inför division 2-premiären

”Frågar du folk på torget är vi nummer två i Malmö”

Till helgen drar fotbollens divison 2 igång – och det råder ingen tvivel om vilket lag som är nummer två i stan. Åtminstone enligt sig själva.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.21:36, 5 april, 2016

”Frågar du folk på torget är vi nummer två i Malmö”
IFK Malmö ser sig själva som nummer två i stan. Foto: Jesper Hallberg

IFK Malmö eller Di Gule som de även kallas för har en anrik historia. Men de senaste årtiondet har kantats av av dålig ekonomi allmänt strul kring klubben.

I fjol var laget tillbaka i division 2 efter att så sent som 2013 spelat i division 4 – vilket var klubbens sämsta tillhörighet genom tiderna. Väl tillbaka i division 2 och slutade man på en elfte plats i tabellen. I år vill man bli ännu bättre.

– Vår ambition är att vara ett stabilt division 2-lag. Nu står vi inför det tuffa tuffa andraåret men vi ser själva det här som vårt första år. Vi vill vara med där uppe så klart, säger IFK Malmös sportchef, Mikael Tellqvist.

Vad ska bli era styrkor?
– Det är väl egentligen Malmö Stadion. Där ska inte några lag kunna hämta poäng.

Vad finns det för ambitioner i framtiden?
– Vi har sagt att 2021 ska vi vara i svensk elitfotboll, vilket innebär Superettan eller Allsvenskan. Med den historiken vi har som förening ska vi vara med där uppe.

Det är många år sedan nu..
– Jo, så är det. Men går du ut på torget och frågar folket vilket lag som är nummer två i stan, så svarar folk IFK Malmö. Jag sticker ut hakan och säger att vi är nummer två i Malmö.

IFK Malmö

I år tränas laget av dansken Yacine Hamouchene. Han kommer närmast från danska B93 men har tidigare tränat lag i Sverige. Av nyförvärven man har fått in sticker 25-årige Martin Holm ut. Han har ett förflutet i såväl Trelleborgs FF som Prespa Birlik och kommer bli en viktig kugge i laget.

Vilka lag får vi se i toppen av tabellen?
– FC Rosengård säger ju sig själva. Men jag tror stenhårt på FK Karlskrona. De var med i toppen redan i fjol och är ett bra lag. Överlag tror jag dock att vi kommer få se en jämnare serie i år.

IFK Malmö inleder med att ta emot degraderade Lunds BK, hemma på Malmö Stadion på söndag. Då vankas det dessutom fritt inträde.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel