Winberg matchvinnare mot Japan

Trots rejält spelövertag dröjde utdelningen till tredje perioden. Limhamnsprodukt avgjorde med högt skott.

Magnus Anderberg

Magnus Anderberg

Kl.08:38, 30 mars, 2016

Winberg matchvinnare mot Japan
Foto: Bildbyrån

Damkronorna följde upp premiärsegern mot Tjeckien i hockey-VM på bästa sätt. Sverige vann skotten med hela 18-1 i första perioden mot andra omgångens motståndare, Japan.

– Vi hade bra tryck från början och det kändes kontrollerat, säger Pernilla Winberg med Limhamn Limeburners som moderklubb.

Utdelningen dröjde dock till tredje perioden där det matchavgörande målet kom innan en minut var spelad.

– Jag vann pucken i ena hörnet. Backen väntade sig en överlämning men jag trampade vidare och sköt ett slagskott som satt högt, berättar Winberg, efter sitt första mål i turneringen.

Andra och tredje perioden var statistiskt jämnare än den första men segern var aldrig hotad.

– Vi höll motståndarna utanför oss och Sara Grahn spelade bra i målet. Sammantaget var detta en bättre prestation än i den första matchen mot Tjeckien, fortsätter hon.

För Sveriges del var segern mot Japan en skön revansch efter förlusten på straffar, mot just Japan, i senaste VM-turneringen. I den avslutande gruppspelsmatchen står Schweiz för motståndet, men först väntar en ledig dag för spelarna.

– Vi väljer att ta en match i taget och Schweiz innebär ytterligare en tuff match. Imorgon kopplar vi av på stan och sen har vi middag på kvällen, avslutar Pernilla Winberg, från Kamloops i Kanada.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel