Det galna Vasaloppet – på cykel: ”Helt underbart”

Somliga åker Vasaloppet på skidor – och andra på spinningcykeln. 24Malmö var på plats hos Friskis & Svettis på Heleneholm för att bevittna det hela.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.14:19, 6 mars, 2016

6 bilder
 • Tre stolta tjejer efteråt. Foto: Jesper Hallberg
  Tre stolta tjejer efteråt. Foto: Jesper Hallberg
 • Carina och Kerstin hjälptes åt att serva cyklisterna.
  Carina och Kerstin hjälptes åt att serva cyklisterna.
 • Ett 40-tal personer hade samlats. Foto: Jesper Hallberg
  Ett 40-tal personer hade samlats. Foto: Jesper Hallberg
 • Det är viktigt med påfyllning. Foto: Jesper Hallberg
  Det är viktigt med påfyllning. Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg
 • Foto: Jesper Hallberg
  Foto: Jesper Hallberg

Stämningen var på topp hos de 40-tal personer som hade samlat sig på Friskis & Svettis, vid Heleneholm för – att cykla Vasaloppet på spinningcykel. Redan vid 08.00 drog man igång och samtidigt följde man Vasaloppet på en storbildskärm.

Bland alla svettiga och sprudlande glada cyklister hittade vi Carina Rosberg. Hon är till vardags receptionist på Friskis & Svettis. I dag servade hon tillsammans med en annan kvinna vid namn Kerstin, cyklisterna med lättare förtäring, blåbärssoppa och vatten.

– Det här var helt underbart, det är en härlig stämning och alla var verkligen laddade. De var precis lika glada vid slutet som de var vid 08.00 i morse. Jag tycker de är helt fantastiska som har genomfört det här, säger Carina Rosberg.

För en dryg månad sedan kunde man börja anmäla sig och platserna tog slut i rasande fart. Det är femte året i rad som man anordnar detta och det råder ingen tvivel om att det är ett uppskattat arrangemang.

– Jag var framhålla Billy Olsson som har hållit i trådarna kring det. Det är han som har hållit i det här projektet kan man säga. Han är killen som står bakom detta, säger Carina Rosberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel