli lidande.

Det har stått väldigt mycket om Rines i media den sista tiden. Hur har han tagit det?
– Jag är helt imponerad. Han har verkligen tagit det som en vuxen människa och har inget intresse av att läsa artiklarna. Han har hanterat det väldigt bra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng