Avslöjar: Ranelid skriver hyllningsbok till Zlatan

Lagom till sommarens EM-slutspel kommer nästa bok om Zlatan Ibrahimovic. Av stjärnförfattaren Björn Ranelid. "Det är en skönlitterär hyllning", säger han.

Anders Svensson

Anders Svensson

Kl.10:00, 30 mars, 2016

Avslöjar: Ranelid skriver hyllningsbok till Zlatan
Foto: Bildbyrån

Björn Ranelid är Malmöförfattaren med både vass tunga och penna. Nu kan 24Malmö.se avslöja att Ranelid inom kort kommer släppa en ny bok om Zlatan Ibrahimovic.

Manuset ska vara färdigt den 15 april, och boken beräknas komma till försäljning i samband med sommarens EM-slutspel.

Zlatan i ord och bild” kommer bokens titel att vara.

– Det är en skönlitterär hyllning till Zlatan, skriven utifrån 40 bilder som spänner från hans tid som tonåring fram till i dag.

– Alla ingångar ska vara där. Till exempel kommer jag lyfta fram Zlatans söner Maximillian och Vincent samt flickvännen Helena. Hon har haft en enorm betydelse för Zlatan, säger Björn Ranelid, och skickar samtidigt en känga åt författaren David Lagercrantz som skrev boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

– En skönlitterär bok ska skrivas av en kvalitetsförfattare och inte av någon som inte kan fotboll. Inget ont om David i övrigt, men till skillnad från hans bok kommer min inte bjuda på vare sig anekdoter eller lögner. Det blir en ren hyllning till Zlatan, för att visa vad han betytt och betyder. Zlatan är inte bara fotbollsspelare, han är en sann ambassadör för Sverige.

Det är Malmöfotografen Pierre Mens bilder som Ranelid kommer använda sig av. Det var även Pierre som tog initiativ till boken.

– Han mejlade mig sina bilder på Zlatan och jag såg direkt att det fanns en potential. Pierre har ett enormt material, säger Ranelid, som tidigare gjort böcker om Turning torso samt ”Fotbollens höga visa” tillsammans med Pierre.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel