Sushiburriton – Malmös nya lunchfavorit

Japan + Mexiko = sant. På nyöppnade lunchrestaurangen Asuka serveras nu Malmös första sushiburrito.

Arvid Nikka

Arvid Nikka

Kl.12:29, 11 mars, 2016

Sushiburriton – Malmös nya lunchfavorit
Asukas sushiburrito. Foto: Arvid Nikka

Sushikulturen är väletablerad i Malmö och street food-trenden har gett burriton ett uppsving i popularitet. Så varför inte kombinera de två? Den frågan ställde sig Yeo Chin-Huat och hans fru Gaoyang Wu inför öppningen av nya lunchrestaurangen Asuka i Dockan. Resultatet blev Malmös första sushiburrito.

– Idén kommer egentligen från mina barn som reser mycket runt om i världen. Sushiburriton är redan väldigt populär i USA och Asien men jag tror att vi är bland de allra första här i Sverige med att ha den på menyn, berättar Yeo Chin-Huat.

Asukas sushiburrito lagas med ris, grönsaker och hemlagad yakinikusås som lindas in i sjögräsplattor. Fyllningen finns i fyra olika varianter – fisk, kyckling, biff och vegetarisk. Och trots att restaurangen bara haft öppet i fem dagar har paret redan märkt av ett stort intresse för den nya lunchrätten.

– Mer är hälften av våra gäster beställer nog burriton. Det är något nytt och spännande som många är nyfikna på att testa, säger Yeo Chin-Huat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel